Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

No applūduša Melnkalnes zoodārza izbēdzis nīlzirgs

No kāda applūduša privātā zoodārza Melnkalnē izbēdzis deviņus gadus vecs nīlzirgs, dodoties klejojumos pa blakus esošajām zemnieku saimniecībām un biedējot ciematu iedzīvotājus.

Nīlzirgs vārdā Nikica izbēga no sava aploka, kad spēcīgas lietusgāzes Melnkalnē izraisīja zoodārzā plūdus, tomēr īpašnieki sacīja, ka panikai nav iemesla. "Dažreiz viņš izmūk no savas mājas, kad ūdens līmenis paceļas, tas nav nekas neierasts," sacīja viens no zoodārza īpašniekiem Nikola Pejovics. Kā atklāja Pejovics, divas tonnas smagais nīlzirgs parasti dodas pa jau zināmu, aptuveni kilometru garu ceļu tuvējo māju virzienā. "Nikica regulāri viņus apciemo, un viņi pilnībā pie tā pieraduši," sacīja zoodārza īpašnieks.

Pēc Pejovica vārdiem, zoodārza apsardze seko līdzi nīlzirga gaitām un dzīvnieks uzvedas ļoti mierīgi. "Tomēr mēs nevaram viņu aizvest atpakaļ uz applūdušo aploku, kamēr ūdeņi joprojām ir tik augsti," viņš piebilda.

Nīlzirgi tiek uzskatīti par trešajiem lielākajiem dzīvniekiem. Tie var būt bīstami savas lielās ķermeņa masas dēļ - pieaudzis tēviņš var svērt vairāk nekā trīs tonnas.