Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

"Pilsoniskā savienība" sola vērsties policijā par viltus mājaslapas izveidošanu

"Pilsoniskā savienība" (PS) nolēmusi vērsties Ekonomikas policijā par internetā izveidotu mājaslapu, kuras dizains ir tāds pats kā partijas mājaslapai, aģentūru LETA informēja PS preses sekretāre Dace Balode.

PS mājaslapas adrese ir "pilsoniska-savieniba.lv".

Savukārt LPP/LC organizācijas "Pirmie" valdes loceklis Mārtiņš Jankovskis reģistrējis mājaslapu "www.pilsoniskasavieniba.lv", kurā kopēts PS mājaslapas dizains.

Balode uzsvēra, ka mājaslapas dizains ir partijas īpašums, taču citu lapu saturu partija nevar ietekmēt, jo ikvienam ir iespēja reģistrēt un izveidot jebkādas mājaslapas.

Jankovskis aģentūrai LETA sacīja, ka viņam pieder uzņēmums, kas nodarbojas ar domēnu reģistrēšanu un mājaslapu satura uzturēšanu, un mājaslapu esot veidojis viņa klients, kura vārdu Jankovskis ir gatavs atklāt tikai policijai. Jankovskis esot zvanījis šim klientam, bet viņu neesot izdevies sazvanīt.

Tikmēr biedrība "Pirmie" presei izplatītā paziņojumā noraida saistību ar PS viltus mājaslapas izveidi.

"Mēs pilnībā norobežojamies no šī "projekta". Noteikti kāds vēlējās labi pajokot, bet zināšanu un pieredzes trūkuma dēļ tas nav izdevies. Mēs noteikti pārbaudīsim informāciju par biedrības "Pirmie" valdes locekļa Mārtiņa Jankovska saistību ar viltus PS mājaslapas izveidi un tuvākajā valdes sēdē izvērtēsim viņa atbilstību biedrības valdes locekļa un biedra statusam," paziņojumā norāda biedrības "Pirmie" ģenerālsekretārs Rinalds Buškovs.