Krievu valoda, kā starptautiskā saziņas valoda?

DŽA

To tēzi no rossejaniem bieži dzirdējis esmu- krievu valoda, dižā, lielā, ir starptautu saziņas valoda. Bet, kā ir patiesībā?

Ja moskolis aizbrauc uz Eiropas valstīm, jeb Dienvid/ Ziemeļameriku, jebšu Austrāliju, Āfriku, Japānu, Koreju, Dienvidaustrumāzijas valstīm, kāds sapratīs moskoļa runu? Nē! Angļu valodu sapratīs, ne visur, protams, bet vairumā valstu. Nē, krievu valoda, kā saziņas valoda, der tikai krievijas fiderācijā. 

1.aprīlis, 12:13
NAMEDA

https://www.youtube.com/watch?v=kj26JvwYzGU   -  НЕВЫРАЗИМЫЕ вещи, которые РОССИЙСКИЕ СОЛДАТЫ ДЕЛАЛИ с пленными женщинами! 

Radzot un zinot ko ru armijas nezvēri dara Ukrainā, šis ir visur atkārtojams video !!!

2.aprīlis, 0:20
Aleksandrs78

Nu. tad es arī pievienošu labas A.Luganska divas sarunas:

https://www.youtube.com/watch?v=ZdSthKU9_dE 

https://www.youtube.com/watch?v=ZdSthKU9_dE&t=19s     

2.aprīlis, 1:46
Aleksandrs78

"Dēls pēc futbola treniņiem, kā ierasts, devās uz tuvāko autobusa pieturu, lai dotos mājup. Tiesa gan, mikroautobusā puiku šoferis neielaida līdzi paņemtā salokāmā skrejriteņa dēļ.

Aptuveni 13 gadus vecais zēns negaidot tika atstāts vienatnē pieturā - dienas tumšajā laikā, vējā un lietū, bez iespējas patverties un nokļūt mājās.

Skolēns “Jūrmalas satiksmes” pakalpojumus izmantojot gandrīz divus gadus. Un līdz šim viegli salokāmais skrejritenis nevienam neesot traucējis, pat šoferiem ne. Turklāt skolēnam līdz mājām esot jāmēro gana tāls ceļš - līdz pat pašam galapunktam."

Teikšu ko nepedagoģisku: stiprs sitiens pa maku vai sarunā, personas nekaunības rezultātā pa muti, labos šo un citus šoferus visefektīvāk, ja runa ir tieši par šo cūcisko gadījumu ar puiku!

2.aprīlis, 2:08
Ir tāds

Aleksandr 78

Kāds sakars krievu valodai kā starptautiskai valodai ar to, ka tevi, kā bezbiļetnieku kopā ar visu tavu skreiriteni izsēdināja no autobusa? Ak jā, tumsa un tev no tumsas bail, fobija kā nekā. Gandrīz, bet tikai gandrīz kājiņas notirināji. Nācās no Ķemeru stacijas līdz Lielupes ietecei jūrā ar kājām iet. Jūtu līdz! Bet nekas, tev kā satrenējušamies futbolistam tas ir veselīgi. Žēl, ka tu neatšķir ar ko atšķiras mikroautobus no autobusa un nezini, ka Jūrmalā kursē gan mikroautobusi, gan autobusi. Ja nezini paklusē!

2.aprīlis, 11:44 (2.aprīlis, 12:01 - labots)
Ir tāds

To tēzi no džajiņiem bieži dzirdējis esmu- džajiņu valoda, dižā, lielā, ir starptautu saziņas valoda. Bet, kā ir patiesībā? Ja džajiņš aizbrauc uz Lielbritāniju, Dāniju vai Mohikāniju, D/Z  Ameriku, jebšu Austrāliju, Āfriku,īpaši  Japānu, Koreju, Dienvidaustrumāzijas valstīm, kāds sapratīs džajiņa runu? Nē! Citas valodas sapratīs, ne visur, protams, bet vairumā valstu. Nē, džajiņa valoda, kā saziņas valoda, der tikai džajiņa piderastizācijā. Bet ja aizbrauks uz mums netālo Poliju, Slovākiju, Horvātiju, utt., Tur vēl krievu mēli kā sapratīs, tikai ar angļu valodu būs kā būs. Manu mazo džajuliņ, kā ir, vai tavi vācu draugi kad tevi kacina saprot, ko tu šiem angļu mēlē kviec?

2.aprīlis, 11:54 (2.aprīlis, 12:02 - labots)
ivans ļevs

krievu valoda Eiropā ir zemākā līmenī nekā latviešu valoda. Punkts

2.aprīlis, 18:54
Ir tāds

ļovuškiņ, pastāsti, ko nozīmē jēdziens zemāks līmenis, tātad pastāv arī augstāks, ko tas nozīmē? Pie reizes iesaku tev aizbraukt uz Poliju, bijušo Dienvidslāviju, Bulgāriju, Rumāniju, Baltkrieviju, ar krievu valodu tu tur vēl kā izgrozīsies, jo manis nosauktās ir slāvu zemes, bet latviešu valodu tur neviens nesapratīs, ar angļu valodu tev arī tur būs pašvakri, jo tādu tur zina retais. Tici man, es tev to saku no pieredzes. Pirms raksti muļķības padomā, ja ir ar ko domāt! 

3.aprīlis, 11:42
ivans ļevs

Polijā pa seju dabūsi runājot krieviski, tur ar rašistiem neauklejas.

 

Latviešu valoda ir viena no ES valodām, tātad atzīta ES līmenī un visus dokumentus vari dabūt latviešu valodā. :-)

 

Pārējās valstis ir izbijušas PSRS valstis, kur arī krievu valoda tiek cītīgi iznīdēta un kaut cik izglītoti runā angliski. 

3.aprīlis, 12:10 (3.aprīlis, 12:11 - labots)
Aleksandrs78

https://www.youtube.com/watch?v=_JBTly_r7To  

Normālu (superreto) krievu viedoklis par savu rašku-parašku!

4.aprīlis, 15:04
Ir tāds

vaņka

Vai un kad pēdējo reizi esi bijis Polijā? Tev par nelaimi, es itin bieži apmeklēju Poliju, Varšavu un ne tikai, tāpēc zinu ko runāju. Tavs apgalvojums, par Poliju, kā arī, ka izbijušas PSRS valstis, krievu valoda tiek cītīgi iznīdēta un kaut cik izglītoti runā angliski ir murgs kuru vajag sadomāt! Tātad "kaut cik" izglītoto tur nav, visi neizglītoti muļķi. Štrunts, ka zina matemātiku, fiziku, vēsturi, kādu svešvalodu utt., bet viņi nav "kaut cik izglītoti", jo nezina angļu valodu. Lūk kādu pasaules mēroga atklājumu izdarīja vaņka ļovačkins. Par to viņš Baidoņa prēmiju pelnījis, IQ tuvojas viņa līmenim! Vai tu patiesi esi tik dumš, ka nejēdz, jeb apzināti melo? Saskaņā ar tavu loģiku, bijušajā padomijā izņemot Baltiju "kaut cik izglītoto" nav, jo angliski tur runā retais. Ko tagad darīsim? Tā pat es tev teicu, ka lai vai kā tev tas nepatīk Balkānu reģionā arī tu spēsi saprasties krieviski. Tur arī nav "kaut cik izglītoto" kuri runā angliski, tāpēc ņemot vērā, ka Balkānu reģionā dzīvo slāvi kuru valodas kā visas slāvu valodas, ir līdzīgas zinot krievu valodu var saprast vietējo valodu. Ja tu zini krievu valodu tad piemēram no poļu valodas var saprast aptuveni 50%. Diemžēl tas tā ir, lai ar kā tev tas netīk. Ej pie saviem anglosakšiem un smilksti tur cik tev tīk, varbūt tevi sapratīs un ļaus pat anglosakšiem tualetes tīrīt! Cik lielam morālam atkritumam jābūt, lai nonicinātu visas citas valodas, tai skaitā savu dzimto un slavētu latviešiem svešu valodu. Gudrs, cilvēks zina, ka jeb kuras valodas zināšanas ir liela vērtība, tikai kolaburantiem Kangariem vienmēr vajag citiem pēcpusē līst! Kāpēc tu tik ļoti nīsti Latviju, latviešus un mūsu valodu, un tik ļoti gribi šīs valodas iznīkšanu? Tavai zināšanai pasaulē līdz pat pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem angļu valodā runāja retais, valdošās bija franču un vācu valodas. Pirms tam, līdz pirmajam karam tāda vēl bija latīņu valoda. Nekur nav rakstīts, ka pēc dažiem gadiem kā tev tīk teikt "starptautiska" būs kāda cita, piemēram ķīniešu valoda. Zinot vēsturi, neko nevar izslēgt, vismaz, apgalvot, ka tava angļu valoda būs "starptautiska" mūžīgi mūžos nav nekāda pamata.  

4.aprīlis, 15:41
Latvian pagan

Krieviju valoda nav starptautiskās saziņas valoda. Toties krievu valoda ir efektīvs rusifikācijas līdzeklis. Tas gan tiesa.

4.aprīlis, 15:56
Latvian pagan

21. gadsimtā angļu valoda ir visas zinātnes pamatā. Respektīvi, vairums publikāciju zinātniskajos žurnālos un akadēmisko grāmatu ir angļu valodā. Tas nozīmē, ka lai latvietis būtu izglītots pietiek ar divām valodām: latviešu un angļu. Kur problēma? Lai krievi Latvijā mācās latviski. Tas ir pašsaprotami.

4.aprīlis, 16:00
DŽA

Izdzimtenis, ir tāds, kaut ko gvelž par kangariem, kolabUrantiem un pakaļā līšanu! Tas ir pizdohens.

4.aprīlis, 16:02 (4.aprīlis, 16:03 - labots)
Latvian pagan

Kāds dzīves līmenis ir krievijas satelītvalstīs, to var labi redzēt no malas. Tā ir baisa nabadzība. Nenovēlu nevienai valstij būt par krievijas satelītvalsti.

4.aprīlis, 16:06
Latvian pagan

‘’Anglosakši’’ ir kremļa propagandas termins, ko bieži lieto kā vārda ‘’pindosi’’ jeb amerikāņi aizvietotāju. Leksika kā lētā kremļa propagandas avīzītē.

4.aprīlis, 16:08
ivans ļevs

Pamuļķim paskaidrošu vēlreiz. 

Normāli Eiropā var iztikt bez krievi valodas un ar angļu valodu ir daudz vienkāršāk. Bijušajās PSRS republikās ir savādāk, bet arī tur viss vēršas uz labo pusi. Polijā esmu pietiekami, lai zinātu, ka viņiem nospļauties par krievu valodu, it īpaši pēc pēdējiem notikumiem. Ar pensionāriem tur nekomunicēju. Ar Balkāniem man nekāda darīšana. Horvātijā angļu valodā>krievi valodā pārējā Eiropā arī. Nenoniecinu nevienu valodu, tikai saku, ka civilizētajā Eiropā tunar savu krievi valodu nekur netiksi, ar angļi tiksi. Piedod, nesanāca jums tas rusifikācijas plāns.

Šodien arī patīkamas ziņas turpinās:

Но если уже пробивать дно, то сразу второе: в Риге арестовали парня за то, что он говорил, что подерживает президента России.

 

Госполиция Латвии начала уголовный процесс против 22-летнего парня, который 28 марта в Старой Риге выкрикивал фразы, прославляющие президента России Владимира Путина и российских военных. Спецслужбы особенно подчеркивают: делал он это на русском языке.

 

В итоге парня задержали, начали уголовный процесс по той самой модной статье 74.1 - "оправдание агрессии и преступлений против человечности ". И уже 29 марта арестовали.

 

Да-да, парня отправили в тюрьму на два месяцаза выражение мнения на улице. С риском сесть туда на 5 лет.

 

Свобода слова, свобода выражения мнений, независимость судов? В Латвии? Нет, не слышали. 

 

Super, vismaz cieņa pret latviešu valodu un kāds strādā, lai tā neiznīktu :) 

4.aprīlis, 19:41
DŽA

Kamdēļ tagad, Latvijas tiesībsargājošās instances, sāk strādāt? Ļoti vienkārši- Eiropas Padomes nolikums, kas stājās spēkā 1.aprīlī.  Ar to ir noteikts, ka EU valstīm ir jāsauc pie atbildības personas, kas atbalsta kremļa fašistu režīmu. Internetā, uz ielas, vienalga kur. Lūk, šī foruma troļļi ir zem sitiena. Joku vairs nebūs, Latvija pildīs EU Padomes lēmumus. 

4.aprīlis, 20:22
DŽA

Hallo, kremļa vanckari? Jūsu, izdzimteņu, darba devējs jūs informēja par to, ka tagad varat noķert cietumsodu līdz diviem gadiem?

4.aprīlis, 20:52
Ir tāds

Pahāneli

Zini, ir cilvēki kuri vispār kādu iemeslu dēļ nespēj runāt, ko darīt, tie vispār nelieto valodu. Un nekas izdzīvo, kā saprotas. Man tevi patiesībā žēl, ka esi tik aprobežots, ka tev pietiek ar divām valodām. Tas vien jau norāda uz tavu smago aprobežotību. Jeb kurš izglītots cilvēks cenšas apgūt vairāk valodas, bert tev lūk ar divām pietiek. Man darbam vien vajag piecas valodas, diemžēl angļu un tava mīļā krievu valoda to sarakstā nav. Tā, ka es ar tavu angļu valodu nekādi un nekur. Bet tu vispār bez angļu valodas vari iztikt, tu tāpat lasīt neproti. Man sasmīdināja tavs apgalvojums, ka vairums publikāciju zinātniskajos žurnālos un akadēmisko grāmatu ir angļu valodā. Tas nozīmē, ka lai latvietis būtu izglītots pietiek ar divām valodām: latviešu un angļu. Kur problēma? Problēma ir tāda, ka tu neesi izglītits, jo nezini, ka publikācijas atkarībā no jomas tiek rakstītas arī citās valodās, pie tam gana daudz. Bet tas vēl sīkums. Vai tu sajēdz, ko tu pateici par latviešiem? Tu atkritum! Tu sevi gribi pozicionēt, kā urā pateriotu, patiesībā esi morāls kroplis, jo saskaņā ar tavu apgalvojumu, tā pārdevēja kura sēž maximas kasē, tas vadītājs kura vadītajā autobusā tu brauc uz mājām, tas dispečers kurš sēž hes un rūpējas, lai tev būtu mājās elektrība utt. nav izglītoti, ja tie nezina angļu valodu un nelasa publikācijas zinātniskajos žurnālos un akadēmisko grāmatās kuras ir angļu valodā. Tas nozīmē, ka tie latvieši nevar būt izglītoti jo tie nezina divas pareizās valodas un nelasa tajās zinātnisko literatūru divām valodām: latviešu un angļu. Tur arī ir problēma. Tu esi morāls kroplis, nekas vairāk ja izsaki šādus apgalvojumus par latviešiem! Man vairs nav šaubu, ka tu esi uzpirkts kolaburants kurš strādā un dara visu, lai pazemotu latviešus. Tu neesi cilvēks, bet tu esi niecība, tas ir nekas, odiņš kurš savā lielummānijā iedomājas, ka ir zilonis. 

5.aprīlis, 8:49

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:10

Jaunākās diskusijas