Mūžīga piemiņa Latvijas varoņiem!

DŽA

Diena, kad 15- tās un 19- tās divīzijas karavīri, cīnījās plecu pie pleca, iznīcinot nolādēto utaino okupantu sugu. Abās divīzijās bija 120 000 Latvijas vīru. Arī mans vecaispaps. 

16.marts, 18:27
V ilis Gutmanis

Nu nevajag tā melot ... vēl pavisam nesen pats stāstiji ka tavs sencis ir bijis nometnes apsags un cilvēku šavējs. Tagad tu viņu esi iesaucis leģionā. Nav labi melot!

16.marts, 19:17
DŽA

Hallo, v ijebok, kas v iļez izgovna, normāliem cilvēkiem ir divi vectēvi. Mans vectēvs nebija apsargs, bet Latvijas armijas virsnieks kapteiņa pakāpē, vēlāk Sturmfuhrer SS. Otrs vectēvs, par vecopapu saucu, bija 15- tās divīzijas karavīrs. 

Mūžīga piemiņa Latvijas varoņiem!

16.marts, 19:35
V ilis Gutmanis

Pareizāk gan būtu teikt nacistu pakalpiņiem.

16.marts, 21:28
DŽA

Kad utainie iebruka Latvijā,  viņi bija nacistu sabiedrotie. Jā, Otro Pasaules karu sāka nacistu Reihs kopā ar komunistu krieviju, tā saucamo peeseresku. Uzbruka Polijai. Tā kā, nacistu pakalpiņi, esat jūs, utainie salašņas. V ili, nu tu, kas v iļez izgovna, utaini, kā cīnies pret utīm? Jeb esi pie utīm pieradis un tās tev vairs netraucē?

16.marts, 21:43
V ilis Gutmanis

Nu ko teik dumš kas dumš. Kaut gan pielāgot vēsturi savām šodienas vajadzībām ir kaut kā jau pierasts.

16.marts, 22:19
Mihailo ar Olgu

Jusu tautas zaldāt pieminja ira svets lieta! Un ļoti pareizs 6itas komentars: 

Mūžīga piemiņa Latvijas varoņiem!

16.marts, 23:23
Ir tāds

Manu mazo Vāczemes draudziņ, vai tad 1943. gadā pastāvēja Latvijas republika? Cik es zinu, bija Ostlande. Kā okupētas teritorijas iedzīvotājs var būt sabiedrotais? Šādus sabiedrotos sauc par kolaburacionistiem. Tikai tu aizmirsi, ka latviešu leģions tika veidots pretēji  tā laika starptautiskajām vienošanām kuras liedza iesaukt okupantu armijā okupēto teritoriju civīliedzīvotājus. Bet vispār, ja palasa tevis teikto, tad kad tavi utainie draugi iebruka Latvijā, viņi bija nacistu sabiedrotie. Saskaņā ar teikuma uzbūvi latviešu valodā, teikuma priekšmets atbild uz jautājumu- kas. Šajā gadījumā tie ir tavi utainie draugi kuri bija kāda vārdā nenosaukta sabiedrotie. Ļoti interesanti sanāk! Kurā gadā Vācija okupēja Austriju? Kāds tur bija sakars ar PSRS? Ja tu Polijas okupāciju un sadalīšanu sauc par kara sākšanu, tad cik zināms Vācija kopā ar PSRS to veica saskaņā ar līgumu. Tātad abi bija sabiedrotie, no kā izriet, ka sabiedrotie savā starpā nekaro? Tātad saskaņā ar tavu loģiku interesanti sanāk, kad tavi utainie draugi iebruka Latvijā, viņi, tas ir krievi bija nacistu sabiedrotie. Interesants vēstures skatījums, lai neteiktu vairāk, interesants. Vai nevēlies parunāt kas notika ar kuriliešiem kuri cīnijās pret abiem okupantiem un kāds liktenis piemeklēja Konstantīnu Čaksti kurš iestājās par neatkarīgas Latvijas atjaunošanu? Visu cieņu leģionāriem, bet tu mazmājiņas rūķīt beidz šos cilvēkus izmantot savās politiskajās spēlēs! Tu neesi pat par naga melnumu viņu vērts! Sēdi savā Vāczemē un priecājies! Kāda tev daļa gar Latviju! Pie reizes manu mazo draudziņ izstāsti kā tas nācās, ka tavs vecaistēvs kurš bija Latvijas armijas kapteinis atdeva Latviju padomijai bez neviena šāviena, bez nekādas pretestības? Kā sauc karavīru, vēl vairāk virsnieku kurš padodas bez cīņas?

17.marts, 8:16 (17.marts, 8:27 - labots)
Ir tāds

Miķelīt ar Oliņu

Beidz vienreiz kropļot latviešu valodu un tēlot to, kas neesi! Tu vari tēlot ko gribi, tikai tavs vārdu krājums tevi nodod ar visām oliņām vai bez tām! Par vienu gan tev piekrītu, mūžīga piemiņa Latvijas varoņiem kuri 1918-20. gadā izcīnija Latvijas brīvību! Vismaz ko pareizi pateici!

17.marts, 8:20
Deglava Iela

Leģionāri bija drosmīgi cīnītāji, tikai nez vai bija viņu cerība par Latvijas valsts atjaunošanu varēja būt lemtai piepildīties. To neplānoja nedz viena, nedz otra karojošā puse.

Šeit apsaukāšanās un ņirgāšanas ir necienīga rīcība pret tiem, kas naivi cerot, cinījās un arī krita par domu LATVIJA

17.marts, 9:03
Aleksandrs78

Nodevēju, neliešu un kremļa okupantu spiegu bandas nekaunīgie meli, ko tie spiesti izķērkt pretēji vērsturiskajai patiesībai, loģikai un saprātam:  

"Man...bla,bla,bla... vai tad 1943. gadā pastāvēja Latvijas republika? Cik es zinu, bija Ostlande. Kā okupētas teritorijas iedzīvotājs var būt sabiedrotais? Šādus sabiedrotos sauc par kolaburacionistiem." 

50.gadus necilvēcīgu primātu okupācija un + vēl 33.gadi kopā ar no "atbrīvotās" valsts neizvestajiem okupantu un to civilokupantu masām ir radījusi šādu melīgu pretekļu un sodāmu neliešu bandu, kas te tēlojot latviešu tautas pārstāvniecību, kropļo vēsturisko patiesību, apmelojot kritušos un vēl dz'īvos mūsu tautas varoņus! Jo patiesība un fakti ir zināmi gan mums, gan visai pasaulei un nekādi kremļa agresoru amorāli pakalpiņi, būtībā zemiski nelieši, to nespēj izmelot par ko citu, okupantu bandai vēlamu "patiesību". 

Un fakti ir pavisam viekāršā veidā pasakāmi, ka pat kremļa algotās padauzas to sajēgs, gan šo infuzoriju mākslīgajiem zobeļiem nikni krakšķot. Jo, kad normālu, civilizētu un kulturālu cilvēku ģimenes mājā iebruks primitīvu, garīgu un mentālu mežoņu bars, kas pieaugušos saimes vīriešus, sievietes sasies. nenormāli spīdzinās  un tad sadistiski tos kropļojot nogalinās, bet šos necilvēkus izdzīs citi, arī sveši, citās formās tērpti ļaudis, izvēle taps skaidra pat visstulbākajam kremlinam (kaut varbūt arī nē, jo tie var izrādīties neiespējami stulbi, kā rāda šo selekcionēto, deformēto zombiju vēsture no 1917.gadam pret saviem tirāniem un slepkavām! Šejienes kremļa algotņi arī to pierāda, jo arī visiem šiem rados, draugos ir cietušie no kremļa varas izdzimteņiem, bet par algu un čekas-fdd uzslavu mankurti šiem iztapīgi un verdziski kalpo) 
Un tikai šo visādi svešo kremļa barbarisko kropļu iebrukuma un nepamatotā mentālā sadisma, gadsimtos augušā cūciskuma un nelietību dēļ radās latviešu brīvprātīgo leģions. kā dabiska un ļoģiska atbilde uz selekcionēto krievu izdzimteņu armijas rīcību tos mierīgi un pat visai draudzīgi uzņēmušajā Latvijā. Katra normāla cilvēka pienākums ir izdzīt okupantus, atriebt nevainīgos to upurus un katrs spēks, kas dod iespējas un ieročus pret šiem slepkavām sarkanarmijas formās ir labs un derīgs, vienalga vai fricis, anglis vai kaut ķīnietis! 

17.marts, 10:06
Munins

DŽA

Tu protams nezini vēsturi. Jo neko nezini un nesaproti.

PSRS un Vācija nekad nav bijuši sabiedrotie.

Ja uzskatam, ka 2.p.k. sākās 1. septembrī, kad PSRS vēl neko neuzsāka un tās armija sēdēja kazarmās, tad PSRS nekādi nevarēja kopā ar Vāciju uzsākt 2.p.k.

Šeit rodas jautājums, kas teica, ka 2.p.k. sākās tieši 1. septembrī, jo 1939. gadā pēc uzbrukuma Polijai neviens Eiropā, ne arī Ulmaņa Latvijā to nesauca par 2.p.k., bet gan par jaunu Eiropas karu. Kā tas pēkšņi pārtapa par 2.p.k.!?

Saukt Sarkano armiju par utainajiem ir apvainojums arī latviešiem kas dienēja tās rindās. To bija diez gan daudz.

17.marts, 10:21
Ir tāds

Aleksandr78

Atbildi uz jautājumienm! Savu demagoģiju pieturi sev! Ja tu to nespēj, paturi ciet sacas dzirnaviņas! 

17.marts, 10:27
ivans ļevs

Saukāns neko nav dzirdējis par Molotova Ribentropa paktu un ekonomisko savienību starp Hitleru un PSRS :-) 

Aleksandrs pareizi saka, ka šie izdzimteņi ar Saukāns priekšgalā kaut savu māti atļaus krievam izvaror un vēl stāstīs kādēļ tas ir labi un pareizi un istnieba to dara ukraiņi.

17.marts, 10:46
Munins

Saukāna kājslauķis

Molotova - Ribentropa paktā ne vārda nebija par to, ka PSRS un Vācija būtu sabiedrotie. Toties PSRS-Latvijas bāžu līgumā gan bija. Palasi to, tad zināsi, kas ir sabiedrotie.

Nekādas ekonomiskās savienības starp Vāciju un PSRS nebija. Tās tirgojās savā starpā, bet Vācija tirgojās ar daudzām valstīm, tai skaitā Latviju.

17.marts, 11:02
DŽA

Munnj, kā vienmēr, nekaunīgi melo. 1939.gadā, 22. septembrī, Brestā, notika komunistu krievijas un nacistu Vācijas kopējā militārā parāde par godu veiksmīgai Polijas okupācijai. Polijā Hitlers un Staļins iebruka kā sabiedrotie, sākot Otro Pasaules karu. 

Munnj, tiem, kas melo, vajag noraut galvu...Begemot, norauj viņam galvu :)

17.marts, 11:36
ivans ļevs

Tātad šī ir izdomāta vēsture?

The 1940 German–Soviet Commercial Agreement (also known as Economic Agreement of 11 February 1940 Between the German Reich and the Union of Soviet Socialist Republics) was an economic arrangement between the Soviet Union and Nazi Germany signed on 11 February 1940. In it the Soviet Union agreed in the period from 11 February 1940 to 1941, in addition to the deliveries under German–Soviet Commercial Agreement, signed on 19 August 1939 to deliver commodities (oil, raw materials, and grain) to the value of 420 to 430 million Reichsmarks

Un tas ir tikai viens no trim šādiem.

Es jūs bij aizmirsis, ka saukaandaunis domā, ka tikai ienaidnieki klusām pārdala Eiropu savā starpā un vienojas viens otram neuzbrukt un reizē iebrūk vienā valstī.

 

17.marts, 11:44
Munins

Slimais izdzimtenis Dža, saostījies krāsu un atkal murgo. 1939. g. parāde nenozīmē, ka viņi bija sabiedrotie. PSRS un Vācija ar daudziem kopīgas parādes rīkoja. Piemēram PSRS bija viena parāde ar Latvijas armiju, bet Vācijai daudzas parādes ar latviešu leģionāriem. Ko nu?

Par Poliju es jau rakstīju. Tev nav nekādu faktu, kuri varētu apgāzt manu apgalvojumu.

Melo tu.

17.marts, 11:56
Munins

janis lauva

Pavisam jau esi muļķis. Vienošanās vai līgumi nav nekāda ekonomiska savienība.

17.marts, 11:59
ivans ļevs

Vai PSRS nodrošināja Vāciju ar visiem materiāliem, lai Vācijā varētu būvēt armiju?

Vai Vācijā deva atpalikušajiem krieviem tehnoloģijas par to?

17.marts, 12:01

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:17

Jaunākās diskusijas