Baidens un kari

Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Izlasīju Dž.Baidena 2024.g. latviski izdoto autobiogrāfiju. Rakstīta it kā 2006.gadā. Padalīšos ar secinājumiem. Sāku lasīt tāpēc, ka kāda “anti-putiniska” paziņa teica, ka esot to grāmatu izlasījusi un pēc tās vairs nedomājot tik labi par amerikas politiku, it īpaši dēļ Dienvidslāvijas. Vēlējos uzzināt, ar ko Baidens  neapdomīgi kaitējis Amerikas tēlam. Grāmatai  ~600 lp. – uz beigām, kur tika iztirzāti notikumi Irākā, gandrīz nobeidzos no garlaicības. Politisko sadaļu izlasīju pavirši, tomēr iespaidi radās.

1) Baidena personība. Tiešām ticīgs, stūrgalvīgs, ideālists, īsts buldozera raksturs (realizēs labas un sliktas idejas), ar milzīgām darba spējām, simpātisks jaunības gados (varētu būt galv. aktieris Dž.Bondā).

2) Ticīga dzimta. Nācis no izteikti ticīgas ģimenes dinastijas. Biju lasijusi tēzi, ka prezidenti/valdnieki ceļoties no ticīgu ģimeņu dinastijām. Šis ir 3.asv presidents, uz kuru šī tēze attiecas (par citiem nezinu).

3) Baidena ģimene – sargeņģeļu kopa. Tas ir vislielakais viņa kapitāls. Ja citiem veicas, ja ģimenē ir 1-3 cilvēki, kuri viens par otru “stāv un krīt”, Baidenam tādi ir 20. Viņa 1.priekšvēlēšanu kampaņu organizēja viņa ģimene: māsa drukāja reklāmrakstus, brālis vāca ziedojumus, māte servēja priekšvēlēšanu kampaņu galdus, sievastēvs fnansēja, daudzie draugi palīdzēja.) Ar sievām (1.sieva nomira) un viņu ģimenēm arī veicās kā reti kuram. Arī vecvecāku dinastijas atbalsts viņam ilgi bija pieejams.Attiecības ar cilvekiem, draugiem, ģimeni viņš māk veidot. Viņš piedzīvoja 2 lielas krīzes dzīvē, bet sargeņģeļu kopa nepievīla. Secinājums: ja viņam nebūtu paredzēts tik “augstu kāpt”, viņam nebūtu piešķirti tik daudz sargeņģeļu.

Visbeidzot par politiku.

4) Kļūdījos, domādama, ka paziņa vīlās, jo Amerika pārsteidzās bombardēt Dienvidslāviju. Visdrīzāk vīlās, uzzinot, ka Amerika kavējās un negribēja bombardēt. Secināms, ka visos “netīrajos” karos Baidens ir bijis kā galvenā figūra. Ar to viņš arī lepojas. Interesanti, ka viņam bija grūti atrast domubiedrus –kolēģi no Eiropas un Amerikas uzskatīja, ka Amerikai nevajag iejaukties, būšot lieli cilvēkupuri un patiesība neesot tik viennozīmīga. Bet viņš bija pārliecināts un bīdīja kara – Amerikas iejaukšanās ideju. Miloševics stāstījis, ka horvāti un musulmaņi nogalinot serbu bērnus, bet Baidens bija saņēmis ziņas, ka serbi nogalinot otras puses bērnus (un Baidens ticēja tikai pēdējam). Kad Baidens panāca, ka sabombardē Afganistānu (par ko arī Amerika un Eiropa nemaz tik pārliecināta neesot bijusi), viņs sevi iedvesmoja ar domu, ka ieviesīs afgaņiem labāku nākotni – skolas utt. Taču, cik daudz cilvēku tika nobombardēti miera misiju slaktiņā un vai tiešām tas atmaksājās, to nemaz tik daudz neiztirzāja.

Ko teiksiet? Kas pareizi vai nepareizi?

12.marts, 23:53 (13.marts, 0:02 - labots)
Aleksandrs78

https://www.youtube.com/watch?v=tg_Z6rUaw1s   

Par notikumiem krievijā - kaujām Belgorodas un Kurskas apgabalos, kas turpinās un citas tēmas! 

 

13.marts, 1:06
Aleksandrs78

https://www.youtube.com/watch?v=r7rhYt6XQKA 

Normāla, kompetenta  ukraiņa saruna ar trulu, naidpilnu urlu salašņu! 

Bet augstāk esošajā liekulīgi indīgajā skribelējumā par kremļa trollim svešo ASV vadītāju, trūkst viens un loģiskāks šādas tēmas sākums - par savu algas maksātāju putinu! Par viņa karjeras taciņu no kluba vadītāja Vācijā līdz izrāpšanos kremļa Olimpā un metodēm tur noturēties "demokrātiski"?!

13.marts, 1:26
Aleksandrs78

https://www.youtube.com/watch?v=qLiRnVvyplo  

Lieliska Krieva saruna ar zombētiem krieveļiem, kas dialogu sākotnē likās esam līdzīgi normāliem!

13.marts, 3:36
Stāstnieks

Teikšu, ka Baidenam vajadzētu iet pensijā. Citādi ieies vēsturē kā pats nespējīgākais ASV prezidents. Jau tagad viņam kaudze veselības problēmu - aizmirst cilvēkus, nespēj runāt ar žurnālistiem par nesaskaņotiem jautājumiem, zaudē orentāciju telpā, sveicinās ar neredzamiem cilvēkiem, utt. 

13.marts, 8:13
Ādolfs Nāks

Atceros, kad valdīja Brežņevs, viņš mums šķita strašna vecs un nespējīgs... Nomira, kad bija 75 gadi. Tagad 81 gadīgs Joe Biden grasās 4 gadus turpināt vadīt superlielvalsti. Quo vadis America? Tur vairs spēcīgu cilvēku 50-65 gadnieku nav?

13.marts, 10:00
Ir tāds

rudzupuķe

Raugi, Baidonis ir klasisks ASV demokrātu, jeb anglosakšu protestantu pārstāvis nesnatoties uz viņa piederību katoļu baznīcai. Viņa ideja ir viena- ASV hēhemonija. Savā ziņā viņš atgādina Aleksandru Lielo. Tas arī bija pasaules impērijas veidošanas idejas pārņemts. Viņu maz uztrauca kas notika viņa valstī, galvenais bija jauni iekarojumi. Rezultātā pats viņš mira ļoti jauns un jēga bija maza. Hegemonija ir ASV pamatā, jo jau no pašiem šīs valsts pirmssākumiem tur ir bijusi anglosakšu dominante pār citu Eiropas tautu pārstāvjiem. Bez tam, lai vai kā, bet Baidonis ieies ASV vēsturē kā visnekaunīgākais korumpētais prezidents. Man patika, kā Baidoņa ģimenīte taisnojās par Hantera izgājieniem saistībā ar ukraiņu Burismu. Neko labāku nespēja izdomāt, kā apgalvot, ka Baidonis juniors tādejādi esot sargājis nabaga ukraiņus no ļaunajiem krieviem. Ļoti ticami, ļoti. Visā ASV nebija cita cilvēka kuru virzīt šim amatam kā viens nodzēries narkomāns. Kur parādās Baidonis, tur līst asinis un tiek sagrautas valstis. Tikai ASV ir karu un nemieru cēlāju zeme. Bet kad jūt, būs slikti, tā tūdaļ ņem ļekas vaļā. Tā viņi aizmuka no Saigonas un Kabulas ar kabatslakatiņu pamājot tiem kuri bija sadarbojušies ar tiem atstājot tos pretinieku rokās zinot kas tos sagaida nākotnē. Īsteni denokrātiski, humāni un saskaņā ar viņu cilvēktiesībām. Kad Karzais muka no Afganistānas amerikāņi nespēja lidmašīnā sastūķēt demokrātiski vēlētā prezidenta nelielos ietaupijumus, nācās daļu atstāt uz skreiceļa. Ja kāds to ir aizmirsis iesaku pameklēt ingormācija nepazūd. Katram ir tiesības interesēties par to kas tam interesē, tikai manuprāt Baidonis nav tas par kuru interesēties. Bez tam grāmatas kuras izdotas vēl cilvēkam dzīvam esot nekad nav īdsti objektīvas. Paies gadi, gadu desmiti, nebūs Baidoņa, tad pamatojoties uz arhīvu materiāliem varēsim viņu vērtēt ar faktiem nevis ko kāds teica. Kā saka vēsturnieki, nav lielāku melu par atmiņu stāstiem. Protams sava taisnība jau tur ir, tikai katrs tajos izceļ to kas tam izdevīgs un noklusē to kas tāds nav. Tikai cilvēcīgi, nekā personīga. Tāpēc vismaz mans skatījums uz šādu grāmatu ir ļoti skeptisks. Katram protams ir tiesības uz savu viedokli. 

13.marts, 10:31
ivans ļevs

Savā ziņā viņš atgādina Aleksandru Lielo. Tas arī bija pasaules impērijas veidošanas idejas pārņemts. Viņu maz uztrauca kas notika viņa valstī, galvenais bija jauni iekarojumi.

======

Hmmmm, kurā kaimiņvalstī precīzi šis ir redzams, bet tas gan jums neuztrauc, pietam, ka šī iekarot kārā valsts atrodas tieši blakus.

Iekarot, izlaupīt, novest līdz tādam pašam cūku līmenim kā paši dzīvo un tālāk doties.

13.marts, 10:46
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Ir tāds

es tieši negribeju Baidenam veltīt ne stundu, bet gribēju izlasīt viņa interpretāciju par kariem. Nezināju, ka viņam tik cieša saistība un vispār viņš ir bijis galvenā figūra, var teikt, visu amerikas karu bīdīšanā. Tieši politisko daļu bija neiedomājami garlaicīgi lasīt, nezinu, kas pie vainas - pacietiba iedzīļināties nebija, likās izstiepts vai neveiksmīgs tulkojums vai tiešām garlaicigi. Pāršķīru vismaz 200 lp, par Irāku neko neizlasīju, kaut tam bija veltītas pēdējās 100 lapas. Bet Dienvidslāvijas karu un karu Afganistānā, acīmredzot, arī Ukrainā viņš noteikti bīdīja "ar kājām un rokām". Viņam bija liela pretestība, bet savu panākt izdevās.Miloševicu viņš ielika Hāgā. Uzskatīja viņu par tādu pašu "slepkavu, tirānu" kā Putinu, lai gan neviens sabiedrotais tik viennozīmīgā pārliecibā nebija.

Vēl uzzināju, ka Miloševicam bija "dzelzs nervi" - ļoti mierīgs un savaldīgs diskusijās. Baidens vizītē ar viņu bija atteicies sveicināties, bet viņš neizrādīja, ka kaut nedaudz tāpēc apvainotos. Jā, Baidens nesavaldīgs. Ja viņam kaut kas nepatīk, viņs to kā mazs bērns demonstrē.

Par Hanteru neko nezinu. Tas bija viņa dēls? 1 no dēliem gāja bojā. VIņs aprakstīja, cik liela krīze viņam esot bijusi sievas un meitas bojāeja, ka neesot varējis ne elpot, ne kustēties un tas uzreiz tieši pēc pirmās ievēlēšanas Senātā. Un attiecības viņam ar sievu, radiem arī ciešas - pārdzīvoja ļoti stipri, it kā pats nomirtu. ĢImenes dēļ bija reāli gatavs vairākkārtīgi pamest politiku, un arī ģimene viņa dēļ pameta savas interereses, karjeru, mainīt dzīvesvietu. Tas tāds cilvēcīgais, iekšējais faktors. Bet ārpolitikā - bez maz monstrs, bet ar ideālistiskiem nolūkiem.

13.marts, 10:48
Andis

Baidens ir pirmais un pēdējais demoniskās pasaules valdnieks (insektoīds/sātans tiek dēvēts arī par mušu ķēniņu), pēc viņa vairs nav demonu valdīšanas, tādēļ arī viņu tur pie varas, kaut ar viņu ir galīgi čābiski - tik spēj nolasīt tekstu no ekrāna un kad tur parādās uzraksts, ka jāiet prom pa labi vai kreisi, tad tas tiek arī darīts. Problēma, ka teksta rakstītājs nav sapratis, ka jāraksta arī cik soļus jāsper, līdz to savāc Džila, tādēļ notiek tie kuriozi, ka B pagriežas un "uzkaras", jo tālākas komandas nav. To tad noved no skatuves taisni no pults, kas izskatās vairāk kā mulsinoši. Ja kāds gribētu ļauni pajokot, tad to tik vajadzētu uzrakstīt un B to arī darītu, jo viņa intelekts ir absolūta nulle un viņš neko nesaprot, ko viņš dara un kas ap viņu notiek. Par to sveicināšanos ar neredzamiem, tad iespējams, ka pie tā vainīgs ir suflieris, kurš uzrakstījis, ka jāatsveicinās no klausītājiem pēc priekšlasījuma, bet bez sīka apraksta, kā tas jādara, iznāk tie kuriozi, pēc kā to pēc tam izsmej.
Ja Baidenu skata saistībā ar ASV, tad tai ir jāsabrūk un to nav iespējams glābt, jo pamati ASV ir jāmaina. Priekš pašiem amerikāņiem labākais būtu ASV sadalīšanās, jo ja tas nenotiek, tad ir revolūcija, kas ir vēl ļaunāk kā karš.

13.marts, 12:29
ivans ļevs

70 gadus jau cerat uz ASV sabrukumu un dolāra krahu.

Realitāte pa to laiku PSRS sabruka un rublis 2 reizes.

Bet nu turpinat, turpinat. Cerams, ka vismaz putins pabeigs citu krievu idiotu iesākto un mums blakus būs mazās jaunas draudzīgas valstis.

13.marts, 14:07
Andis

"70 gadus jau cerat uz ASV sabrukumu un dolāra krahu." ©

Cilvēki necer, tie zin kas būs, tik muļķi uz ko cer.

13.marts, 14:36
DŽA

Kur ienāk kremļa fašisti, tur ir karš. Aksioma.

13.marts, 17:22
Ir tāds

rudzupuķe

Sapratu tevi. Man ir nedaudz citi secinājumi, proti kamēr vien ir pastāvējusi pasaule ir kāds kurš gribēs kādu iekarot, tā ir cilvēces būtība. Palasu jani lauvu un man gribas smaidīt, visur vainīga Krievija. Iedomāsimies, noņemsim Krieviju no globusa, vai karu nebūs? Būs! Jeb kurš lielākais centīsies apspiest mazāko, tā ir cilvēku grēcīgā būtība. Es varu teikt, ka cilvēka lielākais ienaidnieks ir nauda. Jo tās ir vairāk, jo vairāk gribas. Jo cilvēkam naudas ir mazāk, jo labāk viņš prot iekārtoties un neskauž otram. Diemžēl tas tā ir. Un izdarot secinājumus no tā, ko es zinu par Baidoni, tad viņš ir šāds klasisks mamona pārstāvis, tas protams mans viedoklis. Protams, tas, ka tu esi izlasījusi to, kas tevi ir interesējis un esi guvusi atbildes ir tikai apsveicami. Man ir žēl tos kuriem te pirkstiņi pēcpusē un citas perversijas, kuriem pasaulē ir tikai viena valsts- Krievija, man patiesi ir žēl šādus cilvēkus, jo tie vairāk par vieglajām ziņām internetā izlasīt, varbūt noklausīties nespēj, un tas jau patiesi ir traģiski, jo tie nespēj ne par ko citu domāt vai runāt. Tikai lasot mēs iegūstam jaunu informāciju. 

13.marts, 17:39
ivans ļevs

Vai krievija ir mūsu kaimiņvalsts? - ir

Vai krievija pašlaik uzvedas kā agresors savā kaimiņvalstī? - jā

Vai krievija vairākkārt ir draudējusi iznīcināt vai iekarot Latviju? - jā

Vai šis karš vispār tagad būtu ja krievijā pie varas nebūtu nacisti? -nebūtu

Vai krievija dzīvotu pārtikušu valsts dzīvi, ja primārais nebūtu iekarot, ponti, vēsturiskās tiesības uut - jā.

Vai pie daudzu tūkstošu ukraiņu nāvēm ir vainojams putins - jā

Vai pie daudzu tūkstošu ukraiņu izglābšanas no nāves esam atbildīgi mēs - jā

Vai jūs aizstāvat to, kurš ir atbildīgs par daudzu tūkstošu ukraiņu nāvēm vai tomēr tos, kas palīdz Ukrainai ko?

 

Ukraiņu tauta pastāvēs, lai kā jums tas riebtos. Un man joprojām nav skaidrs kādēļ jums tas tik ļoti riebjas, ka ukraiņi cīnās par savu neatkarību un savu tautu. Mums ir no kā mācīties kā rīkoties, kad krievs izdomās šeit nākt ko atbrīvot. 

13.marts, 18:13 (13.marts, 18:14 - labots)
Ir tāds

jani lauva

Tu ar sevi sarunājies? Vajag, vajag ar gudru cilvēku aprunāties, uzdot jautājumus un atbildēt. Bet kurš gan šeit ir gudrs? Protams tikai tu, apkārt tev visi ir muļķi, kremini un vēl nez kas. Vienīgais kuram šeit ir taisnība, esi tikai tu, neviens cits! Tāpēc jau tu kā ļoti gudrs uz muļķu jautājumiem neatbildi, jo ko muļķis zina, pareizos jautājumus un pareizās atbildes zini tikai tu mūsu Viszini! Atļaušos tev pazemīgi pavaicāt, varbūt tomēr savā gara pacēlumā atbildēsi uz jautājumu- kas tu būtu, ja tev būtu kāpurķēdes un pantogrāfs? 

 

13.marts, 19:29
Stāstnieks

Runājot par ASV finasēm un Baidena sasniegumiem. Oficiāli dati:

1) Pēdējo 12 mēnešu laikā ASV ienākumi-$4560 miljardi nokritās par 5% (8% ierēķinot inflāciju) salīdzinājumā ar iepriekšējo 12 mēnešu ienākumiem-$4824 miljardi.

2) Pēdējo 12 mēnešu laikā ASV budžeta izdevumi bija $6361 miljardi, tas ir par $1800 miljardiem jeb 39.5% vairāk nekā ienākumi. Kā tiek segts budžeta deficīts? Drukājot naudu, tirgojot obligācijas un veicot finansu mahinācijas.

3) ASV obligāciju īslaicīgā daļa (tādu kuru vērtība ar procentiem jāsamaksā gada laikā) sasniegusi kopējo vērtību $9.1 triljoni un turpina augt ar ātrumu kurš 10 reizes pārsniedz ASV ienākuma augšanas dinamiku. Ja kāds nesaprata tas parāda, par kādu summu ASV ir jau notirgojusi vēl nedzēstas īslaicīgās obligācijas un ar kādu ātrumu turpina tās tirgot. Ir jau vēl arī ilglaicīgās obligācijas.

4) Tuvāko 12 mēnešu laikā ASV par valsts obligācijām jāsamaksā $9144 miljardi. Kā redzam šī summa pamatīgi pārsniedz potencionālos ASV ienākumus par 12 mēnešiem. Nāksies vēl drukāt naudu.

Acīmredzami, ka šī dolāru piramīda nevar augt mūžīgi un vienreiz sabruks. ASV šeit nav daudz izeju. Piedot parādus, bet tā būs katastrofa un neviens vairs nepirks tās obligācijas. Sarīkot kaut ko līdzīgu pasaules karam, lai varētu norakstīt parādus un sākt visu no sākuma, bet tas ir bīstami. Izlaupīt kādu lielāku valsti. Piežmiegt Ķīnu ar sankcijām nesanāca. Tagad pamēģināja Krieviju, bet arī nesanāk. Cerams neķersies pie Eiropas :-/

13.marts, 19:36 (13.marts, 19:40 - labots)
ivans ļevs

Saukāns ekonomistu atkal tēlo :-D :-D 

Nav dzirdējis par refinansēšanu, izdevumu un ienākumu pozīcijām un kur tas tiek likts lietā.

Galu galā, tu tak pats siti plakstiņas cik krievija būs plaukstoša un augs labklajiba, kad valdība ir palielinājusi militāros izdevumus raķešu ražošanā :-) 

Smieklīgi kā arī Saukāns, kā ruskij mir fans, redz tikai šādas izejas - zagt, laupīt, apčakarēt.Bet neko par investoru uzticību, refinansēšanu, investīcijām, garantijām nav dzirdējis:-) skaists krievu pasaules dauņa piemērs 

 

Prieks skatīties kā kremļa maukas murgos jebko, lai tik nebūtu jāpasaka - jā, putins ir vainīgs pie ukraiņu nāvēm. Jūs no darba uzreiz atlaidīs?

13.marts, 19:49 (13.marts, 19:53 - labots)
V ilis Gutmanis

Stāstnieks

Domāju ka jūs nedaudz kļūdaties tai jautājumā ka ASV nav ķērusies klāt Eiropai. Lielākie vācijas uzņēmumi verās ciet un pārceļās uz austrumiem vai uz ASV kur viņiem piedāvā atlaides ražošanas uzsākšanai. ASV balansē uz bankrota robežās, pavilkt pasaules karu vai daudz maz solīdu militāro konfliktu viņa nespēj tādēļ saprotamākais ceļš ir eiropas izlaupīšana. Piespiest eiropiešus iekrist sava bruņojuma piegādēm un kļut par viņu kreditoru. Tādejādi gan nostiprinot gan savas brūkošās finanses gan atjaunojot rūpniecisko potenciālu savā valstī.

13.marts, 19:55
Stāstnieks

Jā, ir tāds viedoklis, ka ASV tagad izlaupa ES. Daudz kas ar to liecina. Tomēr mulsina fakts, ka lielākā daļa uzņēmumu kuri aizveras ES pāriet uz Ķīnu. Uz ASV mazākā daļa. Nez vai tā bija domāts. Nu varbūt tev taisnība, bet ASV vienkārši sapinās meistarībā :-)

13.marts, 20:16

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:54

Jaunākās diskusijas