MAGURA V5- Ukrainas droni gremdē fašistu iebrucēju Melnās jūras floti.

DŽA

MAGURA V5, ūdens drons, kas ražots Ukrainā. Ļoti labi parametri- kaujas galva 200 kg, kruīza ātrums 40 km/h, uzbrukumā 80 km/h, darbības tālums 800 km. Okupantiem nepamanāms un kuģu radiolokācijai neredzams, arī augstums virs ūdenslīnijas vien 50 cm. Cena 150 000$, nezinu, tas ir daudz, vai maz, bet, ja spēj iznīcināt 100 miljonu $ vērtu fašistu kuģi, tad viss ok. Vadība, kā autonomā GNSS un INS, tā arī vizuālā. 

Ļoti negantu Valkīru uzbrukums fašistu flotei. Valkīrām patīk nakts, tumsā redz labi. Un veiksmīgi attīra Melno jūru no fašistu mēsliem. 

7.marts, 11:46 (7.marts, 11:58 - labots)
Ir tāds

Koblenzas klusumā, koku ēnā

Sēž kāds mazinš, pūksains draudziņš dzajulis uz jakts

Viņa vienīgajā acī zvēro naids un atmirdz jakts

Jakti pāršķeļ kaujas drōns

Džajuks ar lielu blīkšķi zemē krīt

Karstie zēni jautrā dejā

Viņa līķim apkārt slīd

Viens grauž apdegušu rīkli

Divi sūkā papēdi

Trešais kārām acīm skatās

Pilnā asins biķerī

Reinas upē peld džajuļveidīgo līķi

Dabīgi tie uzpūsti

Viņu puncīšos mirdz pīķi

Karsto zēnu atstāti.

7.marts, 15:17 (7.marts, 15:32 - labots)
DŽA

Ukrainas militāri rūpnieciskais komplekss strādā. Raķetes R-360 Neptune ir Ukrainā ražotas, spārnotās raķetes ar darbības tālumu 300 km. Kremļa fašisti ir dziļos sūdos. 

7.marts, 15:27
Ir tāds

Pastāsti manu mazo, ļoti pūkaino draudziņ, kāpēc šodien streiko DB? Tā tavi vācu draugi izsaka solidaritāti un atbalstu Ukrainai, jeb kā citādi? Viņi tā priecājas par tevis aprakstītajiem sasniegumiem, jeb kā? 

7.marts, 15:35
DŽA

Prieks, ka Ukraina izstrādā jaunas militārās tehnoloģijas. Un ļoti veiksmīgi. 

7.marts, 15:39
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Cena 150 000$, nezinu, tas ir daudz, vai maz, bet, ja spēj iznīcināt 100 miljonu $ vērtu fašistu kuģi

Es tik domāju, ka sabiedrība ir tik daudz problēmu - skolas slēdz, zāles dārgas, dzīvokli nepieejami, bet tik daudz naudas tiek izmestas pilnīgā bezjēgā. Ļoti gudra sabiedribas organizēšanas un prioritāšu izvērtēšanas kārtība.

7.marts, 15:45
ivans ļevs

Cik miljonus dienā krievija izmet par šo karu, kamēr viņu pašu cilvēki dzīvo ar sausajām atejām? :-)

Labas tās putina prioritātes, Ukraina svarīgāka par pašu krieviju.

7.marts, 17:43 (7.marts, 17:44 - labots)
DŽA

ruspuķe, Latvijā, nebūt viss nav labi. Bet Latvija ir stabila valsts EU saimē un NATO aliansē. Latvijā nav kara!

Ukrainai ir grūti laiki, jau divus gadus cīnās pret kremļa fašistu iebrucējiem. Un ukraiņu prioritāte- darīt visu, lai atbrīvotu savu zemi no fašistu okupantiem. Tas ir primārais Ukrainas, kā valsts, un Ukrainas tautas izdzīvošanai. Bezšaubām, 150 000$ ir milzīga nauda, bet ne Ukraina uzbruka krievijai. Mordoras orkus ir jāiznīcina- tas ir pats svarīgākais. Un Ukraina to rezultatīvi dara. 

Slava Ukrainai.

7.marts, 17:45
V ilis Gutmanis

rudzupuķe

Ja sāk pievērst uzmanību tam ko šie droni ir it kā nodarijuši tad izrādās ka vienkārši lielā daudzumā ir uzbrukuši ubjektam kura aizsardzības spējas ir bijušās minimālas vai to vipār nav. Pie kam nekas tai tā saucamajos Ukraiņu dronos no pašiem ukraiņiem nav. Tās ir detaļas kuras ir gatavas atvestas un tiek vienkārši saskrūvētas kopā. Pie kam izraisa interesi tāds fakts ka vienu no tādām ražotnēm Odesā Krievija likvidēja vaicot raķēšu triecienu pa šo vietu kur viņi tika salikti. Daudz vai maz bet kādu laiku šo dronu nebūs vispār. Pie mums nenotiek sabiedrības organizēšana un prioritāsu izvērtēšana, bet gan vienkārša oprimizācija, kas mazliet atgādina to kā mūla gribēja atradināt ēzeli no ēšanas.Kad ēzelis nosprāga mūls žēlojās ka gandrīz pieradināja ēzeli neest bet iejaucās Allahs un piesauca viņu pie sevis.

7.marts, 17:46
DŽA

jani lauva, es tev pateikšu. Kremļa režīms "speciālā militārā operācijā", jau ir iztērējis plus/ mīnuss 750 miljardus. Krievijas iedzīvotāji ir ap 150 miljoniem. Rēķini pats. Ja to naudu atdotu krievijas tautai, visi būtu miljonāri. 

7.marts, 18:04
DŽA

Kremļa troļļi,  jūs vispār saprotat to, ko kremļa fašistu režīms, uzbrūkot Ukrainai, izdarīja ar krievijas tautu???

7.marts, 18:10
Stāstnieks

janis lauva

Raksta, ka Latvija šim karam izmetusi jau pie 600 miljoniem. Priekš Latvijas milzu nauda. Ņemam kredītus un atdodam Ukrainai. Nekas, jaunā paaudze samaksās, ja nepārcelsies uz ārzemēm.

7.marts, 18:50
Stāstnieks

Runājot par jūras droniem. Ukraina ir izlaidusi džinu no pudeles. Visa pasaule ieraudzīja, ka ar lētiem līdzekļiem var nogremdēt lielus kuģus un darīs pakaļ. Rekā Jemenas husīti jau uzdarbojas. Lielākais cietējs domājams būs ASV, kurai ir lielākā flote. Jau tagad tā neko nespēj pret husītiem.

7.marts, 18:56
V ilis Gutmanis

Stāstnieks

Nedomāju ka tā bija Ukraina kas izlaida džinu no pudeles. Tā vienkārši ir tehnoloģiju attīstība kas parasti karadarbības apstākļos attīstās ļoti strauji. Jau iepriekš tika vaidotas autonomas sistēmas ar distances vadību. Atliek tikai atcerēties otrā pasaules kara beigu posmu kad Japāna sāka pret ASV kara floti izmantot kamikadzes kuterus. Tagad cilvēka vietā tur ir elektronika un distances vadība. Jau iet runas ka tā sauktajā sestās paaudzes lidaparātos nebūs pilota. Lidaparātu vadīs no attāluma, tā sakot roboti karos savā starpā, bet cilvēki sēdēs drošos apstākļos un attālināti tos vadīs.

7.marts, 19:56
ivans ļevs

Saukāns,

Tie 600 miljoni ir kapeikas salīdzinot to cik būtu jāiztērē ja nacistiskā krieva šeit savu zābaku jau bāztu.

 

Tad jautājums atklāts. Vai putins ir labs saimnieks ja tik daudz tērē šim pasākumam, kas tikai bezjēdzīgi nogalina cilvēkus?

7.marts, 20:23
Stāstnieks

V ilis Gutmanis

Vācieši 2. pasaules kara laikā arī izmantoja kuterus-kamikadzes ar tālvadību un arī itaļiem kaut kas tāds bija, bet tad to varēja uzbūvēt tikai dažas tehnoloģiski attīstītas valstis, rezultāti nebija iespaidīgi un tādus kuterus varēja viegli iznīcināt. Vēlāk tādus kamikadzes izspieda torpēdas, kas bija daudz efektīgākas.

Džina izlaišana ir tajā apstāklī, ka Ukraina parādīja, ka tagad tādu peldošu dronu-kamikadzi var uztaisīt prakstiski jebkurš, kam ir daži desmiti tūkstoši dolāru un sajēga elektrotehnikā. Pasūtīt internetā vajadzīgos elektronikas blokus, paņemt dzinēju no ūdens moča, korpusu izliet ar 3D printeri. Pēc kara ukraiņu speciālisti izklīdīs pa visu pasauli ar savām zināšanām un iemaņām. Nav jau noslēpums, ka savulaik Ziemeļkoreja ieguva raķešu tehnoloģijas no bijušajām PSRS valstīm un speciālistiem, tai skaitā Ukrainas.

7.marts, 21:12
Stāstnieks

Saukāna kājslauķi

Nemurgo. Krievija pirmā nekad neuzbruktu NATO dalībvalstij. Pat PSRS kura bija nesalīdzināmi stiprāka to nedarīja. Neviens te ari nekādus krievu uzbrukumus negaidīja, jo pirms kara tiem nopietni negatavojās. Tikai tagad sāk gatavoties. Tas pierāda, ka ne jau palīdzība Ukrainai novērš draudus Latvijai, bet tieši otrādi pastiprina tos. Reku Makrons neliekās mierā un aicina ievest NATO karaspēku Ukrainā. Kas būs ja krievi Ukrainā sākas karot ar NATO? Karš var arī pārsviesties pie mums.

Tos 600 miljonus varēja ieguldīt tieši Latvijas aizsardzībā. Sarakt aizsardzības līnijas, atvērt patversmes, nopirkt ieročus, utt. Tad arī Latvijai būtu ekonomisks labums nevis Ukrainai.

7.marts, 21:27 (7.marts, 23:00 - labots)
ivans ļevs

Pārstāju lasīt nopietni pie- PSRS, kas bija nesalīdzināmi stiprāka.

Jebkura palīdzība Ukrainai pret nacistisko krievu ir palīdzība sev pašiem. krievs saprot tikai to, kad dabū pa zobiem. Tu Saukāns, tāpat Latviju neaizstāvētu, tā kā tev nekāda atšķirība.

NATO un palīdzība Ukrainai palīdz mūsu aizsardzībai, zinu, ka tev sāp 

7.marts, 23:51
V ilis Gutmanis

janis lauva

Jums paam neiet mazliet savádi ka jūs varat darīt ko gribat bet Krievijai ir mierīgi jáskatās uz jūsu izlécieniem? Tā starp citu kad tas ir bijis kad Krievija pēc jūsu izteiciena dabūjusi pa zobiem? Parasti cik atceros no vēstures visi šie mēģinājumi parasti ir beigušies ar to ka pašam sitējam tie zobi nonakuši pēcpusē. Un klausoties jūsu glupībās galīgi nerodās pārloecība ka jūs būtu pats gatavs iet aizstavēt Latviju. Ja jums tā rūp tā Ukraina lūdzu braucat tur un parādat savu ''drosmi'' ar ieroci rokās. Tikai ja jums tur kaut ko noraus tad neraudiet par ļaunajiem Krieviem bet tikai par paša muļķību jo uzskatijāt sevi par kaut kādu neievainojamu supervaroni.

8.marts, 7:16
Ir tāds

Manu mazo, ļoti pūkaino draudziņ no Vācu zemes, es tev pateikšu, ja visu to naudu ko Latvijas valdība ieguldija "speciālā militārā operācijā", atdotu Latvijas tautai, katram Latvijā mītošajam būtu sava māja un laba iztikšana. Bet tu sēdi savā Vāczemē un attīsties, varbūt no tevis vēl kas iznāks. Pie reizes izstāsti, kāpēc streiko DB? Viņi tā atbalsta tavus ukraiņu draugus, jeb kā citādi? 

8.marts, 7:57

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:47

Jaunākās diskusijas