Sašutums par brazīliešu tūrista grupveida izvarošanu Indijā

Selvia Riana

Iespējamā tūrista grupveida izvarošana ar Brazīlijas un Spānijas dubultpilsonību Džarhandas štatā Indijas austrumos izraisījusi sašutumu.

28 gadus vecā sieviete un viņas vīrs, kuri devās motociklu tūrē, bija apstājušies uz nakti Dumku rajonā, kad notika iespējamais uzbrukums.

Policija vēsta, ka aizturējusi četrus vīriešus un meklē vēl trīs.

masmasmasmasmasmasmas

Pagaidām netiek izpaustas to vīriešu personības, kuri arī apsūdzēti sievietes partnera piekaušanā.

Pāris ar saviem motocikliem bija apceļojis vairākas Āzijas daļas, pirms pirms dažiem mēnešiem ieradās Indijā.

Nedēļas nogalē sieviete savā Instagram lapā ievietoja video, kuram ir 234 000 sekotāju.

"Septiņi vīrieši mani izvaroja. Viņi mūs ir piekāvuši un aplaupījuši, lai gan daudzas lietas [tika paņemtas], jo viņi gribēja mani izvarot," viņa sacīja spāniski, piebilstot, ka vīrieši viņus sita un draudēja nogalināt.

Atsevišķā video vīrs, kurš ir spānis, stāstīja: "Mana mute ir iznīcināta, bet mans partneris ir sliktāks par mani. Viņi man vairākas reizes ir iesita ar ķiveri, ar akmeni pa galvu. Paldies Dievam, ka viņa bija valkājusi jaka, un tas nedaudz aptur sitienus."

Videoklipi vairs nav viņu lapā.

Dumkas policijas priekšnieks Pitambers Sings Hervars žurnālistiem sacīja, ka pāris nogāza patruļas furgonu, kas viņus nogādāja vietējā veselības centrā, lai saņemtu ārstēšanu.

"Pāris runāja jauktā angļu un spāņu valodā, tāpēc patrulēšanas komanda sākotnēji nevarēja viņus saprast. Taču viņi šķita manāmi ievainoti, tāpēc viņi tika nogādāti ārstēšanā," viņš sacīja, piebilstot, ka pāris pēc tam pastāstīja ārstiem par iespējamo izvarošanu.

Brazīlijas vēstniecība Indijā BBC paziņoja, ka sieviete un viņas vīrs "kļuva par smaga noziedzīga uzbrukuma upuriem". Vēstniecība paziņoja, ka ir sazinājusies ar sievieti un vietējām varas iestādēm, kā arī ar Spānijas vēstniecību, jo pāris bija izmantojis Spānijas pases, lai ieceļotu Indijā.

"Spānijas vēstniecība paziņoja, ka ir piedāvājusi visu pieejamo palīdzību, tostarp psiholoģisko aprūpi, bet cietušie ir atteikušies no piedāvājuma, jo par viņiem jau rūpējas Indijas neatliekamās palīdzības dienesti," sacīja Brazīlijas vēstniecība, piebilstot, ka tā turpināsies. lai "uzraudzītu visas norises".

BBC ir sazinājusies ar Spānijas vēstniecību, lai sniegtu komentāru.

"Mums ir jābūt vienotiem mūsu apņemšanās izbeigt vardarbību pret sievietēm visā pasaulē," svētdien vietnē X (iepriekš Twitter) paziņoja Spānijas vēstniecība Indijā.

Sarunas par izvarošanu un seksuālu vardarbību Indijā kļuva pamanāmākas pēc tam, kad 2012. gadā grupveida izvarošana un jaunas sievietes slepkavība autobusā Deli izraisīja milzīgus protestus un izmaiņas valsts izvarošanas likumos. Taču katru gadu tiek ziņots par desmitiem tūkstošu izvarošanas gadījumu, un aktīvisti saka, ka līdz šīs problēmas risināšanai vēl ejams tāls ceļš.

Nedēļas nogalē vairākas sievietes dalījās savos stāstos par nevēlamu seksuālo uzmanību, ceļojot pa Indiju.

Arī Indijas Nacionālās sieviešu komisijas vadītāja Reha Šarma izsauca kritiku pēc tam, kad viņa atbildēja uz kāda ASV žurnālista ierakstu, kurš rakstīja, ka, lai gan Indija bija viena no viņa iecienītākajām vietām, "seksuālās agresijas līmenis", ko viņš piedzīvoja, dzīvojot valsts bija "atšķirībā no jebkur citur, kurā es jebkad esmu bijis". Viņš arī minēja dažus seksuālas vardarbības piemērus, ar kuriem saskaras viņam pazīstamas sievietes.

"Vai jūs kādreiz ziņojāt policijai par incidentu?" Šarmas kundze rakstīja. "Ja nē, tad jūs esat pilnīgi bezatbildīgs cilvēks. Rakstīt tikai sociālajos medijos un apmelot visu valsti nav laba izvēle."

Reakcija izraisīja cilvēku kritiku sociālajos medijos.

Vairāki cilvēki arī atstājuši komentārus zem pāra Instagram un YouTube video, paužot viņiem solidaritāti un līdzjūtību.

4.marts, 19:12

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:57

Jaunākās diskusijas