Fridrihs Nīče. 1844- 1900. Vācu filozofs.

DŽA

Kamdēļ šādu tēmu ieliku?

Portāla forumā ir daudz kremļa troļļi, tas skaidrs. Un kremļa troļļi atsaucās uz Nīči. Tādēļ piedāvāju parunāt par kādu Nīčes darbu. Kamdēļ ne? Nīčes darbiem "Antikrists", jebšu "Tā runāja Zaratustra"? Kremļa troļļi pazuda, jo nav ko teikt. Jo nav tie mēsli lasījuši, pat, ne Nīči, arī Brāļus Grimmus. No Nīčes maun, izvilktu no konteksta citātu- Dievs ir miris. Bet, kādā sakarā Nīče to teicis ir, bezsmadzeņu radījumi zināt nevar. Tā iemesla dēļ, ka bezsmadzeņu radījumi ir. Man domāt, tie nav cilvēki, es viņus par tārpiem saucu. 

OK,  mans jautājums- kādēļ nacistiem tik ļoti patika Nīčes darbs "Tā runāja Zaratustra"? Ko nacisti, tajā darbā ieraudzīja? Kā Nīčes (Nīče humānists bija) darbs sasaucās ar nacismu un fašismu?

Vien sīks jautājums. 

23.februāris, 20:26
Andis

Es taču jums, Dža, atbildēju - jums trūkst zināšanu teoloģijā. "Antikrists " tapa tad, kad Nīče jau sāka nodarboties ar "glezniecību". “Antikrists” jau tā arī ir rakstīts, kā to būtu rakstījis Antikrists – ne vairs Nīče, bet antikrista gars. Šizofrēnija pēc savas būtības ir dēmonu apsēstība. … tāds elles stāvoklis cilvēkam esot fiziskā miesā.

Ja par Dievs lietošanu Radītāja vietā, tad tā ir cilvēkam sevis pazemināšana līdz lopu līmenim, jo cilvēka lielums atkarīgs no tā spējas pagodināt Radītāju, ne sevis nonicināšanu, kā to māca baznīcās. Dievi ir Radītāja bērni, tādēļ arī ar Dievs  ebr. valodā ir ar daudzām nozīmēm, tai skaitā arī sātana apzīmējums. Šādā sakarībā ir interesantas Ēģiptes dievības, kuras nobeidzas ar mēslu vaboli. Tad, kad ēģiptieši bija tikuši līdz pēdējai dievībai – skarabejam, tad ēģiptiešiem jau vairs nebija kur palikt un šodien palikuši ~ 50 000 Ēģiptes pamattautas, kuri pieņēma kristietību.

23.februāris, 21:36 (23.februāris, 21:36 - labots)
Ir tāds

Labi manu mazo, pūkaino plānprātiņ, tu iesāki šo tēmu un tu apgalvo, ka Kremļa troļļi pazuda, jo nav ko teikt. Jo tie nav lasījuši, pat, ne Nīči, arī Brāļus Grimmus. Kāds Nīčem sakars ar Brāļiem Grimmiem man gan nav skaidrs, bet labi, kas gan to saka. Bet tu kā erudīts un vispusīgi izglītots varētu pastāstīt kas tevi saista Nīces "Antīkristā" un "Tā runāja Zaratustra". Kā vērtē cilvēka deifikāciju Nīčes darbos? Kāds koncepts ir ietverts Nīces darbos? Apgaismo taču tos Kremļa troļļus kuri pazud, jo nav ko teikt. Jo nav tie lasījuši, pat, ne Nīči, arī Brāļus Grimmus.

Gribēšu redzēt vai Vāczemes plānprātiņš atbildēs, jeb nē. Visticamāk jau nē, ar ko pierādīs, ka ir Kremļa trollis kurš pazud, kad nav ko teikt. Jo nav tas mēsls lasījis, pat, ne Nīči, arī Brāļus Grimmus.

24.februāris, 9:04 (24.februāris, 9:06 - labots)
Andis

“… nav lasījuši, pat, ne Nīči, arī Brāļus Grimmus” . ©

Īstenībā nekā neparasta jau tajā visā nav, jo tieši tā garīgus rakstus lasa, kā daiļdarbu, vairums ļautiņu. Protams, ka tad jau nav arī sapratnes par ko tur rakstīts un rodas jautājumi – kāds sakars Nīčes darbiem ar teoloģiju.

24.februāris, 9:34
DŽA

atvar, idiota gabal, protams, Nīčes darbiem nav, ne mazākā, sakara ar teoloģiju. Atbildēju tev, fašistu izdzimteni? Ak, jā, piemirsu- bez tā, ka fašists esi, tu vēl sātanists. Tas, tādiem, kā tu, ir normāli. 

24.februāris, 11:54
Ir tāds

Plānprātiņ no Vāczemes, tu saproti ko pats samurgoji? Tu ar katru dienu ar vien vairāk un smagāk murgo! Ja neesi lasījis Nīči, vai ja nezini kas ir teoloģija, tad paklusē nevis rakti to kā nav. 

24.februāris, 12:13
DŽA

Par ko teikt tēmā vēlējos?

Šī portāla forumā esošie kremļa troļļi, ir ar ārkārtīgi zemu intelektu. Viņi saņem naudu par to, ka cenšas diskreditēt EU un pacelt fašistu krieviju. Argumentu viņiem nav, starptautiskos līgumus, arī ANO rezolūcijas viņi neatzīst, tas nav priekš viņiem. Viņiem maksā par to, lai viņi slavētu kremļa fašistu režīmu. Lai, it kā, viņi paceltu savu intelektu, viņiem tiek doti atslēgas vārdi, piemēram, Orvels, Nīče, Šopenhauers. Tos viņi lasījuši nav. Dēļ tā iemesla, ka garīgā atpalicība viņiem piemīt. Bet tos vārdus bieži piemin, it kā, lai noslēptu savu atpalicību? Lūk, ja idiota gabals, man piemin Nīči, es, ok, parunāsim par Nīči, kamdēļ ne? Bet, tam tērpam ir pierakstīts vien vārds "Nīče". Jo lasījis nav. Par Orvelu, to kremļa troļļi bieži min, jo fermas saimnieks to vārdu viņiem uzrakstīja- ja tev nav ko teikt, piemini Orvelu :))) bet, tas ir bezjēdzīgi. Parunāsim par Orvelu? Bet jūs, tārpi, Orvelu lasījuši neesat!

24.februāris, 12:15 (24.februāris, 12:32 - labots)
Andis

Jā, Džā, jums ne tikai nav sapratnes teoloģijā, bet jums pilnībā iztrūkst loģiskās domāšanas, līdz ar to nevariet ko vērtēt un par ko spriest vispār. Jūsuprāt "Antikrists" ; izteikums, ka "Dievs ir miris", kādas disciplīnas tiek skatītas, ja ne teoloģija?

24.februāris, 12:17
DŽA

atvar, idiota gabal, tu sevi par teologu uzskati? Tak Sātana izdzimums tu esi, fašistu mēsls  :)

Kādas disciplīnas tiek skatītas? Man domāt, braukšanā no kalna, bobslejs, skeletons un kamaniņas  :) kalnu slēpošanā, attiecīgi citas. Vieglatlētikā, vispār, sūdu būšana, ap simts disciplīnām!

atvar, vārds "teologs" nav sinonīms vārdam "idiots". Tas tev tā, zināšanai  :)

24.februāris, 12:46
Ir tāds

Lasot mazo kukainīti no Vāczemes var just, ka tuvojas pl. 14.31, kad iestāsies pilnmēness. Pilmēness tuvošanās jūtama- straujš mentālo problēmu saasinājums. 

24.februāris, 12:52
DŽA

Idiota gabal, ir tāds, tu lieliski raksturo sevi-  kremļa trolli parasto. Hallo, tev saimnieks maksā par to šaizi- "pilnmēnešiem, kukainīšiem, mentālām problēmām"? Nē, tu idiots esi! Un par to, tev naudu nemaksā! Tak dari savu tiešo darbu- noniecini EU un slavē kremļa fašistu režīmu.  Tev par to maksā. 

24.februāris, 13:11
Ir tāds

Mazo Vāczemes plānprātiņ, beidz reiz kņubināties pa savu pēcpusi un ar fekālijām spēlēties. Nu neraudi, neraudi, Nīčes līmeni tu jau gandrīz esi sasniedzis, no cilvēka par nīcību transformējies. Zini tu jau sen vairs neesi pat smieklīgs, tu esi nožēlojama nīcība kura nekā nav vērta, jo ir tukša nekam nederīga čaula no kuras nekāda labuma. Tu esi dziļi smagi psihiski slims, tikai neesi spējīgs pats to atdzīt. Man tevis nedaudz pat žēl, bet tikai nedaudz, žēl, jo nav neviens kurš tevi piesien pie gultas un sāk ārstēt, teiksim ar elektrošoku, vai centrafūgu varbūt palīdz. 

24.februāris, 13:38
DŽA

Idiota gabal, ir tāds, tev maksā par "pēcpuses un fekāliju" apspriešanu? Domāju, nē.  Paliksi bez seemochkaam  :)

24.februāris, 15:09
DŽA

Idiota gabals, ir tāds, lika nabaga Nīči mierā. Tagad vēlas apspriest Imanuelu Kantu  :)

24.februāris, 15:23
Andis

"atvar, idiota gabal, tu sevi par teologu uzskati? Tak Sātana izdzimums tu esi, fašistu mēsls " ©

Tā rakstot jūs pie Nīčes gala ātri tiksiet un nevainojiet tajā mani, ja pats pie tā vainojams.

Kas attiecas uz "disciplīnām" , tad šodien taču nav problēmu noskaidrot ikviena jēdziena nozīmi, pat ja mājās neviena skaidrojoša enciklopēdija nav.

“atvar, vārds "teologs" nav sinonīms vārdam "idiots". Tas tev tā, zināšanai  :) “ ©

Es par šo visu laiku rakstu, tādēļ jau jūs nevariet būt teologs, ja esiet idiots.

24.februāris, 15:26 (24.februāris, 15:28 - labots)
V ilis Gutmanis

Ir tāds

Nedomaju ka ... darbības ap savu pēcpusi varētu kādu ietekmēt nu izņemot tos kam viņs atrodās līdzās. Ja viņam tas sagādā vai nu morālo vai fizisko baudu lai jau viņam tiek. Ir daži paziņas Vācija kas nodarbojas ar tādu deviāciju ārstēšanu un ... varētu ieteikt griezties pie kāda no viņiem pēc palīdzības. Taču nedomāju ka tas viņam palīdzētu. Lai jau nabadziņš tiek pie savas apmierinājuma devas.

24.februāris, 15:26
DŽA

Z ilais v ilis atkal ar savu gomosjaachinu  :) ko, jūs, troļļi,  visi esat netradicionālās orientācijas?

24.februāris, 15:54
Ir tāds

Klau mans mazais Vāczemes plānprātiņ, tu man neesi izstāstijis neko par Nīči, nu jau esi gatavs ķerties klāt Kantam. Pastāsti par ontoloģiju Kanta darbā "Tīrā prāta kritika". Atkal klusēsi? Varens tu esi ar rupjību bārstīties, bet kad ko nopietnu paprasa, tad tev pamperi līdz malām pilni un pa kilometru ož. Bet ko no niecības var gribēt, tā ir un paliek niecība. Cilvēks tu neesi bijis, neesi un nebūsi, vien niecība kura cenšās paspīdēt ar savu rupjību! Pie reizes atklāj mums vēl kādas ir tavas Eiropas vērtības, knibināšanos dibenā, rotaļas ar fekālijām, netradicionāla orentācija, to jau tu nosauci, vai vēl kas ir?

24.februāris, 16:03
DŽA

Idiot, ja ir kas sakāms par Frīdrihu Nīči, tad saki! Bet, ja neesi Nīči lasījis, aizver savu žaunu. Tēma ir par Nīči, ne tavējo netradicionālo orientāciju. 

24.februāris, 16:11
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Nu ja,te kāds runās par Nīči. Un, ja kāds par Nīči vai Grimmiem domās atšķirīgi no Dža, tad viņš ar saviem draugiem nesīsies uz drošības dienestiem stučīt. Kāda starpība, vai tev domas nesakrit par Nīči, Grimiem, filozofiju, religiju, politiku vai mākslu. Fakts ir tāds, ja tās atšķiras, tad mudīgi jāies stučīt, jāsoda kāds savadāk domājošai, vēlams, pēc iespējas bargāk. Un pēc tam bez kautrēšanās jāaicina atkal uz dikusiju.

Vispār jau par Nīči Tev vajadzētu runāt tikai ar Dzēsto Lietotāju un ar citiem draugiem. Ir lielaka varbūtība arī, ka domas sakritīs.(Vēl drošāk butu diskutēt pašam ar sevi - tad garantēti sakritīš, turklat arī stučīt neviens neies ar mērķi sodī par tot, ka neesi otra klons un ar savu atšķirību ierobežo pirmā demokrātiju.) Kapēc neaicini Dēsto lietāju, Kurpi vai Aleksandru par Nīči diskutēt? Pārējie te noteikti varētu pārsmieties.

Esmu lasījusi Nīči, Kantu, Hēgeli,tikai  īsti neatceros, vidusskolas vai augstskolas programmas ietvaros. Varbūt tie bija neveiksmīgi darbi, bet nesapratu neko. Bija tādi, kur kaut kādu domu varēja noturēt, bet bija tādi, ka vispār neko  - jau vienā teikumā tika izteiktas 5 dažādas domas, kuras neizdevās savienot - tāpat iepriekšējo teikumu ar nākamo. Es reāli pārsmietos, ja jūs šeit par Nīči, Kantu vai Hēgeli diskutētu, lūdzu ar citātiem. Un es ieteiktu ar saviem domubiedriem - lai tas cirks mums neizpaliek.

___________

Runājot par cenzūru un diktatūru, tas ir bijis visos laikus. ZInu vecos cilvēkus, kas stāstījuši, ka viņus aicinājuši pratināt uz čeku, dzirdēti stāsti, ka cilvēkam liegts izglītību iegūt vai dzīvot pilsētā, jo padomju vara pieķērusi, ka "nepareizi domā". Ir dzirdēts par vāciešiem, kas tomēr barojuši paslēpušās ebreju ģimenes, kuras arī par to sodītas. Arī kara stāstos ir dzirdēts, ka, neskatoties uz to, ka pavēlēts nošaut visus novargušos cilvekus, kas ar saviem spēkiem vairs nevar paiet līdz soda vietai, bijuši tādi,kas palīdzējuši; kas koncentrācijas nometnē "ienaidnieka" bērniem devuši konfektes vai pārtiku. Bet tas vienmēr likās tālu, sen, pagātnē. Nekad nevarēju iedomāties, ka visu to pašu nāksies peidzīvot tik tuvu, reāli un tagadnē. Un tikai tagad saprotu,ka nekad nekas nav mainījies - kā cenzūra bija Dienvidkorejā, Krievijā, Ukrainā, tāpat tā ir arī Latvijā un ne tikai padomju Latvijā.

Nav svarīgi, ka cilvēks domā - par Krieviju, par Latviju tādu vai šitādu, zemākie no cilvēkiem ir tie soģi, kas neadekvāti soda par to, ka cilvekam  "patīk melna vai balta krāsa", "patīk roks vai pops", jo tas viss mainās. Šobrīd modē un labais skaitās roks, rīt- pops. Viszemiskākie, ļaunākie cilvēki ir tie, kas drastiski soda pretējā ideju nometnē esošos. Neatceros vārdu tam zinātniekam, kuru sodīja ar nāvessodu, jo vins atteicās atteikties no  pārliecibas, ka Zeme riņķo ap Sauli, nevis otrādi. Vienmēr  domāju, kapēc viņs bija tik stūrgalvigs. Būtu piekritis, butu izdzīvojis, priekš kam mulķu baram jāzin, ka ir otrādi. Lielākais nelietis ir nevis viņš, kurš varbūt pareizi, bet varbut nepareizi bija nonācis pie secinājuma, ka Zeme griežas ap Sauli, bet gan tie, kas nolēma par to sodit ar nāvessodu vai kaut vai citu sodu.

Protams, dažreiz cilveki ir jāsoda, ja viņi grib kaut ko ļaunu (piemēram sodīt bez pamata, jasoda kā reiz butu dzēšts lietotajs,bet ari viņus savs sods ķers). Jāsoda par izdarītu slepkavību, varbut jāliek cietumā par plānotu slepkavību, bet mobingot, sodīt, stučīt, nogalināt, likt cietumā tikai par to vien, ka cilveks pārstāv kādas citas neitrālas vai humānas idejas - lūk, tas liecina par vislielāko, absolūto ļaunumu.

24.februāris, 16:12 (24.februāris, 16:44 - labots)

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas