Uzņēmēji mieram

V ilis Gutmanis

Portālā Jauns.lv ir rakstiņš Uzņēmēji mieram un Jūras spēki vāc ziedojumus Ukrainai. Vai nebūtu pareizāk organizāciju nosaukt neviss Uzņēmēji mieram bet gan Uzņēmēji par karu?

26.janvāris, 16:48 (26.janvāris, 16:49 - labots)
DŽA

Te nu vērojam absolūtas debilitātes pazīmes. 

Pēc z ila v iļa domām, kremļa fašisti, iebrūkot Ukrainā, slepkavojot, laupot, izvarojot, nesa mieru. Bet valstis, kuras palīdz Ukrainai noturēties, saglabāt valstiskumu un nacionālo pašapziņu, ir par karu.

Vārdsakot, kremlis, uzbrūkot, bija par mieru, Ukraina, aizstāvoties, ir par karu!

To z ilo vili, labprāt pats ar veseri nosistu. Ja nav cilvēks, tad nav.

26.janvāris, 17:51
Andis

Bet kā tad būs ar "Karš ir miers"; "Brīvība ir verdzība"; "Nezināšana ir spēks; "Valstiskums ir apdraudējums" un "Morāle ir absolūtais ļaunums" ? 

26.janvāris, 18:08
V ilis Gutmanis

Nu jā oponentam tiešam ir novērojamas smagas kā viņš izsakās debilitātes pazīmes. Ja tu esi par mieru tad tu nekādā veidā neveicini kara darbības turpināšanu vai paplašināšānu. Šajā gadijumā ja atbalsta ieroču piegādes un karadarbības turpināšanu nu nekādi nesanāk būt par mieru. Ja jūs esat aizmirsis varu atgādināt ka labprāt tikšos ar jums lai aplauztu ragus kā aunam. Kaut gan tādam mutes bajāram kā jūs tas atkal liks kaut kur palielīties un tad klusām noziedēt.

26.janvāris, 18:12
Andis

Pareizi būtu, ka visi kara atbalstītāji Ukrainā tiktu tiesāti kara tribunālā, pozņakus, pabrikus, rinkevičus... ieskaitot un viss kas tiem pieder, tas tiktu ieskaitīts Ukrainas atjaunošanas fondā. Ja karu uzvarēt nevar, bet Ukraina to nevar un to atzina gan Ze (atzina, ka Ukraina militārā ceļā nav spējīga Krimu atgūt) , gan Rietumi (Loids Ostins bija visai pārsteigts, ka Ukraina vēl pēc mēneša karošanas nav uzvilkusi mastā baltu kreklu) , tad ir jāslēdz miers. Un tāda iespēja Kijevai tika dota pat vairāk kārt. Gala rezultāts ir svarīgs un tas būs, ka Ukrainas vispār tādas nebūs, bezjēdzīgi gājis bojā pie miljons Ukrainas iedzīvotāju un vairāk kā 20 miljoni devušušies bēgļu gaitās uz neatgriešanos. Es esmu kategoriski pret, ka par Latvijas naudu tiek nogalināti ukraiņi un izpostīta viņu zeme, jo gala rezultātā tā arī būs, ka nebūs ne Ukrainas, ne ukraiņi. Pats traģiskākais, ka tas jau pat slēpts netiek, tādēļ ir tās slepenās apspriedes, kā no Latvijas kādiem bēgt un kāds scenārijs realizēsies pēc Ukrainas kapitulācijas.

26.janvāris, 18:42
DŽA

atvar, izdzimteni, krievijas fašistu režīmam ir tieši tā, kā teici. Tieši tā!

26.janvāris, 18:47
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Gribas atsaukties uz "ir tāds" teikto, ka jaunā paaudze acīmredzot nav pieredzējuši karu. (Es arī neesmu,bet laikam man ir pietiekami spilgta iztēle, lasot grāmatas, skatoties filmas un dzirdot kara atmiņas.) Varētu teikt, ka Ukraina ir pieredzējusi, bet, kā noprotams, ne jau visi ukraiņi. VIens latvietis, kas brauca peļņā uz Ukrainas fronti, stāstīja, ka esot bijis tīri interesanti, bet esot uzturējies tālu no kartajiem punktiem. Humors bijis, čaļi  jokus dzinuši un tīri normāls tusiņš. Atceros arī vienu citu interviju ar jaunu puisi, kurš bija devies īslaicīgā atvaļinājumā no frontes - tieši no karstajām līnijām - tas gan bija ne dzivs, ne miris. Izklausījās pec tāda, kas visas tās kara šausmas bija redzējis. VIņš arī tāds transā stāstīja, ka esot redzējis, kā labākajam draugam smadzenes sašķīst, kolēģiem kājas rokas atkrīt.

Pats trakākais, ka cilvēki cīnas reāli par neko - ne Putins zemi grib atņemt, ne vēl kaut ko, vienkārši lielie vīri spēlē lielos kariņus, kaut ko nevar sadalīt, negrib piekāpties, sarīda muļķa tautas masas vienu pret otru un it kā tāpēc, ka vieni negrib ļaut otriem runāt dzimtajā valodā, tagad apņēmušies mesties karadarbībā - palikt bez kājām, rokām, bez bērniem, mājām, ēdiena, darba, dzimtenes, miera.

Nu ko lai dara.... Reizēm sajūta, ka to karu organizē kāds cits, jo savādāk cilvēki nevarētu būt tik neprātīgi....

Man liekas, ka Latvijas iedzīvotājam jau tā ir tik daudz problēmu - neviens nepaliek Latvijā, - un varbūt tāpēc aiz tukšuma, truluma un izmisuma vēlas asākas izjūtas - līdzīgi kā narkotikas palietot - un tāpēc burtiski pieprasa karadarbību.  Bet mazie bērni vēl nesaprot, ka tas tikai padziļinās viņu trulumu, tukšumu un izmisumu. Bet varbūt to arī vajag? Nolaisties līdz zemei, lai piedzimtu no jauna, ja būs lemts?

26.janvāris, 19:12 (26.janvāris, 19:16 - labots)
DŽA

Jā jā,  pret pasauli iet jauns Hitler putlers, fašisms. 

26.janvāris, 19:20
V ilis Gutmanis

Nu jā nabagam ir galīgs sviests galvá. Kaut gan var būt ka ... iestājies vecuma marasms tā pat kā Baidenam, tāpēc arī raksta tāds muļķības.

26.janvāris, 19:47
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

No labas dzīves jau ārzemēs neatrodas - tāpat tur jūtas kā svešais un izolācijā. Tagad grib par savu neveiksmīgo dzīvi atriebties. Vienkārši visiem vai vismaz kādam.

26.janvāris, 19:53
Andis

Dža, nelietojiet terminus, kuru nozīmi jūs neziniet. Variet Krieviju gānīt kā vēlaties, bet no fašisma tur tiešām nav ne smakas - galēja neiecietība pret jebkuru nacionālu vai reliģisku diskrimināciju. Fašisms un PSRS II (imperiaālisms) ir pilnīgi nesavienojamas ideoloģijas. 

26.janvāris, 19:57
DŽA

atvar, fašistu cūka, žaunu aizver! Ukrainai uzbrūk kremļa fašistu režīms! Un ļaunums ir jāapstādina! ZSU ar to nodarbojas.

26.janvāris, 20:13
Andis

Nez vai es neapvainošu Āfrikā dzīvojošos strausus, bet jūs, Dža, kā strauss esiet galvu iebāzīs smiltīs, ka nav pat nojēgas, kas pasaulē notiek. Par lamām jau rakstīju - tā ir apliecība, ka jūs muļķības rakstiet un jo rupjāki tie ir, jo lielākas muļķības, tā kā man nu galīgi nav par ko apvainoties un jūs nekādi tā mani nevariet ievainot ... pat mazdrusciņ aizskart nespējiet.

26.janvāris, 20:53
Ir tāds

Manu mazo, ļoti pūkaino draudziņ Džajulīt, palasi lūdzu latviešu klasiku, piemēram Raini un mēģini paplašināt savu vārdu krājumu, citādi tev ar to tā pašvakri ir. Visu laiku ņemies kā veca, nodrāzta plate, viens un tas pats, viens un tas pats, nav nekā jauna. Jeb varbūt iegādājies jaunu tekstu ģenerātoru kurš tev visu laiku ģenerē tavus tekstus, šitais galīgi novecojis modelis, derētu ko jaunāku. Turies mazuli, gan jau saulīte iespīdēs arī tavā palātā! būs labi!

P.S. Uzmanies, ka reiz kāda termobāriskā raķete neieskrien tev pēcpusē kad tu tur sirsnīgi knubinies. Būs puhhh un no Džaiņa būs palikusi tikai ēna. Man žēl, ka Džajulīt tu nesaproti kas ir karš. Pietiks ar vienu termobārisko raķeti, lai no tevis paliktu tikai ēna, par ātomieročiem vispār nerunāsim. katra nākamā paaudze izgudro arvien ko ļaunāku un briesmīgāku. Bet Džaiņš ar savu atbalsta komandu tikai to slavē, jo nesaprot, ka tas viss var reiz nākt arī pār viņu galvām un tad joki būs beigušies, lamājies cik gribi, bet ja raķete sasniedz pašus, tad varēs lamāties koka kastē, ja vispār kas būs palicis pāri. 

Reiz bija tāds Manfrēds Albrehs fon Rihthofens iesaukts par sarkano baronu, jo plivinājās sarkanā lidmašīnā, tad viņš atšķirībā no plebeja Džaiņa bija arī pēdējais kurš izcēlās ar bruņnieciskumu, jo viņš negānija pretinieku, bet pat paša notriekta pretinieka bēŗēs pārlidoja pār kapu un nometa vainagu izrādot cieņu pretiniekam. Būtu Džajulīt labāk pamācijies! 

26.janvāris, 22:05
DŽA

Uzņēmēji mieram? Tie tak ir visas, civilizētās pasaules uzņēmēji, tie, kuri dod darbu cilvēkiem, balsta valsts ekonomiku, un, visi kopā, ar saviem nodokļiem, palīdz ieroču piegādei Ukrainai! Lai fašisms tiktu iznīcināts!

30.janvāris, 13:47
V ilis Gutmanis

Nu jā, jābūt ''augsti attīstītam intelektuālim'' lai nosauktu militāristu par miera nesēju!

30.janvāris, 13:53
DŽA

Jā, absolūti visu, civilizēto valstu iedzīvotāji, kuri strādā, maksā nodokļus, palīdz kaldināt Ukrainas uzvaru pār fašismu. Prieks par to.

30.janvāris, 14:42
Munins

Tas vēl nekas. ES no Miera fonda pērk ieročus Ukrainai. Kā teica klasiķis Orvels savā antiutopijā 1984 - karš ir miers.

Starp citu. Es daudzkārt esmu kliedzis par mieru Latvijas mediju komentāru sadaļā un ticis nobanots. Cenzūrai miers nav pieņemams.

30.janvāris, 17:00
DŽA

Orvels to nav teicis. Pat, ja tu esi Orvelu lasījis, tad sapratis lasīto neesi.

30.janvāris, 17:39
Stāstnieks

Dža, Orvels to ir teicis savā antiutopijā 1984. Tas pat wikipēdijā ir rakstīts, lūk: Džordžs Orvels

 

30.janvāris, 18:04

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:10

Jaunākās diskusijas