Karš Latvijā

Andis

Cik tas ir reāli un kas būtu jādara pie varas esošiem, lai to novērstu? 

Novērst karu, ja tajā uzvarēt nav iespējams, ir galvenais valsts vadības uzdevums. 

8.janvāris, 16:14
Ir tāds

Ō! Tas ir labs jautājums! Nez ko par to domā mūsu draudziņš? Viņš to noteikti pateiks! Bet tas ar humoru! Jeb kurā karā uzvarētāju nav, jo jeb kurš karš, tie ir zaudējumi. Ir tāda lieta kā diplomātija, spēja runāt un sarunāt, vienoties. Ja to nespēj, tad ir slikti. Bet vislabākais ir meklēt iespējas sadarboties nevis karot. Miers baro, nemiers posta!

8.janvāris, 21:13
DŽA

Viss tiek darīts. Latvija ir NATO, daudz tiek darīts valsts aizsardzībai, bruņotie spēki ir līmenī. Viss ok. Bet krievija gan ir dirsā. 

8.janvāris, 22:08
DŽA

Principā, lai krievija Latvijai nevarētu uzbrukt, Latvija iestājās NATO. Viss ok.

8.janvāris, 22:15
Ir tāds

Domāt nav kaitīgi, teica pūkainītis Džajulis izvilkdams kārtējo slotas kātu no pēcpuses! Cilvēki prot runāt un sarunāt, tikai Džajulis kā īstens pērtiķis uzreiz ķeras pie rungas, kad dabū pa galvu, tad saprot, ka pretinieks var būt arī stiprāks par to!

8.janvāris, 22:49 (8.janvāris, 22:52 - labots)
Andis

Konkrēti, kas tiek darīts tāds savādāks, kas netika darīts Ukrainā pirms 24. februāra. NATO Latvijā nekādā gadījumā netiktu uzņemta, ja būtu 2004. gadā bijis kas tāds, kas liecinātu, ka Krievija varētu pret Latviju lietot militāru spēku. Un arī tad bija jau līgumā atruna, ka NATO pēc Krievijas iebrukuma uz 6šiem mēnešiem to atstāj. Šo faktu “izraka” ne jau Latvijas atbildīgās amatpersonas, bet gan Igaunijas. Lai tos nomierinātu, tad līguma moratorijs tika samazināts uz līdz diviem mēnešiem, līdz beidzot NATO izgudroja, ka Baltija tiks pilnībā iekarota nepilna mēneša laikā, tādēļ tā vairs galvas sāpes NATO neradīs jau pēc mēneša.

Ja kāds sapņo par 5to pantu, tad to vajag darīt aizvērtām acīm, jo tas nevienai NATO dalībvalstij nav obligāti pildāma prasība. 5tam pantam nozīme ir tikai tad, ja jau šodien ir ne tikai dalībvalstu piekrišana, bet reāli nozīmēti palīgā nosūtāmie ar visu bruņojumu, kuri ir Baltijā izgājuši apmācību un tiem ir jau zināms reāls uzdevums pirms ierašanās. Protams, tiem ir jābūt, kā minimums tik pat lieliem spēkiem kā Krievijai.

  Nav tā, tad NATO 5tais pants ir kaķim zem astes, kāds tas patiesībā arī ir.   

Vēl jau tad, NATO karavīri šeit nebūs un no Polija tiks piegādāts bruņojums un tā uzņems ievainotos. Tā arī visa NATO aizsardzība.  

8.janvāris, 23:29
DŽA

Krievijas fašistu režīma iebrukums Latvijā nav iespējams. 

9.janvāris, 15:08
Andis

... , jo? 

9.janvāris, 15:37
DŽA

Kāds tev, dalbojeb "jo"? Tava krievija pašlaik smagi noraujas no Ukrainas, ir iestigusi karā, kuru uzvarēt nespēj, resursi trūkst, trūkst cilvēki, bruņojums, arī nauda. Dirsā ir krievija. Putins krieviju jau ir sagrāvis. Neatkarīgi no kara iznākuma, krievija jau ir zaudējusi visu! Savu reputāciju, cieņu, godu, viss ir zaudēts! Teroristu valsts, kuru vada kriminālnoziedznieks. Tā tagad ir krievija. 

Un tev, idiota gabal, šķiet, ka krievija ir spējīga uzbrukt NATO valstij???

9.janvāris, 18:01 (9.janvāris, 18:04 - labots)
Munins

Dža, akli tic Rietumu propogandai. Nožēlojami.

9.janvāris, 18:29
V ilis Gutmanis

Andis

Kam jús jautájat? Tam kurš izņemot Lavijas rakstītāju no Ukraiņu pasaku vācelītes teikto nekā cita vairs nezin. Dies zin vai viņš vispār vāciski lasa jo tie preses materiāli kas sastopami Vācijas presē liecina galīgi pretējo tam ko šais personāžs te buldurē. Bet ko var gribēt no tāda, tāpēc jau plēš pušu dibenu cenšoties pierādīt ka Ukraina tūlīt, tūlīt uzvarēs.

9.janvāris, 18:29
Andis

Iespējams, ka esiet Rietumu propagandas upuris, jo viss par ko rakstiet, tā ir šodienas Rietumu problēma. Bet lai kaut kā Rietumu politikānīši sevi reabilitētu, tad tiek rakstīts, ka Krievijā viss ir daudz sliktāk. Krievija, neskatoties ir liberāļu pie varas atklātu ļaunprātību (Eļvira Sahipzadovna Nabiulļina pagājušā gada pavasarī mākslīgi pazemināja rubļa vērtību, kam vajadzēja izsaukt inflāciju un pazemināt dzīves līmeni, taču ar visu to Krievija gadu beidza ar vairāk kā 3% IKP pieaugumu, kamēr ES tas pat nebija 1%). Krievija šodien jūtas visai komfortabli un spēj gaidīt uz Rietumu ekonomisko sabrukumu, ja tā neko kardināli nemaina savā ekonomikā. Jāatzīst, ka tai pat nav iespējas ko mainīt, jo Krievijas lētās izejvielas tai vairs nav pieejamas. 

Kas attiecas uz Krievijas reputāciju, cieņu un visu pārējo, tad Krievija ir otrā ietekmīgākā valsts pasaulē un jau pat Rietumi atzīst, ka bez Krievijas līdzdalības pasaulē nav neviena problēma risināma.

Kas attiecās uz uzbrukt NATO valstij, tad tā līdz uzbrukumam jau vairs nebūs NATO valsts. Tas priekš NATO ir vienīgais risinājums. NATO pieņems Krievijas ieteikumu un atvilks NATO spēkus sargāt Alpu pārējas. Tieši kā tas notiks, tas būs pats interesantākais moments, jo tā jau ir iestrēgusi Ukrainā un nespēj no tās normāli atraisīties, lai gan jau vajadzēja visu beigt pagājušā gada oktobrī. Vēl jau pastāv iespēja, ka ASV sabrūk un tad NATO pastāvēšana arī nobrūk. ES var pastāvēt tik ilgi, kamēr tai ir ko pievienot. Tajā mirklī, kad tai vairs nav ko pievienot, tās sabrukums ir tikai laika jautājums. Horvātiju pievienoja desmit gadus atpakaļ + vēl zaudētas Krievijas un Āfrikas lētās izejvielas un ES brūk kopā. Vienkārši, tajā mirklī, kad Vācija vairs nevar uzturēt ES nabagus, ES vairs nevienam nav vajadzīga. Tā tas ir noticis ar visām impērijām.

9.janvāris, 19:31 (9.janvāris, 21:00 - labots)
Ir tāds

Manu mazo, ļoti pūķaino draudziņ Džajulīt! Es jau vakar tev uzdevu jautājumu, tikai tu nekādi nespēj uz to atbildēt, laikam stipri aizņemts esi ar kārtējo slotas kātu knubinies, bet tas nekas, esmu pacietīgs. Tāpēc atkārtošu jautājumu. Pastāsti kāpēc tavas dzimtās Vāczemes zemnieki tā priecājas par savu valdību, ka bloķē ceļus? Tā ir viņu ekstāzē no velmes palīdzēt tavai Ukrainai jeb protests, ka Ukrainai par maz tiek palīdzēts, jeb kā citādi? 

9.janvāris, 20:40
DŽA

Munin, to, ka krievijas diktators ir kriminālnoziedznieks, to teica Starptautiskā krimināltiesa. Verdikts- putins noziedznieks. Kāda propaganda?

To, ka krievija ir teroristu valsts, atzina, šķiet, 30 valstis? Kāda propaganda?

Hallo, munin, tie ir fakti! Neapstrīdami fakti- krievija terorists, putins noziedznieks. 

9.janvāris, 21:17
Ir tāds

Manu mazo, pūkaino draudziņ Džaiņ, kas ir Starptautiskā krimināltiesa? Un kas ir trīsdesmit valstis? ES jau ir 27+ ASV+ Ukraina+ vēl kāds un viss. Ko tas dod? ES un ASV nav visa pasaule kā tev to ir iestāstījuši. Paņem papēti, pasaulē ir 134 valstis. 34 un 134 tev tas nerada jautājumus? Neapstrīdams fakts ir tas, ka tu regulāri raksti muļķības un nespēj atbildēt uz jautājumiem. Īpaši tev atgādināšu jautājumu. Pastāsti kāpēc tavas dzimtās Vāczemes zemnieki tā priecājas par savu valdību, ka bloķē ceļus? Tā ir viņu ekstāze par valdības velmi palīdzēt Ukrainai jeb protests, ka Ukrainai par maz tiek palīdzēts, jeb kā citādi? Atbildi, ko klusē? Jeb tev nav ko teikt? 

9.janvāris, 22:09
Munins

Dža, tu atkal esi ko sajaucis. Starptautiskā krimināltiesa neteica, ka Putins ir kriminālnoziedznieks. Izdeva orderi, apsūdz noziegumos, bet tas nenozīmē, ka viņš ir noziedznieks. Ja notiesās, tad viņš būtu noziedznieks. Nenotiesās.

Jā, atsevišķas valstis nosauca Krieviju par terorismu atbalstošu valsti. Tai pašā laikā šīs valstis neredz to ko dara Izraēla Gazā, kaut arī ir citas valstis kuras tur notiekošo sauc par genocīdu un etnisko tīrīšanu. Piemēram Turcija. Tapēc jau tagad ASV ar visiem spēkiem cenšas apturēt Gazas okupāciju vai kā samierināt Izraēlu ar arābu valstīm. Jo Izarēlas izdarības ļoti nesmuki izskatās un tauta pašā ASV jau sāk uzdod jautājumus, kapēc palestīnieši ir sliktāki pa ukraiņiem. Tādēļ manās acīs šī te Krievijas saukšana par valsti teroristu, terorismu atbalstošu valsti vai līdzīgi ir tikai liekulība un ASV pasūtīta propoganda. 

9.janvāris, 22:21
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Es tā sapratu, ka tā Starptautiska krimināltiesa arī ir tā pati NATO, ES tiesa. Skaidrs, ka viņi paši sevi netiesās. Daudzi militārie analītiķi, vēsturnieki ir teikuši, ka asv pati sevi par veiktajiem karanoziegumiem, asinskārajiem darbiem, politiskajām kļūdām (par kurām ir ziņojuši citi un tāpat lūguši to pašu tiesu iztiesāt) netiesā. Tajā starptautiskajā tiesā tiek tiesāti tikai politiskie oponenti, nereti par politiski safabricētām lietām.  Gan jau pa reizei arī pamatoti kadu tiesā, bet attiecībā uz oponentiem iemesli ne ar ko neatšķiras no tā paša, kāpēc Navaļnijs ir notiesāts. Tā "starptautiskā tiesa" (kuru tāpat diriķē ASV, kā arī pasaules ekonomiku) jau nav uzskatāma par kaut kādu neatkarīgo, politisko tiesu, uz ko atsaukties.

ZInu, ka Hāgas cietumā mūžā pēdējos 3 gadus pavadīja Serbijas un DIenvidslāvijas prezidents Miloševics, kuram ASV valsti atņēma un vēl nodēvēja par noziedzinieku. Miloševica pēdējie vārdi esot bijuši, ka neesot lielaka ļaunuma pasaulē par asv. ASV sevi par Dienvislāvijas sabombardēšanu gan netiesāja.

Atceros, Vjetnamas karā kāds ASV karavīrs bija nofilmējis, ka dižie nato karavīri bez iemesla aizdedzina ciemus ar sievietēm, maziem bērniem, veciem cilvēkiem, un mēģinājis to lietu novest "līdz augšām". Domubiedri atradās, it kā troksni sacēla, bet ne vienu arī netiesāja. Tāda ta tiesāšāna dižajā Hāgā notiek. Vēl bija filma uz dokumentāla pamata, kad 5 nato karavīri nolaupīja no ciema naktī (tieši ar tādu mērķi), izvarojuši no nogalnājuši... ka tik ne arī vjetnamieti. Viens aculiecinieks - - viņš bija to 5 sastāvā, bet viņš bija sava komandiera (1 no tiem 5) pakļautais, tāpēc nevarēja apturēt noziegumu, - arī esot gribējis ziņot Hāgai, bet viņu asv menedžeri brīdināja, lai liekas mierā un "karš ir karš". Bet šis nelikās mierā  - izsita, riskejot ar dzivību, ka visus tos 4 tiesāja. Bet jau pēc 1-3 gadiem visus atbrīvoja. Šādas liecības ir gan par dažu asv karavīru noziegumiem, gan visas militāŗas operācijas noziiegumu prezidenta lēmuma rezultatā. Bet  paši sevi taču netiesās. Vispār nav karu, kurā nebūtu karanoziegumu. Gribēt karu nozīmē gribēt arī kara noziegumus - spīdzināšānas, cilvēkus bez rokām un kājām un visu, kas no tā izriet. Ukrainā karo šobrīd tāpēc, ka Ukraina un ASV un Eiropa acīmredzot GRIB karot, - tā nav nepieciešamība karot. Pat Krievija negrib tik ļoti karot, kā to grib ASV un acīmredzot Zeļenskis. Pamēģini noslēgt ar kādu mieru, ja otrs noskaņots tev gāzt pa ķobi vai savādāk pazemot, apdraudēt vai atrast piemērotāku brīdi liktenīgam sitienam. Un tā kara noskaņa līdz šim bija daudz, daudz vairāk no rietumu puses nekā Krievijas puses - viņi ir vienkārši spiesti pieņemt attiecigus spēles noteikumus.

Mums asv nekāds bieds nav, jo esam pārāk mazi knariņi - mēs viņus neinteresējam. Turklāt esam paklausīgi. Bet jūs jau nezināt, kas notiktu, ja mēs gribētu izrādīt savu politisko gribu - uzreiz sāktu birt sankcijas - un ne tikai - tie paši tanki. Īsi sakot, diplomātija - tā ir gudra spēle. Tur ir jābūt viltīgam kā lapsam un gudram kā pūcei. Man liekas, ka tikai Šķēle tāds ir, vismaz attiecībā uz sevi (vismaz kaut cik - cik dzirdēts). :) Pārējiem, pat pie labākās gribas, prāta un stratēģijas spēju nepietiek. Saku - valsti būtu jāvada gudrākajiem no gudrākajiem, nevis emocionāliem aktieriem un svarcēlājiem, kur nu vēl aprobežotiem,naida pārņemtiem. 

Skaļi klaigāt, ka "krievs ir slikts" - tas vispār ir aprobežotības kalngals, tur pat nav ko runāt. Pat domāt tā ir stulbi.

9.janvāris, 22:47 (9.janvāris, 23:17 - labots)
Munins

rudzupuķe

Nē, starptautiskā krimināltiesa nav ES tiesa. Tā ir viena nejēdzīga starptautiska organizācija, kura līdz šim ir spējusi notiesāt tikai dažus nevienam nezināmus komandierus no Āfrikas. Neko nopietnu tā nekad nav tiesājusi. Miloseviču tur netiesāja, bet gan speciāli izveidotā tribunālā. ASV un Krievija neatzīst minēto starptautisko krimināltiesu. 

Jā, lielās valstis neviens netiesā un netiesās. Putinu neviens nearestēs.

Rietumi grib novājināt Krieviju, tāpēc arī finansē un apbruņo Ukrainu. Uz pašiem ukraiņiem Rietumiem uzspļaut. Pēc kara tos izmetīs un aizmirsīs, tāpat kā izmeta visus afgāņus kuri sadarbojās ar Rietumiem.

 

9.janvāris, 23:45
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Munins

skaidrs. Domāju, ka tā ir tā pati Hāgas "tiesa" jeb "tribunāls". Jā, Miloševicu tiesāja Hāgas tribunālā, bet tās ietvaros viņš vēl 3 gadus arī cietumā sēdēja, bet it kā nomira dabiska nāvē. Lai gan par DIenvidslāvijas epopeju būtu jāpainteresējas vairāk. VIenreiz klausījos, sapratu, ka baigi sarežģīta.Dienvidslāviju sadalīja apmēram 9 daļās - un katrai savs specifisks stāsts, reliģiskais, politiskais virziens un sava aizmugure.  Un, kā jau katrā karā, vieni uzskata Miloševicu par labo, citi - par slikto. ASV interpretācijai es vismazak ticētu,jp, kā noprotams, tā atradas Miloševica opozīcijā. Bet asv jebkuru neizdevigu politiskās un ekonomiskās skatuves spēlētāju nodēvē par ienaidnieku. Viņš it kā atbildīgs par genocīdu pēc "rietumu propoganda". It kā bombardēt Dienvislāviju asv nesāka  pirmā.Nu jā, tur bija pilsoņu karš, un asv ar bumbām steidzās palīdzēt sev draudzīgākajai-izdevīgākajai  pusei.

__________

Bet par karu Latvijā pat negribas domāt. Kā cilvēki vispār spēj kaut ko tik briesmīgu piedzīvot? Kā vispār var vēlēties karu? Kā var nebaidīties no kara tik ļoti, ka ar visiem spēkiem mēģina piesaistīt karu? Reizēm ir tā, ka nav izvēles - nāk karā pretinieks un viss. Bet Putins jau nav tas, kurš baigi grib nākt. Mēs daram visu, lai viņu atsaukti un izsauktu. Zeļenskis arī no sirds cenšas nebūtiskas domstarpības risināt ar īstu karu. Baigais jau nu grēks - krieviem runāt krieviski. Tik liels, ka jāiet viņus šaut, izsūtīt un vēl pašiem jāiet izšauties.

10.janvāris, 0:40
Andis

Anglosakšiem likums vienmēr būs savējo pusē, jo ja tev kā svešiniekam jātiesājas ar ASV vai Lielbritānijas pilsoni, tad tas ir tas pats, kas tiesāties pēc auto avārijas esot alkahola reibumā. Bija taču gadījums, kad piedzēries ASV militārists nobrauca sievieti (šķiet vēl bērnu ratiņos arī) , bet viss sods par to tam, ka aizvāca dzēroni no Latvijas, cietušajai ģimenei pat neatvainojās. NATO Latvijā uzturas kā okupantu armija, jo tai neeksitē Latvijas likumi un gadus atpakaļ tā jau Latvijas Saeimu pasūtīja uz poda - NATO ģenerālis pavēstīja, ka NATO Latvijā uzturēsies tik ilgi, cik to uzskatīs par vajadzīgu un Saeima ar NATO uzturēšanās pagarinājumu var iet dēt. Tāpat vairs nedarbojās likums, ka sūtīt Latvijas karavīrus karot ārpus Latvijas drīkst tikai ar Saeimas akceptu. Kur tad vēl likums, kas atļauj ASV militārpersonām Latvijā veikt uzņēmējdarbību un būvniecību, ko neviena Latvijas uzraugošā institūcija pat nedrīkst kontrolēt. Tas likumprojekts uzpeldēja un kas tālāk ar to notika, pilnīgs klusums. Visdrīzāk, ka tas jau ir parakstīts, bet pārāk jau kliedzošs tas bija, tādēļ to noslepenoja. Bet nedomāju, ka tas kas publiskā telpā uzpeld, ka tā ir pat aisberga redzamā daļa. NATO karaspēks Latvijā ir 90to gadu rekets, tik ASV izpildījumā. Ja par SKS, tad to finansē Lielbritānija. Kas attiecas uz Nīderlandi (Holandi) , tad tā vēsturiski ir Lielbritānijas, pat ne sabiedrotā, bet tās izcelšanās vieta, kad no Milānas aizbēgušie masoni apmetās Holandē, bet nejūtoties droši arī tur, tie pārceļas uz Britu salām. Britu salas bija pašas nabadzīgākās Eiropas teritorijas, ka tās pat iekarot neatmaksājās. Ja vēl par Holandi, tad tā ir galvenā vergu nogalinātājvalsts Amerikā, jo neviens Holandes nopirktais vergs ilgāk par 2,5 gadiem nenodzīvoja (40 000 vergu gadā) . Pēc tam jau Holande kļūst par instrumentu Lielbritānijas impērijas pārvaldīšanā visā pasaulē un arī šodien nekas nav mainījies ... Lielbritānijas turpinājums.

10.janvāris, 0:49

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:25

Jaunākās diskusijas