Kariņš gatavs kandidēt uz NATO ģenerālsekretāra amatu

Ir tāds

Kā vēstī masu mēdiji, tad mūsu mīļotais ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) paudis gatavību kandidēt uz NATO ģenerālsekretāra amatu. "Ja Latvija pieņemtu lēmumu kandidēt uz ģenerālsekretāra amatu, Dr. Krišjānis Kariņš ir gatavs pievienoties sacensībai," aģentūra "Bloomberg" citē paziņojumu, ko tā saņēmusi no Kariņa preses pārstāvja. Paziņojumā teikts, ka Kariņš varētu piedāvāt "sniegt ieguldījumu aliansē ar savu vadības pieredzi premjerministra amatā, skaidru izpratni par Krievijas draudiem, stingru nostāju Ukrainas jautājumā un pierādītiem panākumiem kā starptautiskās vienprātības veidotājam"."Ģeopolitiskā situācija un ar Ziemeļatlantijas aliansi saistīto izaicinājumu raksturs prasa dinamisku, apņēmīgu un konsensā balstītu vadību," teikts Kariņa paziņojumā, piebilstot, ka viņa vadībā "Latvija ir konsekventi sasniegusi un pārsniegusi 2% [no iekšzemes kopprodukta] mērķi aizsardzības izdevumu jomā". Interesi par NATO augstāko amatu izteikuši arī Nīderlandes premjerministrs Marks Rite un Igaunijas valdības vadītāja Kaja Kallasa.Pašreizējā NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga pilnvaras šajā amatā beigsies 2024.gada 1.oktobrī. https://vs.lv/raksts/sabiedriba/2023/11/19/karins-gatavs-kandidet-uz-nato-generalsekretara-amatu?utm_source=kasjauns&utm_medium=news-widget&utm_campaign=Links-in-partner-sites Es domāju un secināju, redz cik jauki, īstie cilvēki kandidē uz NATO ģenseka amatu. Kariņš noteikti tur būtu pats labākais kandidāts, jo viņa pieredze premjerministra amatā, valsts ekonomikas graušanu, ačgārnu izpratni par Krieviju, Ukrainas lobiju un pierādītiem panākumiem kā starptautiskās liberastijas veidotājam. Gluži vai jaunais Leniņš kurš Latviju jau ir ievedis gaišajā nākotnē, tagad turp vedīs NATO. Bet es ļoti priecājos un ar abām rokām un kājām esmu par Kariņa kandidatūru, ja varētu, viņus tur abus ar Kallasu ievēlēt. Vismaz NATO ātrāk aizietu pa burbuli. Vismaz Latvija būtu spiesta domāt par savu pašaizsardzību nevis kādu natokrātu uzturēšanu. Pie reizes Kariņam kādu laiciņu būtu pielikums pie aldziņas, citādi viņam nabadziņam jaunākajam Bently(jam) nepietiek dažu eirīšu. Vai nav skaisti? Reiz jau mūsu mīļā Kanādas vecmāmiņa VVF reiz gribēja kandidēt uz ANO ģenerālsekretāra amatu, tikai nu nesanāca viņai nekas tur labs. Nezinu, ko domā tie kuri šeit raksta šādas muļķības, vai kāds arī tic, ka Kariņš varētu ieņemt šādu amatu? Vienkāršs galma āksts, vairāk nekas. Tā pat skaidrs, ka jauns ģensekss jau ir izraudzīts, tikai viņa vārdu neviens skaļi nenosauc. Kad vajadzēs viņš parādīsies un tiks apstiprināts, bet ne jau Kariņu kāds tur vēlēs. Kā saka, sapņot nav kaitīgi!

 

19.novembris 2023, 21:55
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Kāda latviešiem varētu būt pašaizsardzība, ja ne gudra diplomātija? Pret ko LV varētu cīnīties ar saviem resursiem, kad pat medicīnai, izglītībai, malkai un pārtikai nepietiek? Ja nu vienīgi pret Igauniju varētu cīnīties.

Bet, ja mēs esam NATO, tad mums savas galvas nav. Mēs piekrītam visam, ko dara nato, bet nato dara melnus darbus pret citiem ar mūsu naudas un karavīru atbalstu. Līdzīgi kā alkoholiķim dot naudu pudeles iegādei...Vai kā reketam dot naudu. Bet tā vismaz ir garantija, ka kadu laiku mūs nereketēs. Bet, kad lielie reketi sakausies, tad mums var visādi klāties. Nu nekas, dzīvojam interesantā pārmaiņu laikā...Ukrainiem un palestīņiem arī aizraujoša pieredze.

19.novembris 2023, 22:22 (19.novembris 2023, 22:27 - labots)
Ir tāds

Piekrītu rudzupuķe, tā tas ir. Mums derētu pamācīties no mūsu senčiem, no kuršiem un Daugavas krastos mītošajiem līviem. Kā liecina senas hronikas, tai skaitā grieķu spāņu, arābu un arheoloģiskie izrakumi, tad mūsu senči mācēja izmantot ģeogrāfisko stāvokli un tam bija nepieciešama diplomātija un velme sadzīvot ar kaimiņiem nevis nemitīga riešanās. Ar palestīniešiem, tas patiesi ir kas vēl nebijis, redzēs ar ko beigsies. Ukraina iet pēc somu scenārija. Cik zināms somiem iznākums nebija pats labākais. Proti, pēc 1939/40 gada Ziemas kara somi bija zaudējuši teritorijas, tomēr ne tik lielas. Pateicoties vāciešu labajiem ieteikumiem uzsākt kopīgu karu pret PSRS, tie zaudēja daudz lielākas teritorijas, tai skaitā zaudēja Vīborgu. Vienīgais ko somiem izdevās panākt, tas ir labvēlīgus tirdzniecības noteikumus, kas deva iespēju attīstīt ekonomiku. Bet varēja arī iztikt ar mazākiem zaudējumiem, būtu saglabāta Viborga un vēl daudz citas teritorijas, ja nebūtu klausījuši vāciešus, bet būtu domājuši paši. Ukraina uzkāpa uz tā paša grābekļa, rezultāts jeb kurā gadījumā nebūs tai diži labvēlīgs. 

20.novembris 2023, 0:18
Marcis Dzelme

Forums jau sev ir politiska un publiska ateja un paris neta dalbajobiem un debiliem neta pidariem un debiliem un slimiem neta murgiem.

20.novembris 2023, 16:12
Ir tāds

Un tagad tulkoju latviski Mārča sacīto: "Forums jau sen ir politiska un publiska ateja Mārcim kurš pie reizes ir neta "dalbajobs" jeb dauzot varotais, tas latviski un debila, neta netradicionāli orientēta persona, pie tam vājprātīga un slimiem neta murgiem pilna. Trakums ar tādu Mārci, bet ko darīsi? 

20.novembris 2023, 16:44
V ilis Gutmanis

Ir tāds, vai tiēšam tādiem  ēzeļiem būtu jāpievēŗš uzmanība? Lai jau viņi brēc izrādot savu muļķibu.

20.novembris 2023, 17:40
Ir tāds

Vili man šovakar labs garastāvoklis, var pasmieties par "īstenajiem" latviešiem! Vajag taču pārtulkot viņa buldurējumu latviski, ja jau viņš pats to neprot, lai tad izlasa un saprot ko pats raksta. Cilvēkam ir jāsaprot kur un ko viņš saka. Jāmācās runāt latviski, ja reiz to neprot. 

20.novembris 2023, 18:00
Andis

 Kariņš nav līderis, kurš spētu ko vienot, bet NATO bosam tas ir pats svarīgākais. Pieteikumā der vienīgi pieredze organizācijas vadīšanai, bet ar idejām un paranoju no Krievijas, viņš uzreiz ir ASV  izbrāķēts. ASV ir vajadzīgs vadītājs, kurš spētu pārliecināt dalībvalstis, ka ASV ģenerētās idejas ir pašas labākās un ja ASV to ieteiks, tad kaut vai ar Šaigu bučāties. Kurš to spēs, tam ir iespējas, ja vien NATO vēl būs un ja būs, tad vai tādā izskatā. Prasmes ir laba lieta atlases procesā, bet ja kāds spēj iedvest ideju, ka bez viņa nu nekādi, tad tāds ir jau pieņemts amatā pirmā piegājienā. Formāli vēl var būt otrā un trešā atlase, jo par to maksā atlases komandai naudiņu, bet reāli ir jau uzvarētājs zināms.

20.novembris 2023, 19:20
Ir tāds

Andi

Manuprāt uzvarētājs jau sen ir zināms, tikai neviens par to skaļi nerunā. Bet ja ir mazie vasalīši kuri grib lētu šovu kurā tie gatavi vēl reizi apliecināt savu uzticību savam Lielajam Brālim un bučot tā zābakus? Kāpēc nē? 

20.novembris 2023, 19:45
Andis

Esošam jau cik gadus pagarina pilnvaras, bet nepārvēl. Kāds iemesls tam, ja ne gaidāmā NATO noņemšana no trases. Tādēļ domāju, ka nekādas vēlēšanas nebūs, jo tādā izskatā NATO noteikti nebūs. Sīkie gariņi pataisīs šovu priekš Baltijas pingvīnu nervu nomierināšanas, bet tā viens otrs jau tuvu nervu sabrukumam - brīdina drošības dienestus par "pretvalstiskām" darbībām, piemēram, autobusu satiksmi ar KF, tā savedīšot šeit Krievijas "zaļos cilvēciņus" .

20.novembris 2023, 20:09
Stāstnieks

Gan jau ASV tādai siltai vietai Rietumos atradīs daudzus citus nopelniem bagātus biedrus no svarīgākām valstīm.

20.novembris 2023, 20:41
Andis

Jau rakstīju, kādam jābūt pretendentam  - jāprot pārliecināt dalībvalstis par ASV ideju realizāciju nepieciešamību, bez kādām savām iniciatīvām un redzējumiem. Bija jau Džonsons ar savām interesēm un ambīcijām.

20.novembris 2023, 20:52
DŽA

Gaf, tovaarischi, gaf :)

20.novembris 2023, 21:13
Haralds

kariņš ir jeņķu klauns..nupat igauņu Kallssai jautāts vai tā būtu gatava NATO genseka amatam//??

Atbilde bija :Ja)))  Ar sajūsmu))  kariņam nekas nespīd--Latvija nav vajadzīga kā kaut kas pert Krieviju,tacč igaunija visu  laiku lec pret Krieviju))un ta vecā žurka kallsa ,kuras tēvs bija augsta ranga kompartijas  šiška ,no kallasas var kas iznākt..ta ir līdz anālajam minetam padevīga jeņķu politikai..taču ari kallasai nespīd...tuvojas karš ,neizbēgams karš ,kura  rietumu mērķis  ir sagrāb Krievijas teritoriju un taā dabas bagātības..

Aizmirsu ,taču viena no rietumu bābām gaudoja ,ka neesot taisnīgi ,ka vienai valstij tik daudz bagātību..))

Un ari japāņi asina savus zobenus--jo viņu valsts parāds ir astronomisks   ,un jau 4 proc liek kara mobilizācijā .Japāņiem nav ne naudas ,ne perspektīvas valsts nākotnē---un ko tad dara ,kad viss ir palaists pa vējam ?? Mēģina sākt karot ,cerībā uzlabot situāciju ar sagrābtajām trofejām..Paiesība veca kā okeāns..

Kariņs ir prasts jeņķu cūka ,kuram ar patieso Latviju nav nekāda sakara.Viņš te nav dzimis un nav audzis ---viņu kā demokrātijas reklāmu  šeit ievilka jaunais laiks ar marsieti priekšgalā..lai noladēti tie ,kuri balsoja par šo kariņu un citiem ārvalstu draņķiem

20.novembris 2023, 21:21
Stāstnieks

Andis

Citiem vārdiem jāprot labi muldēt.

Interesanti, ka nekad medijos neesmu redzējis pat aptuvenu NATO ģenerālsekretāra amata tiesību un pienākumu aprakstu. Pilnīgi nav skaidrs, kas viņš tur tāds ir.

20.novembris 2023, 21:23
Haralds

Andi--tev taisnība .Uzvarētājs jau sen ir nozīmets.Un to nosaka ,ne jau kaut kāds NATO vai ta vadība,bet gan Bildenbergas klubs..tas nav feiks .H.KIsindžers par to atklāti ir teicis .Salasās uz tusiņu pasaules varenie,nav obligāti būt valstu prezidentiem ,bet pa īstam varenie..un tie vnk nosaka ,kuram kas un ko ..un ne jau uz dažiem gadiem plāno..tur plāno uz gadiem daudziem daudziem..un tad vēl ir divas varenas koroprācijas ,par tām maz zināms Rotšildi un Rokfelleri..tieši tās nosaka pasaules kursu..

Un tas smurgulis kariņs vien pats sevi piarē..

20.novembris 2023, 22:38
Andis

Tie, kuri saucas pasaules varenie, tie tagad domā kā izdzīvot un aiztīties no tās Zemes daļas, kas atdalīsies no patreizējās Zemes, bet jau piecdimensionāla. Uz palikušās Zemes daļas valdīs šausmīgs posts un to tad skaidros kā kara sekas. Bet kara nebūs un kodolieročus arī nepielietos, jo tas ir jau aizliegts un kurš ko tādu mēģinās darīt, tas tiks likvidēts. Baidena un Sji tikšanās bija tieši par šo jautājumu, jo gan vieniem, gan otriem būs grūti un būs jāsadarbojas. Galvenais, ka finiša līnija ir šausmīgi tuvu, bet sagatavošanās darbi nav paveikti pat pusē.

20.novembris 2023, 23:18
Marcis Dzelme

Neta 98% klaunu,idioti,dalbajobi neta pidari jo 98% ir slimi neta murgu un debilas verbalas caurejas.

21.novembris 2023, 12:25
Ir tāds

Latviskoju Mārča Dzelmes sacīto: Internetā ir divi klauni, idioti, dauzot varotie, interneta netradicionāli orientētie homoseksuāļi, tie ir pats Mārcis Dzelme un viņa draugs Dža jaunskungs, jo 98% viņu sacītā ir slimu Mārča un Dža jaunskunga murgi, viņu nevesalie vārdiskie maldi. Kad cilvēks murgo viņš patiesi nejēdz ko tas runā. 

Dārgo Mārcīt, pirms sāc murgot lūdzu izlasi par ko ir tēma. Ja tev ir ko teikt par minēto tēmu saki, bet savus slimās blakts murgus pieturi sev un savam draugam Dža jaunskungam! Jauku dienu dārgo Mārcīt!

21.novembris 2023, 12:39 (21.novembris 2023, 12:42 - labots)

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:10

Jaunākās diskusijas