Ļeņingradas blokāde- tautas varonības piemērs?

DŽA

Ļeņingradas blokādes nebija! Tā bija lielākā falsifikācija pagājušā gadsimta vēsturē. Un kārtējais komunistu noziegums pret krievu tautu! Badā nomira 600 000 Ļeņingradas iedzīvotāju! Ne par ko. Pārtikas bija pietiekoši, bet cilvēkiem tā dota netika. Viss, kā krievijā.

Kas ir pilsētas, jeb apgabala blokāde? Naidnieku ielenkums ar mērķi novājināt blokādē esošos. Pilsēta/ apgabals ir nošķirti no pārējās pasaules, ne tur kāds var iekļūt, nedz arī izkļūt. 

Kas notika Leningradas "blokādē"? Militārā rūpniecība strādāja, bija četras elektrostacijas, rūpnīcas ražoja tankus, munīciju. No kā ražoja? Ļeņingradas apgabalā nav derīgo izrakteņu, nav. Lūk, no lielās zemes bija nepārtraukta izejvielu piegāde, tērauds, ogles. Piegādes bija vairāku simtu (!) tūkstošu tonnu apmērā! No Ļeņingradas izveda gatavo produkciju, tankus un citu bruņojumu. Visas "blokādes" laikā, uz lielo zemi tika sūtīts bruņojums! Arī simtiem tūkstošu tonnu! Tā ir blokāde??? Nē! Blokāde,  kā caurstaigājama sēta? Visu var ievest/ izvest, bet pārtiku iedzīvotājiem, lai viņi nenomirtu badā, to nevar??? Lūk, Ļeņingradas "blokāde", bija komunistu noziegums pret savu tautu!

12.novembris 2023, 19:23 (13.novembris 2023, 19:15 - labots)
V ilis Gutmanis

Jā un no kurienes tad vēstures pārakstītājs atkal tādus faktus ieguvis? Vai tik atkal nav ķīmiju saostijies un sācis sapņot.

12.novembris 2023, 21:14
DŽA

Z ilais, vien vēstures fakti. Bet tu tak idiots esi. Principā, tava intelekta līmeņa ziņā, es teiktu, ka tu esi tārps. Par intelektu, tas bija joks- tārpiem tāda nav.

13.novembris 2023, 19:36 (13.novembris 2023, 19:38 - labots)
Andis

Dža, tiem jūsu "faktiem" ir arī kāds dokumentāls apstiprinājums jeb tās ir kārtējās fantāzijas, no tās pašas sērijas, par ukru uzvarām un orku galu?

13.novembris 2023, 22:48
Stāstnieks

Dža, kāpēc vācieši nesabombardēja piegādes ceļus Ļeņingradai, bet ļāva turpināt militāro ražošanu? 

14.novembris 2023, 1:45
DŽA

Stāstnieks, friči to nespēja. Centās gan, bet švaki,  pārāk lieli zaudējumi. Aviācijas trūkums, piegādes ceļi pārāk tālu aiz frontes līnijas, vēl krievu pretgaisa aizsardzības loki. Friči pat Ļeņingradas rūpnīcas sabumbot nespēja, tās strādāja visu "blokādes" laiku.

14.novembris 2023, 6:40
DŽA

atvar, dokumentāli fakti? Vairāk, nekā vajag. Neesi dzīvojis peesereskas laikā? Neesi redzējis krievu dokumentālās filmas par varonīgajiem ļeņingradiesiem, kuri pa divām maiņām strādāja rūpnīcās, lai ražotu bruņojumu sarkanajai armijai? Peesereskas laikā, neviens neaizdomājas par to, ka gadu bija blokāde, Ļeņingrada ražoja tankus, bet kā varēja ievest izejvielas un izvest gatavo produkciju? Tas ir paradokss. Blokāde tak bija! Lūk, blokādes nebija un 600 000 iedzīvotāji, apzināti, tika nomērdēti badā.

14.novembris 2023, 6:45 (14.novembris 2023, 6:52 - labots)
Ir tāds

Mūsu skaistā Vāczemes zvaigznīte, tu pareizi saki: Ļeņingrada ražoja tankus, bet kā varēja ievest izejvielas un izvest gatavo produkciju? Tad pacenties arī pats atbildēt uz šo jautājumu! Es gan par tankiem dzirdu pirmo reizi. Vai par Dzīvības ceļu neesi neko dzirdējis? Neviens jau nesaka, ka pārtikas nebija vispār, bija tikai par maz un tas nebīja saistīts tikai ar loģistiku. Bet tu taču visu labāk zini, esi apgarots un visu zinošs, tad lūdzu izstāsti tiem kuri to visu nezina. Klausāmies tevī!

14.novembris 2023, 7:20
Ir tāds

Mūsdienās attīstās tāda joma kā "alternatīvā vēsture" kuras pārstāvji visiem līdzekļiem cenšas apstrīdēt zināmus vēstures faktus un veidojot savu vēstures redzējumu. Katram cilvēkam ir tiesības paust savu viedokli! Arī šīs jomas pārstāvji nav izņēmums. Teikt jau var visu ko, tikai, ja nav faktu kuri ko pierāda, tās ir tikai un vienīgi tukši pieņēmumi. Kad būs pierādījumi, pētījumi tad varēsim runāt, bet tā visa nav. Top redzams cik vērta ir ši "alternatīvā vēsture" un tās "vērsturnieki". Šeit ir viens klasisks tās pārstāvis. Man nekas nav jādomā, kad būs pētījums, tad izlasīšu un domāšu, citādi visu ko var izdomāt. Garā slimo klīnikās arī ir daudz domātāju kuri ne tādus vien brīnumus izdomā un cenšas pasniegt kā vienīgo patiesību, kā "lielas sazvērestības", kā "vienīgo patiesību" kuru zina tikai viņi. 

14.novembris 2023, 7:37 (14.novembris 2023, 7:37 - labots)
V ilis Gutmanis

Mūsu visu zinošais profesors atkal ie iesēdies peļķē ar savām pārgudrībām. Ļeņingradas Kirova rūpnīca nenodarbojās ar jaunu tanku ražošanu bet gan jau ar esošo remontu. Cik atceros šis personāzs teica ka vņam ir šešdesmit gadu tātad dzimis viņs ir pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados un zināt kas tai laikā notika Ļēņingradas blokādes laikā viņš nu nekādi nevar. Vēsturi šis personāžs ir apguvis no tiem avotiem kas viņam ir tuvāki, pareizāk sakot no dažādiem pasaku stāstītājiem. Nedomāju ka viņš pat ir dienējis PSRS bruņotajos spēkos. Tāds lēts muldoņā kas mēģina savas slimāš fantāzijas pārnest uz reālo dzīvi. Pie kam vaŗētu šim personāžam dokumentāli oponēt ar omes brālēnu vēstulēm no Volhovas frontes kuri dienēja Latviešu leģionā. Kaut gan ko var gribēt no tāda fantazētāja. Domājams ka viņam pēc izturēšanās nav vairāk par gadiem tā divdesmit pieciem, kas  vairāk nodarbojās ar visādāku muļķību meklēšanu un rakāšanos pa dzelteno presi.

14.novembris 2023, 7:44
Stāstnieks

Dža

Tu saki piegādes ceļi un rūpnīcas strādāja. Tad kāpēc badā mirstošie Ļeņigradas iedzīvotāji vienkārši neaizgāja no pilsētas, ja jau visi ceļi bija vaļā? Kur loģika?

P.S. es tā saprotu, ka tu esi Marku Soloņinu saskatījies. Nu tad zini, viņa video par Ļeņigradas blokādi ir nokritizējuši nopietni vēsturnieki.

14.novembris 2023, 8:04
Ir tāds

Vili, kā tu vari apstrīdēt, ka šī īpaši apdāvinātā persona nav dienējusi, ja viņa stāsts par vecumu būtu patiess? Ja tas tā būtu, tad viņš būtu dienējis stroibatā, citur tik gudriem nebija vietas. Vismaz pie vietas tuvākos divus gadus, ārods un ieroci nedod, lai neapšauj citus, bet mūsu Vāczemes zvaigznītei labi ja astoņpadsmit, pēc pases pilngadīgs, pēc uzvedības bērnudārzā aizķēries. Cik no pieredzes zinu, tad "īstenie paterioti, vēsturnieki" atrodas uzskaitē kā garā vārgie. Esmu tādus redzējis, nav tiem viss kārtībā. Nesen sazinājos ar vienu man pazīstamu vēsturnieku, tikāmies, apspriedām viņa pētījumu kurš ir publiskots, pamalkojām kafiju, pieklākjīgi apmainījāmies ar viedokļiem, uzdevām viens otram jautājumus, bija jauka saruna, tikai bez rupjības un sava viedokļa uzspiešanas. Rezultāts- ieguvām mēs abi, viņš nezināja dažus sīkumus kurus zināju es, es, ko viņš. Patiesi patīkama saruna. Vai ar mūsu Vāczemes zvaigznīti kas tāds ir iespējams?

14.novembris 2023, 10:41 (14.novembris 2023, 10:43 - labots)
DŽA

Stāstnieks, kamdēļ 32/33. gadā, ukraiņiem bija "golodomors", kura laikā, bada nāvē mira miljoniem cilvēku? Vai viņi nevarēja aiziet? Lūk, atbilde uz tavu jautājumu. 

P.S. es nezinu Marku Soloninu, zinu Marku Tvenu, bet viņš neko nav rakstījis par Ļeņingradu.

14.novembris 2023, 11:14 (14.novembris 2023, 11:18 - labots)
DŽA

Jautājumā par Ļeņingradas "blokādi", balstos tikai uz vienu faktu- visas, "blokādes" divu gada laikā, Ļeņingradas militārā rūpniecība darbojās visu diennakti, ražojot bruņojumu sarkanajai armijai. Tā nav "alternatīvā vesture", nē tas ir fakts. Tas tika mācīts peesereskas vēstures stundās, rādīts dokumentālās filmās, skolēnus dzina uz kino, skatīties "lielo tēvijas karu", šķiet, 10 sērijās. Viss tas pats- Ļeņingradas rūpnīcas strādāja! Tika ievestas izejvielas un izvesta gatavā produkcija. Tie ir simtiem tūkstošu tonnu. Pārtiku ievest nevarēja? Varēja, bet negribēja. Kādēļ negribēja? Domājat paši. Man par to ir savs viedoklis, bet tas ir pieņēmums. Fakts ir neapstrīdams- Ļeņingradaa, "blokādes" laikā, tika ievestas un izvestas milzīgas militārās kravas. Bet pārtiku nē. 

14.novembris 2023, 11:28 (14.novembris 2023, 11:46 - labots)
Ira Levalde

un ko saka tie kas piedalījas Lengradas blokādē,fašisti,skandināvi,latviešu SS leģionāri?

14.novembris 2023, 12:07
DŽA

Cilvēka domāšana ir ierobežota, tādi mēs esam. Mēs redzam to, ko rāda, nostājamies labo pusē, nedomājot dziļāk. Skatoties tās dokumentālās filmas par cilvēku nāvi Ļeņingradas "blokādē", tiešām viņus bija žēl. Man gan tas piedodams, bērns biju, ap desmit gadu vecs. Un, patiešām neiedomājos par to, ka kā ir iespējama bruņojuma ražošana un izvešana laikā, kad cilvēkiem nebija maizītes. 

14.novembris 2023, 12:09
DŽA

Ira, īss kurss vēsturē. Latviešu leģionāru tur nebija, jo 19. divīzija tika izveidota 1943.gadā, kad, tā saucamās "blokādes" vairs nebija. Skandināvi? Arī nebija- Dānija bija nacistu okupēta, Zviedrija absolūti neitrāla, Norvēģija karā neiesaistījās, gan atļaujot Hitlera Reiham izvietot bāzes. Fašisti? Itāļi nepiedalījās tajā Ļeņingradas "blokādē". Lūk, Ira, tu esi aita.

14.novembris 2023, 12:21
V ilis Gutmanis

Atkal vēstures zināšanas pajoliņam ir stipri ierobežotas.'' Profesors'' laikam ir aizmirsis vai arī vienkāŗši nav zinājuis ka Latviešu leģions no bŗivprātīgajiem sastāvēja jau no 1941 gada un tikai 1943 gadā sākās iesaukšana leģionā. Pie kam ''cienītais profesors'' laikam kaut kā ir aizmirsis ka  Ļeņingradas blokādē piedalijās arī somi, nu vai arī vienkārši piemirsis šo faktu dēļ vēstures nezināšanas. Tā kā mazo draudziņ ja pats esi glups nemēģini citus tā saukt.

14.novembris 2023, 13:09
DŽA

Atkal z ilais dārzenis, baklažāns, jebšu bahlans, kaut ko švepst. Vispirms- Latviešu leģionāru (ja tīk, SS) divīzijas, tika formētas 1943.gadā. Ļeņingradaa nebija. Jā, pirms tam bija latviešu brīvprātīgie, kuri vēlējās atriebt savu tuvāko nogalināšanu Baigā gadā (tas bija 1940) laikā. Bet, viņi nebija SS, viņi nebija leģionāri. Un nebija pie Ļeņingradas. Baklažān, ejam tālāk- nosauc skandināvu valstis? Somi ir skandināvi?

14.novembris 2023, 13:39 (14.novembris 2023, 13:43 - labots)
DŽA

Simt punkt' z ilais pašlaik ņemas internetā, lai noskaidrotu to, vai bija somi skandināvi  :) un mutter Google viņam, bahlanam pateica- idiota gabal, lai arī somi dzīvo Skandināvijas pussalā, bet skandināvi viņi nav. Pārsmieties aš var :)

14.novembris 2023, 14:04

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:13

Jaunākās diskusijas