Vēlos skābu kāpostu zupu. Tad nu vāru to.

DŽA

Skābēti kāposti, kūpināta gaļiņa no Latvijas, burkāni, sīpoli, kartupeļi, laurlap un mellie graudu pipari. Skābu kāpost' zupiņ'. Ēdīšu kopā ar sieviņu, ņemsim lielās karotes, un krējumu vēl klāt. Jaukas vakariņas mālermeistaram Reinlandē, jopcik, dolce vita :) un alga daudz lielāka,  nekā kremļa troļļiem. Un dzīvoklis jūgendstila mājā, piecu minūšu gājienā līdz Mozelei. Upe tāda. Desmit minūtes līdz Reinai. Arī upe. Forši! Un tā skābu kāpostu zupiņa!

28.oktobris 2023, 19:51
DŽA

Ja kāds vēlas skābu kāpostu zupas recepti, nav problēmu, vien pajautā- ielikšu. 

28.oktobris 2023, 19:54
V ilis Gutmanis

Labu apetīti!

28.oktobris 2023, 20:35
DŽA

Ej dirst, z ilais. Kāda tev, v ibljedokam, daļa gar manu apetīti. 

28.oktobris 2023, 21:12
Andis

Man darbā viens tāds bija, kurš uz labas apētītes vēlējumu tieši tā atbildēja, tik bez kur sūtīšanas un bļ... . Jā, kad uzkāpa uz korķa, tad divas nēdēļas garantētas, ka darbā nebūs, bet kā pirms pensijas lai nabagu atlaiž, tad nu šo piecieta. Ar Dža varētu būt sliktāk, jo viņam komplektā vēl rupjības. Bet, Vili, ko mokaties ar Dža - viņam troļļa algu palīdziet pelnīt?  Lai viņš sarakstās pats ar sevi. Viņa rupjības vispār vajag ignorēt un būs miets mājās. 

28.oktobris 2023, 23:54
V ilis Gutmanis

Andi par pajoliņa atbildi es nemaz nepārdzīvoju jo zinot viņa reakciju kaut kas tamlīdzīgs bija gaidāms. Kaut gan gaidot to ko viņš sauc par ņirgāšanos, gaidītā atbilde bija paldies. Diemžel priekš tā viņām prātiņa nepietika, žēl.

29.oktobris 2023, 8:29
DŽA

atvar, galīgi garām- es nelietoju alkoholu. Alus, jā,  bet neuzskatu to par alkoholu, alus ir pārtikas produkts. Acis aizliet nav iespējams, paģiru nav.

29.oktobris 2023, 10:33 (29.oktobris 2023, 10:37 - labots)
DŽA

atvar, tu, mēsls, kaut ko jauc- tu esi apmaksāts trollis un liberasts. Es esmu vienkāršs mālers. Amatnieks. 

29.oktobris 2023, 10:42
DŽA

Skāb' kāpost' zupiņ' izmaksas, bija 18€, lielais katls gan sanāca. Amatnieks Vācijā to var atļauties. Bet, kā jums, z ilajam un atvaram troļļu fermā? Naudu rubļos maksā, jebšu seemochkaas? 

29.oktobris 2023, 10:47
V ilis Gutmanis

Kas ta nu noticis ka tāds emociju sprādziens uznācis? Ja par to cik lielus katlus vārīt, neņemos spriest, vismaz mana ģimene ēdienu dažādo, nestēbjot trīs reiz dienā skābus kāpostus.

29.oktobris 2023, 12:03
DŽA

Z ilais, kamdēļ tu visu, teikšu, sakāpini? Kāds, pie vella, sprādziens? Esmu redzējis riktīgu sprādzienu, pareizāk sakot, sprādziena sekas. Mani kaimiņi, trīs stāvus augstāk, gatavoja ēdienu ātrvārāmajā katlā, piegrieza ventiļus par cieši, katls uzsprāga. Virtuves loga stiklus aš izsita. Es nē, es ēdienu gatavoju normālos katlos, tajos, ar vāciņu. Par kāpostu zupas strēbšanu 3x dienā, tak nē. Diviem pietiek vien četru dienu pusdienām, pēc zupas tak pamatēdiens, jopcik, šmoris, kotletes, ribiņas. Z ilais, tev tikai seemochkas?

29.oktobris 2023, 12:24
V ilis Gutmanis

No kā tad tādas zināšanas par to ko es lietoju pārtikā? Drīzāk domājams ka tu draudziņ vairāk pārtiec no tām seeochkas, bet lai jau tev nabagam tiek.

29.oktobris 2023, 12:33
Andis

"es nelietoju alkoholu. Alus, jā, bet neuzskatu to par alkoholu, alus ir pārtikas produkts. Acis aizliet nav iespējams, paģiru nav." ©  

Alus ari ira sula jeb neviens alkoholiķis sevi neatzīs par tādu. Ja kas, Vācijā nav ASV, kurā alus ir čurūdens, tā kā viss atkarīgs no izdzertā daudzuma un cik bieži tiek lietots.

"Es esmu vienkāršs mālers. Amatnieks. " ©  

... jā, un mīļākā krāsa mālerim sūda brūnā, ka pat nevariet atturēties to nereklamēt forumā?

Par to vienkāršs nešaubos, ja jau cītīgi rēķiniet ko apēdiet. Es netaupu uz pārtiku un skatos, lai tā būtu kvalitatīva, bez konservantiem, krāsvielām un citiem sūdiem. Tas jā, pērku tur, kur izvēlētā prece lētāka. Piemēram, ir starpība pirkt kaķim mīksto barību, kad ir akcija, par 45 vai 71 centiem ikdienā. Tad nu akcijas laikā to iegādājos tik, lai pietiek līdz nākamajai akcijai vai arī kā riekstus pasūtu lielākos iepakojumos internetā, jo ir tomēr starpība pirkt 2kg mandeles par 7,6 eiro/kg vai mazākus iepakojumus par 9-17 eiro / kg veikalos.

“tu esi apmaksāts trollis un liberasts.” ©

Šķiet, ka ko skaidrot jums veltīgi, jo vai nu jums nav smadzenes vai tās kas vēl ir, tās uzkārušās. Es pēc būtības nevaru būt trollis, jo nekad neiešu pret sirdsapziņas un nedarīšu to, kas man derdzas. Pie liberasts skaidrošanas neatgriezīšos, jo visi normālie jau to sen ir sapratuši, ko tas nozīmē, bet ar prātiņu apdalītiem var vienīgi izteikt līdzjūtību.

29.oktobris 2023, 13:13 (29.oktobris 2023, 13:17 - labots)
DŽA

Tad tev, liberast, nav sirdsapziņas. Aizstāvēt masu slepkavas, nozīmē sirdsapziņas neesamību. 

29.oktobris 2023, 13:17
Ir tāds

Dža jaunskung! Vai tava māmiņa tev nav teikusi, ka skābu kāpostu zupīte nav tavam vēderiņam? Tev ir paredzētas tikai vieglas piena zupītes ar mannā piedevām. Skābi kāpiesti un viss no tiem ir krievu tautas nacionālais ēdiens, ja ēdīsi par krievu paliksi. Tā nevar! Ko mēs ar krievu Dža darīsim?

29.oktobris 2023, 14:31 (29.oktobris 2023, 14:34 - labots)
Andis

"Aizstāvēt masu slepkavas, nozīmē sirdsapziņas neesamību." ©

Kādā veidā, ja esmu pret karu kā tādu un vienmēr nemainīgi paudis uzskatu, ka Ukrainai bija jādara viss, lai Krievija neiebruktu Ukrainā. Viss tika darīts tieši pretēji - no NATO vilkšanas Ukrainā neatteicās, bet ierakstīja konstitūcijā, ka tas ir Ukrainas mērķis un tad vēl paziņoja, ka Budapeštas memorands tai vairs nav saistošs, kas praktiski nozīmē, ka Ukraina atgriežas PSRS jeb KF, jo atteikšanās no kodolieročiem bija nosacījums, kādā gadījumā Ukraina var kļūt neatkarīga no KF, bet ne ka atteikšanās no kodolieročiem būtu saistīta ar kādām drošības garantijām. Nevajag jaukt lietu kārtību, jo tas nekad nevienam neko labu nav devis. Ja Putins nebūtu pasteidzies aneksēt Krimu, tad tajā būtu ASV kara bāzes. Mikola Azarova paustais, ka nekas tāds nebūtu iespējams, jo bija taču līgums ar KF līdz kādam tur gadam. Tas viss ir Azarova naivums, jo līgums tiktu lauzts, kā tas tika lauzts ar Janakoviču - līdz ko tas noslēdza līgumu/ atzina maidanautu leģimitāti, tā tūlīt Janakoviču gāza, bet viņu gāzt nebūtu iespējams, ja viņš galvenos maidanautus būtu sabāzis cietumā. Sašāva Oļegu Carjovu, bet tas notika tikai tādēļ, ka pirms tam tas deva piekrišanu - publiski atzina, ka pret viņu gatavo atentātu.

 

29.oktobris 2023, 14:34
Andis

"Skābi kāposti un viss no tiem ir krievu tautas nacionālais ēdiens, ja ēdīsi par krievu paliksi. Tā nevar! Ko mēs ar krievu Dža darīsim? " ©

Labais ! Bet sava taisnība tajā visā ir, jo ikviens ir tas, ko viņš ed - fermas vistas ēdīsi, tad domāšana tāda pati kā tai apēstai vistai.

29.oktobris 2023, 14:43 (29.oktobris 2023, 16:29 - labots)
DŽA

Grūti saprast psihenes pacientus. Ne ne, neiespējami. 

29.oktobris 2023, 16:11
Ir tāds

Dža, tu raksti pareizi, kā ir, rakstot vienskaitlī pirmajā personā. Tas ir: "Grūti saprast psihenes pacientam. Ne ne, neiespējami." To, ka tev grūti, neviens nešaubās, labi, ka tu to sāc atdzīt, vismaz ir kādas cerības, ka varbūt pēc n-tajiem gadiem, pirms savas nāves tu ko sāksi saprast.  

29.oktobris 2023, 17:34
DŽA

Es sēžu Reinas krastā un gaidu.

29.oktobris 2023, 17:42

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:25

Jaunākās diskusijas