Kārtējais slaktiņš ASV, par ko mums tas liek aizdomāties.

Ir tāds

Šonakt noticis kārtējais slaktiņš ASV Menas štatā. Līdzjūtība cietušo un nogalināto tuviniekiem. Tikai rodas jautājums, kā kas tāds varēja notikt demokrātijas citadelē? Kāda mārutka, kaut rutka pēc privātpersonām ir nepieciešami automātiskie ieroči? Vai tā ir demokrātija kad katrs garīgi nestabīlais var iegūt automātisko ieroci un tad iet slepkavot citus. Vai tās ir vērtības kuras viens te ar putām visās vietās cenšas pasniegt kā īsteno demokrātiju? Pietiek paskatīties vesternus, filmas par "mežonīgajiem rietumiem" kur "labie amerikāņi iet apkarot "sliktos"indiāņus un citus "ļaundarus". "patiesas vērtības" kuras arī mums noteikti ir nepieciešamas. Valsts kura jau savos pamatos ir būvēta uz vardarbību, kuras vienīgās vērtības ir vardarbība, uzvar stiprākais un bagātākais. Šīs nav vērtības kurām ir vērts sekot. Laiks atgriesties vērtībās kuras reiz latviešus veda pretīm savai valstij, tās ir kristīgās vērtības un daļēji pieētisms. Neesmu nedz pieētists, nedz to vērtību fans, tomēr, tomēr nevar noliegt pieētisma un Vidzemes brāļu draudžu kuras, lai arī bija pieētiskas, tomēr saglabāja kristīgas vērtības, ietekmi uz jaunlatviešu kustības rašanos un vēlāko Latvijas kā valsts veidošanos. Lai kā tas arī nebūtu, šis laiks ir pārdomu laiks, laiks kad pār Latviju atkal velkas drūmi mākoņi būtu pēdējais laiks pārdomāt, kādas ir mūsu vērtības, vai kā viens te aģitātors kurš aģitē, iesim svešu kungu pavadā, jeb veidosim savu valsti kur būsim paši kungi savā zemē? Nez ko par to domā mūsu labs paziņa kuram ļoti tīk rupjība? Baidos, ja Latvija kļūtu brīva, neatkarīga valsts, viņš savā Vāczemē, karoties nošautos un vēl krāsnī pats ielektu, lai no viņa nepaliek nekā! Biedr Dža jaunskung, kā ir?

26.oktobris 2023, 10:50 (26.oktobris 2023, 19:56 - labots)
V ilis Gutmanis

Nu ko var gribēt no ASV. No laika gala tā ir bijusi tāda bandītu valsts kurā gandrīz visi jautājumi tika risināti ar revolvera palīdzību. Mans nams tas ir mans cietoksnis un es to aizstāvu kā māku. Bija jau ASV doma par šaujamieroču ierobežošānu taču diemžēl tur ir spēcīgs ieroču lobijs. Ierobežot ASV brīvu pieeju pie šaujam ieročiem tas ir ierobežot personas bŗīvibu. Diemžēl arī pie mums ir tie kas sūkstās ka sāujamieročiem Latvijā pieeja ir diezgan apgrūtināta.Bail pat iedomāties kas šēit notiktu ja pieeja šaujamieročiem būtu kaut nedaudz vieglāka.

26.oktobris 2023, 12:42
Andis

Ir jau arī Šveice, kurā valsts vēl ieroču iegādei naudiņu piemet, tādēļ būtisks ir sabiedrības briedums un pamatojums tam, kam tautai ieročus. ASV pamatojums ir, ja valsts institūcija vairs nepilda savus pienākumus, tad tās pilnvarotājs, ņem rokās ieročus un ieved valstī kārtību, bet tas vairs sen nav tā un ieroči kļuvuši par sevis, savas ģimenes un īpašumu aizsardzības līdzekli. BLM savā ceļa visu grāva, taču neaiztika tos, kuri savus īpašumus bija gatavi ar šaujamieročiem aizstāvēt. Šveice kā maza valsts nespēj sevi aizsargāt ar armiju, tādēļ tai visa tauta ir armija un tas jebkuru iebrucēju attur no iebrukuma. Vai Latvijā nebūtu jāpārņem Šveices pieredze? Jā, būtu, bet tad ir jāpārņem viss, bet ne kaut kas. Latvijai jāatgūst savs valstiskums, tai ir konceptuāli jāmaina ārpolitika un vara ir jāatdod tautai. Bet ar to vēl viss nav beidzies, jo tautai vēl ir jākļūst par saimniekiem savā zemē. Visa tā lēkāšana pēc Ze stabules ir tikai apliecinājums tam, ka lēkātāji nav saimnieki savā zemē un tādēļ tiem jāskraida pa pasauli citus nosodīt vai aizstāvēt un jāvelk nelaimi Latvijā. Latvijā visiem izdalītu ieročus, tad nākošā dienā jau būtu puse Latvijas izšauta... ieganstu un attaisnojumu vienmēr atradīs.

26.oktobris 2023, 14:20
Ir tāds

Andi, palasi, netā cik mums daudz naida pārņemtu, sazombētu cilvēciņu. Iedod tādiem ieročus un vispirms tie izšaus tos kuri tiem netīk, tad apšaus viens otru, gala rezultātā nevienai Krievijai te iebrukt nevajadzēs, paši atbrīvos teritoriju, vispirms no sev nevēlamajiem, tad paši no sevis. Līdz 1940. gada līgo vakaram pastāvēja aizsargi kuri savā būtībā bija kas līdzīgs kā tas kā ir Austrijā. Šodien to atjaunot būtu maigi izsakoties ne tikai bīstami, bet pat kaitīgi jau iepriekš minēto iemeslu dēļ. Domāju, ka būtu labi, ja iesākumam tiktu atjaunots OMD, lai visi, domāju, ka tas būtu jaiziet arī sievietēm, to iziet. Jau tas būtu liels solis uz priekšu valsts aizsardzībā. Kaut ir otrs jautājums, ko dod apmācīti, ar automātu bruņoti pilsoņi, ja valsts tai vietā, lai iepirktu artelērijas un citus ieročus tādejādi stiprinot valsts drošību tos ne tikai neiepērk, bet atdāvina. Automāts un viens radziņš, tas nekādi nav glābiņš. Šodien lasiju kārtējo publikāciju LA, par bēglīšiem kuri ielaužas Latgales pierobežas mājās. Protams atkal vainīgi baltkrievi, ne mūsu jauki pūkainās liberāļu (liberastu- brīvības pavadītāju, brīvības aukļu, tas no grieķu valodas mēģinu iztulkot, pederasts- zēnu pavadītājs- kalps kurš pavadīja bagāto grieķu bērnus uz un no skolas) valdības kuras reiz atsaucās Vāczemes Murķeles (ceru, ka viņai nav radniecības armūsu Garlību Merķeli) aicinājumam, ka mums noteikti ir jāpalīdz bēglīšiem. Šis koncepts ir pieklusis, bet nav atcelts, tad ko vēl mēs gaidām, kas būs tālāk. Bet kā saka, mūsu tauta reizumis spēj būt nepārspējama. Pēdējās vēlēšanās daudzi apenītēm trīcot no saukļa: krievi nāk! bija gatavi balsot par liberastiem, tiem šķita labāk latviešu liberastu Kangari un Kangariņi ar Līkcepurēm piedevās, kā nedod Dievs, kāds krievs kuram Latvija daudz vairāk uztrauc kā šiem liberastiem tur netiek. Kas būs, kas būs, ja tur nacionāli noskaņots krievs būs, labāk liberāls latvietis kurš domā par sevi kā par valsti domājošs krievs. Tad arī ir, kā ir. 

26.oktobris 2023, 16:37
Andis

Bet par to jau es rakstu, ka lai kādam dotu ieroci, tam ir jābūt adekvātam, bet nevis kontūzētam ukrofīlam. Tam ieroci dot tikai tad, kad tas nonācis Ukrainas ierakumos pie Avdejevkas. ASV 22. cilvēku slepkava bija militārists, kurš pavisam nesen psihenē divas nedēļas labots, bet varbūt tieši pretēji tika tam gatavots, jo ASV ir riskanti laist pa pieskari, iekams tauta nav atbruņota. 

26.oktobris 2023, 18:23
DŽA

Kā ir? Nu, stulbuma demonstrējums, Bez tā, ka interpunkcijas nav, arī ortogrāfija smagi pieklibo, dārzenis ir radījis jaunu vārdu- "pietisms". Viņš neesot pietists :) nē, tu, nožēlojamais radījum, esi piepists :) aš no dzimšanas. Pati māte Daba tevi piepisa, ļaujot nākt pasaulē pretdabiskā ceļā- caur tavas mamashkas dirsu :))) tu, mēsls, esi piepists un piesists :)))

Un, jautājums- kāda ir tava dzimtā valoda? Latviešu valoda tā noteikti nav. Kurā valodā tu proti pareizi rakstīt un runāt? Tak, cilvēkam ir jābūt vienai valodai, kurā viņš brīvi runā un kuru perfekti pārzina? Tā tak ir? Moš, russkijs matjernijs tev labāk padodas? Bet tā nav valoda. Krievu literāro valodu, šaubos, ka pārzini. Kaut krievu valoda ir mākslīgi radīta,  pie tam, samērā nesen, pat tajā tu nepratīsi lasīt un rakstīt. Angliski, vāciski, noteikti nerunā. 

Eh, "liberasts" esi- mankurts. Bez valodas, bez savas nacionālās piederības, bez Dzimtenes.

26.oktobris 2023, 19:00 (26.oktobris 2023, 19:17 - labots)
Stāstnieks

Domāju pie vainas ir agresīvas spēles un filmas, kurās brutāls galvenais varonis izcīna taisnību ar ieročiem rokās, kā arī viegli pieejamie ieroči. Kurus burtiski met pakaļ. Youtube redzēju viena ASV blogera video, ka tur Kalašnikova automātu var vienkārši pasūtīt pa pastu, to gan drošībai pārdod ar mazu magazīnu, bet kam vajaga tas orģinālo kalašņikova 30 patronu magazīnu arī var pasūtīt pa pastu, bet no citiem pārdevējiem. Ļaunas mēles saka, ka vaina ir arī tanī apstāklī, ka tur ārsti, lai nopelnītu prēmijas no zāļu ražotājiem, neierobežoti izraksta psihotropās zāles visiem kam vajag un nevajag.

26.oktobris 2023, 19:09
Andis

Jā redzēju to video, kur tas saviem skatītājiem izrādīja iegūto mantiņu. Tagad iedomāsimies, ka Latvijā kāds tā darītu. Interesanti, pēc cik ilga laika būtu klauvējieni pie ārdurvīm, bet varbūt ka pat kādi, līdz zobiem bruņoti "ielidotu" pa logu.

26.oktobris 2023, 19:36
Ir tāds

Mans dārgais Dža jaunskung, labāk pastāsti, kā tas nākas, ka tavā mīļajā ASV kas tāds notiek. Tu zini, arābi Eiropā arī sāk dumpoties un viņi ļoti mīl Vāczemes ultraliberastus. iesaku tev nēsāt sev līdz vazelīnu, citādi, kam negadās, satiksi bariņu mīļu arābu, bet tev vazelīna nav, traki būs. 

26.oktobris 2023, 20:04
daiko

Tsa ir labi--ASV ir liela teritorija un sen jau laiks viņiem uzrīkot kariņu pašu majās)))

26.oktobris 2023, 23:33

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:44

Jaunākās diskusijas