Par to, ka psrs bija tas pats, kas Eiropas Savienība tagad.

DŽA

Daudz esmu lasījis tādu viedokli. Latvija bija okupēta, arī tagad ir zem okupācijas. Neesam neatkarīgi. 

Kas bija psrs? Komunistu krievija un 14 iekarotas valstis, vardarbīgi pievienotas krievijai. Neviena valsts, brīvprātīgi, krievijai nepievienojās. Krievijas iebrukums, okupēto valstu iedzīvotāju deportācijas, slepkavības, represijas, genocīds. Tā radās psrs. Asiņains, totalitārs režīms, balstīts uz agresiju, komunistu visatļautību un cilvēku bailēm. 1984.gads- pēc Orvela. Bailes un izmisums, režīms ir pārāks par katru cilvēku, totalitārā iekārtā, cilvēki ir skrūvītes, pat nevajadzīgas. Tas bija psrs.

Eiropas Savienība. Eiropas valstis apvienojās. Katrā valstī notika referendums. Valstu iedzīvotāji brīvi izpauda savu izvēli. Es, kauns aš, referendumā balsoju pret. Labi, ka vairākums nobalsoja par. Eiropas Savienība ir nopietns spēks. Kopā vieglāk. Kāds, iespējams, teiks, ka Šveice un Norvēģija ir Eiropas valstis, bet nav EU. Jā, tā ir. Bet Šveice un Norvēģija, ir tiešām bagātas valstis. Un, neiestāšanas EU, tām valstīm neko nemainīja. Tās valstis, priekš EU, ir savējās. Arī bezvīzu režīms, brīva tirdzniecība, kā starp savējiem. 

Bagātākās valstis Eiropā, iespējams, pasaulē. Iedzīvotāju labklājības ziņā.  Septiņas. 

1. Šveice (nav EU). 2. Luksemburga (EU). 3. Lihtenšteina (EU). 4. Norvēģija (nav EU). 5. Dānija (EU). 6. Zviedrija (EU). 7. Holande (EU).

Eiropas Savienība ir, kā viduslaikos, Hanzas savienība. Nopietns spēks. 

8.oktobris 2023, 13:37 (8.oktobris 2023, 14:18 - labots)
V ilis Gutmanis

Sasmīdināji, nopietni sasmīdināji. Apmēram kā Krilova fabulā Gulbis, Līdaka un Vēzis.

8.oktobris 2023, 20:23
DŽA

Man, protams, prieks, ka tu smejies. Bet nesaprotu smiešanās iemeslu.

8.oktobris 2023, 20:37
Ir tāds

Biedr Dža jaunskung, vai ir kāda lieta ko tu saproti? Es iestājos par neatkarīgu, brīvu Latviju bez kaklakungiem nedz no Briseles, nedz Maskavas! Ja gribam savu valsti, tad mums ir jādomā ar savu galvu nevis jādzīvo zem kāda diktāta! Starp citu, PSRS laikos mēs bijām otrie, pirmie bija gruzīni, ES  mēs arī esam otrie, tikai no beigām. Žēl, ka ar tevi nav iespējams diskutēt, jo tu izņemot rupjību neko vairāk neproti, citu argumentu tev nav! Bez tam kā raksta pats Dža jaunskungs tad viņš mītot Vācijā. nez ko šis tā aiztinies no Latvijas? Cik zināms Vācija nebīja PSRS sastāvā, esi ticis prom no bijušās PSRS republikas, sēdi un priecājies. Ir cilvēki kuriem Latvija ir dzimtene un kuri to negrasās pamest kā bēgošas žurkas pamet grimšanai nolemtu kuģi. 

8.oktobris 2023, 21:44 (8.oktobris 2023, 22:15 - labots)
V ilis Gutmanis

Kāpēc tas ir smieklīgi? Tāpēc ka tā saucamās bagātās valstie nebūt necenšās saturēt kopā irstošo ES deķīti. Viņās vairāk domā par savām personiskajām interesēm. Jā tā starp citu Norvēģijā vismaz uz šo laiku ir diezgan lielas problēmas tā kā ar to pārticību viņiem ir diezgan čabiski. Nu jā viņi nav ES tapēc tajā ka ES deķītis irst viņus nevar vainot jo  nav taču dalībvalsts. Kas par pāŗējām tad  tas arī ir tā vilkšāna uz dažādām pusēm kā Gulbis, Līdaka un Vēžis.

9.oktobris 2023, 9:49
Ir tāds

Reiz bija Romas impērija kamēr viss bija mierīgi, tā zēla un plauka, kad aiz apvāršņa parādijās barbari no impērijas pāri nepalika nekas. ES ir tiešs Romas impērijas atjaunošanas mēģinājums. Gudrs mācās no citu, no pagātnes kļūdām, muļķis tad kad dabū pa galvu sāk mācīties no savām, bet bieži viņš nedara pat to. Kas attiecas uz PSRS, tad republikas bija Krievijas impērijas teritoriju jauns sadalījums aizvietojot iepriekš pastāvējušās guberņas kuras neiederējās jaunajā padomju valstī. Salīdzināt PSRS un ES ir vienkārši nekorekti. 

9.oktobris 2023, 10:57
Andis Atvars

“Kas bija psrs? Komunistu krievija un 14 iekarotas valstis” ©

Īstenībā ne gluži tā, jo tā pati Ukraina vai Baltkrievija bija cariskās Krievijas teritorijas, kurās pēc februāra apvērsuma sākās vietējo cīņa par varu, kurām pieslēdzās Vācija, Polija, Austraungārija un Krievija.

  1. Kijevā 1917. gada 17. martā nodibina Ukrainas Centrālo Radu;
  2. 1917. gada 20. novembrī pārdēvē par Ukrainas Tautas Republiku;
  3. 1917. gada 25. decembrī Harkovā I Visukrainas padomju kongress pasludināja Ukrainas Strādnieku, zaldātu un zemnieku padomju deputātu republiku.
  4. 1918. gada 25. janvārī tiek deklarēta Ukrainas Tautas Republika neatkarīga no Krievijas. Lai būtu pa glauno, jaunā vara noslēdza separātu miera līgumu ar Centrālajām lielvalstīm. Tālāk jau seko “pasaka”.
  5. 1918. gada 29. aprīlī ar Vācijas Impērijas atbalstu Pavlo Skoropadskis gāza Ukrainas Tautas Republikas valdību un pasludināja Ukrainas Valsti (Украї́нська держа́ва) Vācijas protektorātā. Jau nav Ukrainas valsts. 16. oktobrī Austroungārijas imperators Kārlis I parakstīja manifestu par impērijas pārveidi suverēnu nacionālo valstu savienībā,
  6. 19. oktobrī Galīcijas un Lodomērijas karalistes pilsētā Lembergā (Ļvovā) pasludināja Rietumukrainas Tautas Republikas izveidošanu, kuras valdība Polijas Otrās republikas karaspēka uzbrukuma dēļ 21. novembrī no Ļvovas atkāpās uz Ternopiļu.

Pēc Vācijas Impērijā sākušās Novembra revolūcijas, vācu armija tika atvilkta no Ukrainas un

7. 14. decembrī Kijevu ieņēma Ukrainas Tautas Republikai lojālas karaspēka vienības.

8. 1919. gada 22. janvārī Kijevā noslēdza līgumu par Rietumukrainas Tautas republikas apvienošanos ar Ukrainas Tautas Republiku.

Savukārt III Visukrainas padomju kongress Harkovā

9. 1919. gada 10. martā pasludināja Ukrainas Sociālistiskās Padomju Republikas (Ukrainas PSR) izveidi. Līdz 1919. gada jūlijam Polijas II republikas, Rumānijas Karalistes un Čehoslovākijas armijas ieņēma un savā starpā sadalīja gandrīz visu Rietumukrainu, bet Sarkanā Armija ieņēma lielāko daļu pārējās Ukrainas. Ukrainas Tautas Republikas Direktorijas priekšsēdis Simons Petļura kontrolēja vienīgi Podoliju (tagad Vinnicas apgabals).

Antona Deņikina komandētās Dienvidkrievijas Brīvprātīgo armijas ofensīvas rezultātā Sarkanā armija

10. 1919. gada augustā - septembrī atkāpās no Ukrainas, bet pēc uzvaras Orlas-Kromu operācijā

11. 1919. gada decembrī atguva Harkovu, Kijevu un tagadējo Doņeckas apgabalu.

Ukrainas Tautas Republikas (UTR) valdība

12. 1920. gada 21. aprīlī noslēdza militāru savienību ar Poliju un poļu-padomju kara ietvaros kopīgi uzsāka uzbrukuma operāciju Kijevas virzienā, to ieņēmot 7. maijā.

13. 1920. gada 12. jūnijā Sarkanā Armija trešo reizi ieņēma Kijevu un, turpinot uzbrukumu rietumu virzienā, iekaroja visu Ukrainu, izņemot Galīciju.

Pēc uzvaras kaujā pie Varšavas 1920. gada augustā Polijas armija atkal devās pretuzbrukumā un ieņēma Ukrainas rietumu daļu līdz Žitomirai.

14. 1920. gada 10. novembrī Ukrainas Tautas Republika tika likvidēta, bet tās valdība turpināja darbību trimdā.

15. 1920. gada decembrī Ukrainas SPR parakstīja vienošanos ar Krievijas PFSR par militāras un ekonomiskas savienības izveidi.

Pēc Rīgas miera līguma

16. 1921. gada 18. martā Ukrainas teritoriju sadalīja starp Polijas II republiku un Ukrainas SPR.

17. 1922. gada 29. decembrī Ukrainas SPR parakstīja vienošanos par PSRS izveidi. 28. decembrī to jau bija parakstījusi Baltkrievija, tādēļ Baltkrievija, kura tika mākslīgi radīta, kur Krievijas žīdiem patverties no vajāšanām Krievijas plašumos bija pirmā, kura veidoja PSRS tad un pirmā, kura veido PSRS II . Latvija to saprotot vai nesaprotot ir sekmējusi ar Uzvaras pieminekļa nogāšanu. Tāda arī bija PSRS ideja, ka Krievijai pievienojas neatkarīgas valstis, kas tai ļautu paplašināties ārpus cariskās Krievijas robežām. 1922. gadā PSRS sastāv no 4trām PSR, tad 1924. gadā jau no 6šām PSR.. 1929. gadā jau 7ņas PSR, 1936. gadā jau 11mit PSR… bet PSRS teritorija visu laiku paliek nemainīga, jo PSRS pati rada no sevis nacionālus subjektus, kuri jau ir PSRS. Bet tas viss pie Staļina. Līdz neatkarīgai valstij ir jāizaug un PSRS pie Staļina to arī darīja – audzināja patstāvīgas un pašpietiekamas valstis. Pēc PSRS sabrukuma radās 11. neizdevušās valstis, Latvija tai skaitā. Krievija no otrā līmeņa valsts ir kļuvusi par pirmā līmeņa valsti un otro ietekmīgāko valsti pasaulē; Azerbaidžāna, kurai tiešām bija elite, tā tagad pārņem kontroli pār Kalnu karabahu; Baltkrievija, kurai kaut kāda elite bija + Lukašenko un Kazahstāna, kurai elites iztrūkumu kompensēja Nazarbājevs, bet bez elites nekas dižs nesanāk un Tokājevam var tikai novēlēt audzēt valstiskuma apziņu savējos un iztrūkumu pēc iespējas ātri aizpildīt, lai tas netiktu aizpildīts ar ko destruktīvu. Ukrainas problēma bija, ka Ukrainas elite palika Krievijā, tādēļ varu Ukrainā sagrāba bandīti, kura šodien ir pārtapuši oligarhos, kuri cīnoties viens pret otru vēl Ukrainā ievilka Rietumu mēslus, kuri Ukrainu tagad piebeidz līdz pēdējam ukrainim.

Latvija. Jā, bija mēģinājums radīt kaut kādu savu eliti, bet tas tā nenotiek. Ja elites uz vietas nav, tad tie, kuri uz elites statusu pretendē, tiem ir jāizprecina savas atvases ar jau esošas elites atvasēm citās valstīs. Ja tā nav, tad ir pieneņgalva, kura jauniešus zombē, ka viņi mācās priekš tam, lai mācētu iegādāties sev lietas pat ne uz kretīta, bet līzingā (līzingā iegādāta lieta cilvēkam nepieder, līdz līzinga ņēmējs nav par to nomaksājis pedējo centu, jo pretējā gadījumā tā viņam tiek uzreiz atņemta un būtībā ir līzingā iegādātās lietas īrētājs… tāds pārejas posms uz privātīpašuma izskaušanu ).  Tad mums par prezi ir ļautiņš, kura prioritāte ir sex minoritātes. Jāatzīst, ka viņš savu doto zvērestu sex minoritātēm tur, liekot amatos tās pārstāvjus, kaut vai pornoaktrisi un lobējot lgbt ar Stambulas konvencijas izdabūšanu caur Saeimu. Tad mums ir Latvijas otrā Persona, kura par vidusslāni sauc tos, kuri var atļauties radīt tikai divus bērnus un tad vēl priekš sevis atļauties kādus sīkus prieciņus. Vidusslānis ir tad, kad cilvēks var visu atļauties un tam paliek pāri gan laiks, gan līdzekļi tos ieguldīt sabiedrības labā. … kur tad vēl Rimševica – lats ir Latvijas apdraudējums vai Kalnmeijera – knab ir savācis veselu čupu pierādījumu, bet nav zināms, vai tiesa tos par tādiem uzskatīs, nemaz jau nerunājot, ka NATO ģenerālis var paziņot, ka NATO Latvijā paliks tik ilgi, cik to uzskatīs par vajadzīgu un Saeima ar savu NATO uzturēšanās pagarināšanu vai nepagarināšanu var iet dēt. Bet tas uzreiz NATO kontingentu Latvijā padara par okupācijas armiju.  

9.oktobris 2023, 13:35 (9.oktobris 2023, 14:38 - labots)
Ir tāds

Labi, ka Dža jaunskungs nezina, ka no 1940-56 gadam pastāvēja 16. republikas. Pastāvēja Karēļu- somu PSR, tagadējā Karēlija, nez ko šis teiktu. Bet vēsture viņam nav svarīga, galvenais ir ko fīrers saka. Pats sēž vācu zemē kā viņš pats raksta, aizbēdzis no Latvijas kā tarakāns no Diklofosa, tālāk no Krievijas robežām un tagad tēlo supervaroni. Fīrers teica, Dža jaunskungs teica ir un zig. Būtu braucis uz Ukrainu, jeb labāk uz Išraēlu un aizstāvējis vārgos un zīgojis, zīgojis un vēlreiz zīgojis, īpaši ebrejiem tas patīk! Galvenais, ka viņam būs iespēja mirt kā varonim ne tikai diarejas upurim!

9.oktobris 2023, 17:01 (9.oktobris 2023, 17:03 - labots)
Andis Atvars

ES tuvākā nākotne :))) :

https://www.youtube.com/watch?v=rGT37zu3lJU

no 5:22

9.oktobris 2023, 17:45
DŽA

atvars atkal palagu piedirsa. Tas cikliski :)

9.oktobris 2023, 19:47
Aivars

Galvenais ieguvums, ka ES valda cionisti un pederasti, vai ne, Dža? :)))

9.oktobris 2023, 19:58
DŽA

Ir tāds- idiots. Redzat, par to arī tēmā teicu- pielīdzināt EU peesereskai, ir absolūts stulbums. Komunistu krievija uzbruka kaimiņu valstīm, tās okupēja un slepkavoja okupēto valstu iedzīvotājus! EU ir brīvu Eiropas tautu izvēle. Un, uzskatu, ka pareiza izvēle. Latvija, līdz ar iestāšanos EU, tika uzņemta arī NATO. Pašlaik redzam to, ko kremļa fašistu režīms, dara ar lielāko Eiropas valsti, kura, diemžēl, nepaspēja iestāties EU un NATO. 

9.oktobris 2023, 19:59
DŽA

Eiropā valda cionisti un pederasti? Redz, tie valda tikai tavā stulbajā galvā  :) redzu, riktīgi iesēdušies- ja smadzeņu nav, tad galvā iesēžas cionisti un pederasti - viņi atrada brīvu vietu  :)))

9.oktobris 2023, 20:04
Ir tāds

Ak tu manu gudrīti Dža jaunskung! Nesaprotu kāpēc tev vēl līdz šim nav piešķirta asociēta vēstures profesora grāds. Sen bija laiks. Vai tu gadījumā nezini ko 17-18 gs. Vidzemē darīja zviedri, tad vēl poļi pa Rīgu tusējās. Laikam latvieši žēlīgi bija aizbraukuši pāri dīķim un dikteni lūgušies, lai zviedru kronis nāk uzraudzīt bārenīšus. Vai tā bija? Tu taču mums vēstures propesūrs, visu zini. Piedevām es jau sen saku, tu sāc laboties, vismaz atdzīsti ka tev smadzeņu nav, galvā iesēdušies cionistu pederasti - viņi atraduši tur brīvu vietu. Ak kur gan viņi citur tādu tukšu galvu atradīs, tā tava frizūra vien ko ir vērta!  

9.oktobris 2023, 20:42 (9.oktobris 2023, 20:55 - labots)
Andis Atvars

"ja smadzeņu nav, tad galvā iesēžas cionisti un pederasti" ©  

Bet kad tas ir noticis, tad jau vairs izvēles nav - jāaizstāv tos līdz pēdējam elpas vilcienam.

9.oktobris 2023, 21:06
DŽA

atvar, tu arī to dari. Es ne.

9.oktobris 2023, 21:48
Ir tāds

Cik zināms Vācijā liberāļu ērai sācies noriets, nez kā Dža jaunskungs to spēs pārdzīvot. Būs jākrāmē loriņi un jābrauc pāri dīķim, tur varēs pieglauzties pie Džo krūts, abi vienā prāta līmenī, kopā būs jautrāk.  

10.oktobris 2023, 8:07
Andis Atvars

Dža, kur pēkšņi tāda kautrība? Jūs jau te vienīgais noliedziet, ka cionisms un pedarasti nav globāla mēroga problēma cilvēcei.

10.oktobris 2023, 9:46
V ilis Gutmanis

Ko darīt kad nabadziņam ir tik slikti ar galvu, ka visi apkārtējie ir vainīgi tāpēc ka viņām ir slikti. Tagad pie tā vainīgi ir sionisti un netradicionāli orientētie.

10.oktobris 2023, 15:25
DŽA

Jā, cionistu, masoni, arī homoseksuālisti, ne tas, ka nav globāla mēroga problēma cilvēcei, tā vispār nav problēma.  Problēma cilvēcei ir fašisms krievijā. Un Ukraina risina to problēmu. Un veiksmīgi. 

10.oktobris 2023, 20:02

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:10

Jaunākās diskusijas