Krievijai nav iespēju. Šahs un mats.

DŽA

Daudz redzu kremļa troļļu komentus- krievija kodolvalsts, visai pasaulei Kuzjas mammu parādīs. Nē, tā nebūs. Krievijas, tāda, kāda tā bija, vairs nebūs. Nē, krievija būs, bet savādāka. Visticamāk, izmēros mazāka. Labi. Pliki fakti.

1. Krievijas trīs dienu karš pret Ukrainu izgāzās. Krievijas dzīvā spēka zaudējumi ir milzīgi, tuvojas miljonam. Virs 170 000 pilnībā demilitarizeeti (galvas norautas), vēl ap 500 000 ir norautas kājas, rokas. Sakropļotie krievijai dārgi izmaksā, grauj, jau tā novājināto ekonomiku. Krievijai nāksies mobilizēt vēl ap miljonu "lielgabalu gaļas", bet tie būs neapmācīti puikas, bez cerības izdzīvot. Un, nav jau motivācijas cīnīties! Viņi necīnās par savu zemi.

2. Krievijai pietrūkst finanses kara turpināšanai. Rietumu sankcijas bija graujošas. Nav vairs naudas. Pietrūkst kaujas tehnikas, trūkst munīcijas. Trūkst pārtikas. Krievu zaldāti nevēlas karot- nav par ko un nav ar ko. Ja vēl neēduši ir.

3. Krievijas prezidents putins, EU valstīm, vairs nav krievijas prezidents. Kriminālnoziedznieks. Nav prezidents ne deJure, ne deFacto. 

4. Krievijas oligarhi cieš zaudējumus. Arī tautas neapmierinātība aug, nu jau cilvēkiem atļauj protestēt! Lab', krievu tauta, vismaz pašlaik, neko neizdarīs. Bet ir tās augšas. Oligarhi un militāristi- viņi redz to, kas notiek. Karš sit pa viņu, personīgo, kabatu!

Ukraina. Visai neierobežota palīdzība no EU un NATO valstīm. Nauda un bruņojums, bruņojums mūsdienu, ne, kā krieviem- pagājušā gadsimta. Ukrainas karavīru apmācība NATO valstīs- lai viņi spētu ar to NATO tehniku krievijas orkus sist! Ukraina ir lielākā valsts Eiropā! Un Ukrainā dzīvo brīva tauta. Ukraiņi cīnīsies par savu zemi! Krievijai nav iespēju. 

 Vladimirs putins izdarīja to, ko nespēja Hitlers- sagrāva krieviju. Vai nav malacis?

29.marts 2023, 15:51 (29.marts 2023, 17:04 - labots)
Andis Atvars

  1. Krievijas trīs dienu karš pret Ukrainu izgāzās. Krievijas dzīvā spēka zaudējumi ir milzīgi, tuvojas miljonam. Virs 170 000 pilnībā demilitarizeeti (galvas norautas), vēl ap 500 000 ir norautas kājas, rokas. Sakropļotie krievijai dārgi izmaksā, grauj, jau tā novājināto ekonomiku. Krievijai nāksies mobilizēt vēl ap miljonu "lielgabalu gaļas", bet tie būs neapmācīti puikas, bez cerības izdzīvot. Un, nav jau motivācijas cīnīties! Viņi necīnās par savu zemi.

Jā, Putins negribēja iet Ukrainas sagraušanas ceļu, tādēļ mēģināja ko pa savam, bet neveiksmīgi, cerēja uz miera sarunām (2x) un atkal nekā, jo likteni mainīt var cilvēks sev un arī tad ne visiem tas ļauts. Tautas / valsts likteni mainīt nav iespējams, jo ir nolemts Ukrainu iznīcināt kā valsti un kā tautu… diemžēl tā.  

Par bojā gājušajiem. Sākumā bojā gājušo attiecība bija 1: 3. Pēc Kijevas forsēšanas neveiksmēm, attiecība bija 1: 6 un tika prognozēts, ka tā varētu pat pieaugt 1:10. Šādu attiecību min arī atvaļināts amerikāņu ģenerālis. Šodien attiecība varētu būt cita, bet tā jebkurā gadījumā nav par labu Ukrainas pusei. Krievijas spēki sākotnēji bija vienādi ar Ukrainas spēkiem un ~ 200 tūkstoši vīru. Kara vešanas gaitā visu laiku mobilizācija notika Ukrainas pusē + NATO un citi algotņi (tiek lēsts uz 35 tūkstošiem, bet mainīgs lielums) . Krievijas pusei mobilizācijas nebija + Prigožins ar saviem cietumniekiem, kuri gan tika papildināti, bet tas jau bija nepietiekami, lai noturētu frontes līniju pēc 100 tūkstošu Ukrainas puses papildinājuma un radās rudenī situācija, ka nācās atdot jau ieņemtās teritorijas, iekams notiek mobilizācija (300 tūkstoši vīru) . Tālāk, frontē no tiem nonāk 65 tūkstoši, jo pa starpu Ukraina cieš zaudējumu pēc zaudējuma dēļ tā, ka tiek uzlauzta ASV sakaru sistēma un visi Ukrainas plāni Krievijas spēkiem ir jau zināmi pirms kaujas, ka jau ar 65 tūkstošu papildinājumu pietika, lai noturētu pozīcijas. Krievijas armija triecienuzbrukumos nedodas un nekādus lielus zaudējumus arī necieš, jo visu lielo boiņu veic Prigožnija cietumnieki. Jā, tie tad cieš arī lielākos zaudējumus. Jā, pavisam piemirsu Doņeckas- Luhanskas zemessardzes vienības, bet nav man datu, cik lieli tie ir. Putins karošanu Ukrainā neuzskata par galveno kauju, tādēļ visu laiku gatavojās tiešam karam ar Rietumu pasauli. Jā, izskan arī tāds viedoklis, ka tam nepieciešams mobilizēt papildus vēl 500 tūkstošus vīru (Krievija no 900 000 savu armiju pieaudzēs līdz 1,5 miljoniem vīru, bet jebkurā gadījumā, jūsu piestādītie skaitļi varētu būt Ukrainas puses zaudējumi. Mosad bija nopludinājis Ukrainas zaudējumus, lai atkratītos no Ze un tur tika tiešām minēti tie 170 000 nogalināto un tik pat daudz smagi ievainoto, kuri vairs ierakumos nenonāks, bet arī tas vēl labu laiku atpakaļ.

2. Krievijai pietrūkst finanses kara turpināšanai. Rietumu sankcijas bija graujošas. Nav vairs naudas. Pietrūkst kaujas tehnikas, trūkst munīcijas. Trūkst pārtikas. Krievu zaldāti nevēlas karot- nav par ko un nav ar ko. Ja vēl neēduši ir. ©

Kara vešanai nepieciešami 10 miljardi $ mēnesī un tie ir Ukrainas puses izdevumi. Krievijas puses ieguldījumi militārā sfērā ir 5x lētāki, nekā tie sanāk ASV +  Putins jau tam gatavojās 8ņus gadus. Gazprom 2022. gadā ieguva rekorda peļņu 2,6 x vairāk kā 2021. gadā, tā kā finanses nu tiešām nav Krievijai problēma, drīzāk, ka tirdzniecība nenotiek ar Rietumiem un kādas lietas ir nepieciešams iegādāties ar starpniekiem, meklēt ar ko aizstāt vai pašiem ražot. Trūkst tehnikas un municijas? Kā tur bija ar 6x spēcīgāku artilērijas uguni kā Ukrainas pusē? Bet šis ir Ukrainas puses atzinums.

3. Krievijas prezidents putins, EU valstīm, vairs nav krievijas prezidents. Kriminālnoziedznieks. Nav prezidents ne deJure, ne deFacto. ©

Nu un kas? Pareizticīgo ateistu Lukašenko, Rietumi nu jau cik gadus neatzīst par Baltkrievijas prezidentu, bet viņš jau paspējis pārdzīvot 4trus ASV prezidentus būdams vēl II – III līmeņa valstī par prezidentu. Krievija ir I līmeņa valsts, Anglija no I līmeņa valsts ir kļuvusi par otrā līmeņa valsti un tai ir visas iespējas noslidēt arī uz III līmeni, tādēļ tur arī viss iet uz galu un agonējot tā urāna lādiņus sūtīs uz Ukrainu, lai to padarītu par neapdzīvojamu teritoriju. Tā paiet pasaules godība…. Angliju pieminu, jo SKS finansē tā, tāda britu kabatas tiesa, līdzīga kā B.Geitsa PVO un arī tad tā ar vienu sānu piespiedusies ANO, kamēr SKS vispār ir kaut kāds nesaprotams veidojums un kura nebauda ne ASV, ne Ķīnas, ne Krievijas atzīšanu.

4. Krievijas oligarhi cieš zaudējumus. ©

Tas jā, bet viņiem jāsaprot, ka viņi visi ir noderīgā idiota lomā – kad nebūs Krievijas, nebūs arī viņu un viņus pilnīgi visus gaida Berezovska liktenis.

5. Ukraina. Visai neierobežota palīdzība no EU un NATO valstīm. Nauda un bruņojums, bruņojums mūsdienu… ©

Esiet, esiet pirmšķirīgs zombijs… tādus ar uguni jāmeklē un varētu arī līdzvērtīgu nesameklēt.

29.marts 2023, 23:14 (29.marts 2023, 23:19 - labots)
DŽA

Ujebok, putins negribēja iet Ukrainas sagrābšanas ceļu??? Vibljadok, tavs mordoras orku režīms, izlēma pilnībā iznīcināt ukraiņus!

Dirsā tava krievija ir. Ukraiņi dauza orkus riktīgi!

30.marts 2023, 16:11
Andis Atvars

Maugli, jūsu fantāzijas ir un paliek tikai fantāzijas.

30.marts 2023, 17:08
DŽA

Kremlin, vibljedok, dirsā tev ir.

30.marts 2023, 17:51
DŽA

Idiota gabal,  putins ir noziedznieks, izdots orders viņa arestam. Krievija ir dirsā!

30.marts 2023, 17:59
DŽA

Andi Atvar, tava mamma tak sauca tevi par ujeboku, vibljedoku? Nu, re- tas arī tu esi.

30.marts 2023, 18:06
DŽA

Paradoksāli- krievija vēlējās iznīcināt Ukrainu, bet Ukraina iznīcinās krieviju.

30.marts 2023, 18:16
V ilis Gutmanis

Paradoksāli ka gudri spriež par pasules problēmām personāži kuriem intelekta līmenis ir tuvu nullei.

30.marts 2023, 19:09
DŽA

Z ili, tas tak tu esi!

30.marts 2023, 19:15
are

patiesība ir kaut kur pa visu...

no objektīvā, ne viena ne otra puse, nespēj pārlauzt situāciju...

ASV joprojām nedod ieročus... 

varbūt kas mainīsies kad beidzot to bidonu nonesīs... 

31.marts 2023, 9:57
Ira Levalde

šeit acīmredzot trako nama filiāle

31.marts 2023, 10:07
Lauma

Visi komentētāji kā cilvēki, labi zina latviešu valodu. Tikai viens tāds  iemaldījies, kuram ļoti, ļoti patīk krievu lamuvārdi. Savādas simpātijas

31.marts 2023, 11:05
Andis Atvars

"no objektīvā, ne viena ne otra puse, nespēj pārlauzt situāciju..." (c)

Izskatās, ka ir bijusi kāda noruna, tādēļ spēku samērs ir visai līdzīgs un pat kara tehniku abas puses izmantoja vēl no PSRS laikiem. Līdz ko viena puse ko esošam arsenālam jaunu pievieno, tā arī otra puse reaģē līdzīgi . Ir Prigožnijs ar saviem cietumniekiem un pretī izveidoja "mocartiešus" . Tik ar savādāku profilu - specvienība, kura darbojas miera apstākļos un veic kādas specoperācijas, tādēļ arī  nespēja pirmajiem būt līdzvērtīgi. Krievi sāka lietot planējošās bumbas un briti pretī artilērijas lādiņus ar urāna serdeņiem. Esot ļoti efektīgi cīņā pret bruņu transportu. Par cik atombumbas ir efektīgākas par urāna serdeņiem, tad krievi Baltkrievijā izvietos kodolieročus - pēc to pielietošanas pēc 30 gadiem var teritorijas sākt apdzīvot/ pēc urāna lādiņu lietošanas teritorijas bez kaitēšanas veselībai vēl pēc simts gadiem apdzīvot nevarēs. No otras puses neviena no pusēm īsti nevēlas riskēt jaunāko bruņojumu lietot, jo nav pārliecinātas par tās efektivitāti un neievainojamību.

Mans uzskats ir, ka viss tas beigsies ne kaujas laukā un ne sarunās - radīsies situācija, ka vienkārši viss tiks beigts, jo pasauli apņems problēmas, kurā Ukraina būs smilšu kastes vērta, kur bērneļiem vienam otru iekaustīt ar plastasas spaņķeļiem.

31.marts 2023, 12:26
DŽA

Karš beigsies ar kremļa fašistu režīma krišanu un krievijas kapitulāciju. Ar, no tā izrietošajām sekām- raparacijas Ukrainai.

31.marts 2023, 15:17
Andis Atvars

Cilvēcību zaudējušie neko materializēt nespēj un jūsu idejas jau arī nekādas - Krievijas sabrukums un Ukrainai jau arī nekādas attīstības. Pat ja tiešām tiktu izmaksātas kādas kontribūcijas/reparācijas, tad no tā jau Ukrainai labuma nekāda, jo būs taču privātie konti piepildāmi. Vācijas reparācijas pēc I PK bija iemesls II PK. Līdzīgi jau ar Latviju. Labi, ka Latvija ir nabadzīga, jo ja tā būtu bagātāka, tā vispār tiktu iznīcināta vienā rāvienā, jo negausīgu zagļu pie varas mums biezā slānī.

31.marts 2023, 17:10
V ilis Gutmanis

Pastāv reāla iespēja ka no kartes pazudīs vards ukraina sāks izzust arī tādi nosaukumi kā Polija un ja nenāks pie prāta tad arī Lietuva Latvija un Igaunija.

31.marts 2023, 17:36
DŽA

Z ili, krievija nepazudīs,  vien mazāka paliks. Daudz mazāka. 

Par Poliju un Baltijas valstīm? Kodolkarš? Idiota gabal, krievi negrib mirt.

31.marts 2023, 17:52
Andis Atvars

Nebūs kodolkarš, bet tiks pievienota Krievijai vai Baltkrievijai un nosaukums paliks vien kā vēsturisks/ģeogrāfisks vietas nosaukums. Piemēram, Krimas nosaukums vairs nepastāv kā atsevišķa juridiska teritoriāla vienība KF, bet ir Dienvidu teritoriālais apgabals. Šāds solis varēja tikt arī sperts, lai apietu Rietumu sakcijas tieši pret Krimu.

31.marts 2023, 19:51
Jelena Sergejeva

Vili...no sākuma izlasīju visus murgus, bet šis jau ir delīrijs. 

 

1.aprīlis 2023, 3:03

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas