Krievija uzbruka pasaulei, bet pasaule izrādījās stiprāka.

Kristaps

Pēc kodolkara neviena Hāgas tiesa nepastāvēs. Karš "līdz pēdējam ukrainim" var viegli pārvērsties karā "līdz pēdējam vergam". Asv-krievu proxy karš, Eiropa kā karalauks, baltās rases paretināšana, plus tautu jaukšana, pieradināt arī vajag globālā kultūrā (skat. svešas valsts karogi visur). 

Varam izvēlēties - kādu propagandu gribam gremot, rietumu vai austrumu, bet vislabāk tomēr ir atvērt acis un saprast, ka karš ir pret cilvēcību, jo abas puses dezinformē.  

19.marts 2023, 11:42
DŽA

ASV uzbruka krievijai? Ukraina uzbruka krievijai? Kristap, dirsien, kurš sāka karu? krievija nahren nevienam vajadzīga nebija! 24.februaris ir kremļa fašistu režīma murgs- krievijas tādas, kāda tā bija, vairs nebūs. 

19.marts 2023, 12:24
Stāstnieks

Naivs tavs rakstiņš, Dža. Tu neko nejēdz par Krieviju un pasaulē notiekošo. Par to atpalikušo Krieviju ir sevišķi smieklīgi. Vai ir jēga skaidrot?

19.marts 2023, 20:24
Elisa Meijere

Dža, -----pasaulē ir trīs lielvaras, galvenā ASV, Tad krievija un Ķīna. Katrai ir sava iekārta ASV "itkā demokrātija" ĶInā komunisms, Krievijā it kā arī, bet patiesībā KF vairāk ir autoritāra. Tad nu katra lielvara cīnās par savu ietekmi. Pašliak ASV ir līderos, jo tai sabiedrotie ir eiropa, kas paplašinās, Kanāda, Austrālija, Japnā utt. ASV savu varu grib nostiprināt pilnībā, tāpēc NATO visu laiku paplašinās uz austrumiem, sākot ar Baltiju, plānos bija arī Ukraina. Ukrainā vairums rietumukrainas iedzīvotāju ir ļoti nacistiski noskaņoti, jeb visa rietumukraina no Lielā Tēvijas kara laikiem neiredz Maskavu, toreiz Sarkano armiju. Jo vairums nacistu nāca tieši no Rietuukrainas, kas kādreiz bija Polija. 2013 g. agresīvi noskaņotie, ekstrēmisti, ar Zeļinski priekšgalā nāk pie varas. Ukraina sāk bruņoties, ASV piepilda to ar savām militārajām bāzēm, Zeļinskis ASV nopirkta marionete izvērš ukrainā pret krievu politiku. Lai apturētu šo procesu un NATO paplašināšanos ukrainā Putins uzsāk karu, sākumā Krimā, kas ir stratēģiski svarīga vieta, pie jūras, tālāk 2022 visā pierobežā. Šo motivāciju zin katrs cilvēks, kas ir gājis skolā, māk lasīt krieviski un sekojis nedaudz līdzi politikai.

ASV pozīcijas negrib atdot tāpēc viss šis ļembasts. ASV nālotnes plānos ietilpst Krievijas dabas resursu izlaupišana, vēlas iegūt Krievijas, dimantus, gāzi, naftu, zeltu..... taču Krievija grib palikt neatkarīga un bagāta. 

ASV jau ir iefiltrēusies Lībijā, gāžot savulaik Kadafi režimu , lai tiktu klāt naftai. Tas pats noticis Armenijā, kur tā iegūst valsts zeltu, kamēr vietējie dzīvo nabadzībā. ASV tāpat cierēja uz Āfrikas valstīm, bet pagaidām neveiksmīgi. Tagad nu iet cīņa par Pieeju Krievijai. Tās plāns ir sadrumstalot, sašķelt Krieviju vairākos atsevisķos reģionos un tad jau atliek tikai uzpirkt vietējos gubernatorus un durvis vaļā. 

ASV kā valsts  ir milzīgos parādos. Visur lienot un iesaistoties, karojo,t lai noturētu līderposīciju tā ir iztērējusi milzum naudus. Afganistānā vien 8 triljonus. Krievijā ir nevienmērīgs bagātību sadalījums, tā ir korumpēta, bet Krievija ir bagāta valsts un tai citu valstu dabas resursus nevajag. Šobrīd ASV pelna jo Eiropa bruņojas un tās kontā nāk naudiņa.

Ja Putinam izdosies nostiprināt svas pozīcijas, izveidojot spēcīgu ĀZijas savienību, ar Ķinu kā sabiedroto. Tad ES un ASV vairs nespēlēt pirmo vijoli uz pasaules skatuves. Tāpēc ES iet pār savu tautiešu līķiem, lai nosargātu asv monipolāro varu. Visa ši mēdiju propganda gada garumā, cenzūras aizliegumi, tas viss ir tikai lai cilvēki nesāk domāt un neuzzin patiesību. Mums jāmaksā par asv ambīcijām ļoti dārga maksa

21.marts 2023, 0:42
Aleksandrs78

DŽA

"ASV uzbruka krievijai? Ukraina uzbruka krievijai...kurš sāka karu? ...24.februaris ir kremļa fašistu režīma murgs- krievijas tādas, kāda tā bija, vairs nebūs. " ------------------------    ---------------------

Pareizi vērtēts, nav ko piebilst! Bet par kremļa vergu ar bābas niku E.M. var tikai paņirgt par šo kremļa demagoģijas vienveidīgo palagu pret viņus visās frontēs uzvarošo ASV un bezjedzigajām pūlēm to visu savu nevarīgā sašutuma pīkstoņu mums iebarot! Zombik, te ir LV, ne vergu raška!

22.marts 2023, 2:00
Aleksandrs78

Andis Saukāns

Hitlers nemaz tik askētiks nebija, jo lietoja lielā daudzumā opiātus. Par to pēc kara stāstīja viņa personīgais ārsts.

--------------------------------      ----------------------------------------

Padomā, kuru rokas bija prese, info avoti un vai ko citu publisku varēja ATRAST un vai var šodien, kad "pareizās" vēstures rakstītāju rokās ir vēl vairāk resursu un varas publicētājus ietekmēt?!

22.marts 2023, 2:09
Elisa Meijere

Ar musu neizglitoto sabiedribu viegli manipulet. Cenzura jau patiesibu neizmaina. Tikko lasiju FN Singapuras diplomata Kishore Mabubani rakstu zviedriski. Krievija vairuma valstu paliek tikai popularaka, un 85 % pasaules valstu pret to nav ieviesusas nekadas sankcijas. pasaules kartiba mainas, grib to asv, eiropas lideri, vai nee. Kinas un KF savieniba ir ES noriets, ietkmes zonas zud, to vien parada Xi vizite Krievija. Eiropas lideru diplomatijas trukums, novedis visu savienibu pie kraha, un iedzen tautas nabadziba. Japiezime, to ko mums te propogande, tas ir loti sauras grupas viedklis. ES nav pasaules centrs. labi , ka pasaule atrodas gudri un izglitoti cilveki, kas neiedala visu balta un melna. Kari ir bijusi visos laikos, bet Azija sobrid ir gudraka, par rietumvalstim, jo izmanto situaciju savai ekonomiskai izaugsmei, kamer eiropa pati sevi iznicia. Un ka zinams kam nauda tam vara. Haa, nedaudz smiekligi, ka nacisti plosas, ar putam uz lupam, ladedami krievus un vinu prezidentu. Tikai kads no ta ieguvums!! 

22.marts 2023, 8:09
Andis Atvars

Nu, bet reiz citiem prasi pamatojumu, tad proties arī pats un pamato, šo ukraiņus nepamatoti aizvainojošo, pat pazemojošo rimdkopu?! Pie tam, tas 100% precīzi attiecas uz hazārisko moskaļu bandu, kas zaga visu, gan cilvēkus, mantas un teritorijas un protams melu. melu jūru?!

Es neko jaunu neatklāju, jo par ukraiņiem neglaimojoši rakstīts jau sen. Tā II PK laikā vācu virsnieks tos raksturo kā „līdz lopiskumam degradētus krievus”; šodien Arestovičs (vēl nesen Zeļenska galvenais propagandists)  tos raksturo kā: „stulbus; nekompetentus; bez smadzenēm; emocionālus;, viegli ietekmējamus un garā nabadzīgus. Tādi, kuri saprot kas Ukrainā notiek, tādus var uz abu roku pirkstiem saskaitīt.”

Gorbačova laikā dienēju Krimskā (30 km no Melnās jūras) un rotā bija arī ukraiņi (divi nozaga aitādas kažokus, pāris nonarkojās līdz tādam līmenim, ka varēja  uzskatīt par dzīvām, nobalsinātām statujām. Apsardzes automašīnas soferis, arī ukrainis, dīķmalā autiņu sadedzināja, jo dažu metru attālumā dīķi neredzēja. Es viņus raksturotu kā trulus un negarīgus. Protams, Arsistovičs ar „uz abu roku pirkstiem var saskaitīt”, ir pārspīlējis, bet tas tiesa, ka ir visai maz to, kas kaut ko saprot kas notiek. Tieši jau tas pats Latvijā. Un cik ir tādu, kuri saprot, ka aresta orderis Putinam ir oficiāls kara pieteikums Krievijai? Īsumā tas ir mēģinājums izraisīt globālu karu pirms laika, jo kad tas notiks pareizā laikā, tad Rietumiem tajā uzvarēt nav ne mazāko cerību. No tā Krievijas atturīgā reakcija, ko tas pats Sārts tautai skaidro, kā Rietumu pārākumu un spēju pat Krievijas prezidentu apdraudēt. Ceru vismaz, ka viņa skaidrojums ir propagandas nodeva un viņš saprot reālo iemeslu. Bet atgriežos pie tēmas.  Loģiski, ka rodas jautājums, kādēļ ir tāda nesaiste starp, bez maz vai, Ukraina kā Krievijas šūpulis un šodienas ukraiņu raksturojumu. Bet palīgā nāk Gogolis, kurš savā dienasgrāmatā atstājis ierakstu – „Ceļojums klusējot” . Šis atgriežas no Eiropas Mazā Krievijā un sastop svešus ļaudis, kuri runā svešā valodā. Ja kāds ierunājās senslāvu valodā, tad tas tūlīt tiek aizturēts un kur aizvests, tādēļ arī ceļojums klusējot. Par pārējo jau skaidroju – ja kāds pieņem nogalinātā identitāti, tad tas uz sevi paņem slepkavas sodu.

22.marts 2023, 14:33
DŽA

Atvar, tu uzzināji to, ka tavs īstais vārds nav Dalbojobs tikai tad, kad pasi saņēmi? Bet, tā vai tā, tu atsauksies uz vārda "dalbojobs".

23.marts 2023, 18:44
Andis Atvars

Nesapratu, ko vēlējaties pateikt, jo par mani liecina mans rakstītais, ne svešu ļaužu nievājošās replikas.

23.marts 2023, 22:41
DŽA

Atvar, par tevi liecina tikai tas, ka krievu pipeles tev sūkāt patīk. Ej dirst, sūda čmo.

24.marts 2023, 19:15
Andis Atvars

Ir tāda atziņam ka no sirds pilnības mute runā, tad no kurienes nāk tā pipeļu sūkāšana?

Jums vajadzētu tomēr spēt pieņemt faktu, ka katram cilvēkam var būt citādāki uzskati kādā jautājumā. Ja tā nav, tad ir vēl jautājums vai tie tad ir cilvēki.

24.marts 2023, 21:07 (24.marts 2023, 21:11 - labots)
Aleksandrs78

no andrjuhas vodovorota teksteļa:

"Ir tāda atziņam ka no sirds pilnības mute runā, tad no kurienes nāk tā pipeļu sūkāšana?" -----------te pilmībā jāpiekrīt kremlinam, ka tik zems, pretīgi jēls līmenis degradē viscēlāko tēmu!

-------------

"Jums vajadzētu tomēr spēt pieņemt faktu, ka katram cilvēkam var būt citādāki uzskati kādā jautājumā. Ja tā nav, tad ir vēl jautājums vai tie tad ir cilvēki." --------------

Ne brīdi nav lasāmi citādāki uzskati, bet gan 100% okupantu ideoloģijas un to melu tiražēšana, šķietami inteliģentā mērcē centīgi iepakoti.Un atbilde uz jaut.- protams, kremlins NAV cilvēks!

 

 

25.marts 2023, 7:24
DŽA

Putin loh objivsa bloh, siv u musorku i sdoh. A sobaka z pereljaku vidkusila jomu sraku.

25.marts 2023, 10:39
Andis Atvars

".... tik zems, pretīgi jēls līmenis degradē viscēlāko tēmu!"(C)

Tik jāpiefiksē, ka jēlibu izcelšanās ir no "attīstītajiem" un visādi "pārākiem" par krieviem, ukrainīšiem. Man būtu kauns, ka esmu latvietis, ja latvieši starptautiskos pasākumos tā sāktu apdziedāt Putinu, kā to dara ukraiņi. Un atkal, nevis sliktais jātiražē otrā, bet labais sevī. Nē, ar labo sevī nenozīmē sevis lielīšanu, bet labā apliecināšanu darbībā. 

"Ne brīdi nav lasāmi citādāki uzskati, bet gan 100% okupantu ideoloģijas un to melu tiražēšana" (C) Ja nav pamatojuma, tad ir propaganda, ja ir pamatojums, tad ir viedoklis. Viedolis var būt arī kļūdains, bet tas būs viedoklis un tā kļūdainumu iespējams pierādīt. Piemēram, Ukraina Krieviju uzvarēs mēneša laikā un punkts. Tā ir propaganda, meli. Nav svarīgi, kuras puses tie ir, ja pamatojuma vietā ir punkts. Loģiska pamatojuma apgalvojumam nav, jo Ukrainas un Krievijas potenciāls ir nesalīdzināms + vēl Ķīna  ar savu 90% pasaules ražošanu ir Krievijas pusē. Bet tā varētu būt taisnība, ka tā tieši neko Krievijai nepiegādā, bet izmanto kā starpnieku Irānu, kurai taču nekas nav ko zaudēt, jo jau līdz 24. februārim bija pati sankcionētākā valsts pasaulē (pēc tā nokļuva otrā vietā, jo Krieviju sāka sankcionēt ~ 3x vairāk) un tā jau gadu desmitus. Apgalvojumu varētu pamatot metafiziski, taču es jau rakstīju, ka tieši tas ir galvenais iemesls Ukrainas problēmās. Vispirms viss notiek garīgā sfērā un tikai pēc tam tas materializējas. Laika apstākļus var normāli prognozēt divām nedēļām uz priekšu novērojot procesus stratosfērā, jo tur izveidojušies laika apstākļi pēc divām nedēļām projicējas, kā laika apstākļi, uz Zemes. Prognozes mēnesim jau ir tikai minējumi, tāpat kā greizās prognozes par bargām un siltām ziemām. Neatceros, kad tās būtu pareizi prognozētas, jo tad jau es pēc koku lapu biršanas rudenī varu noteikt nesalīdzināmi precīzāk laika apstākļus līdz pat Jāņiem. 

Ja vēl par Rietumu un Krievijas propagandu, tad tomēr tās atšķiras. Ja Krievijas propaganda balstās uz līdz galam nepateiktu patiesību (būs arī citi varianti, bet es par galvenajām vadlīnijām (meli nav nepatiesība, bet līdz galam nepateikta patiesība )) , tad Rietumu propaganda balstās uz patiesību, kura tiek piedēvēta pretiniekam vai arī tiek tiražēti acīm redzami meli. Par meliem pienākas garīgs sods un tas ir nopietni. Un šajā ir tas pats interesantākais, ka sodu saņem nevis melis, bet tas, kas meliem notic, tādēļ ir tie absurdie meli no "paralēlās pasaules" - tika izšautas 30 raķetes, no tām 25 tika iznīcinātas un galā tika tika bojāti vai iznīcināti 16 objekti. Lai noticētu tādiem meliem, tur tiešām ir vajadzīga titāniska ticība un tāds ir kā indulgence melim ne tikai pagātnē un tagadnē, bet arī nākotnē.

Jā, propagandas (nav svarīgi kuras puses propaganda tā ir) upuris tiešām varētu būt zaudējis cilvēka statusu, bet pavisam konkrēti, viņš jau dzīvo neizdzīvošanas zonā. Tas nenozīmē, ka nebūtu iespējams atpakaļceļš… ir jāsāk ar atsacīšanos pašam melot.

25.marts 2023, 10:52
DŽA

Atvar, tu tak debils ira būt. 

25.marts 2023, 12:10
DŽA

Smieklīgi, Ķīna esot krievijas pusē:), Ķīnai 90% pasaules ražošanas:) Pamuļķi, nosauc kaut vienu Ķīnas koncernu. Ukraina krieviju uzvarēs, bet Ķīna dabeigs atņemot Sibīriju. 

25.marts 2023, 12:16
Aleksandrs78

Čekistu moto-ja melosim ilgi un daudz, masa noticēs un andrjuha te tiražē viņam iemācīto:

Man būtu kauns, ka esmu latvietis, ja latvieši starptautiskos pasākumos tā sāktu apdziedāt Putin...

-----------------------------

Nē, ne tev, bet mums- latviešu tautai būtu kauns, ka latviskā nosaukuma drazai pievienojies būtu vēl viens no kirhenšteiniem, lāčiem, rubikiem,jurkansiem, elksniņien utt. jaukteņiem un "tīriem" kangareļiem! Bet šķiet, tas šoreiz nedraud, jo andrjuhas v. cītība uzsverot mistisko latvietību, tikai apstiprina viņa politiski angažēto melu nepieciešamību patiesās izcelsmes slēpšanai. Neiztirzāsim šī  kremlina prognozes krievu bandītisko formējumu uzvarai pār Ukrainu, arī pārgudros garos palagus izlaidīsim lasītāju nokausēšanai skribelētus, bet uzdosim šim okupantu ideoloģijas pārstāvim tikai pāris jautājumus lasītāju  skaidrībai. Un arī izpratnei par šo kārtējo jau 30.gadu garumā tipveida svešo propogandistu uzdevumiem un mērķi: Vai šodienas 4.maija republika ir 1918.gada Latvijas latviskas valsts atjaunotne un turpinātāja? Vai krievu psrs okupācijas režīmam sabrūkot un to regulāro militāro okupantu tehnikas personālsastāva izvešana, bet daļēju militārpersonu skaita un mulzīgo civilokupantu masas atstāšana Latvijas teritorijā bez pamattautas (pilsoņi līdz 1940.g.17.jūnijam un to pēcnācēji) piekrišanas, bez tam nepieciešamā referenduma ir tiesisks un leģitīms 4.maija varas akts? Un vai starptautiskajām tiesībām un Ženēvas konvencijai atbilst 4.maija režīma psrs okupantu un to pēcnācēju naturalizācija un pilsonības piešķiršana bez Latvijas pamattautas piekrišanas - referenduma? 

25.marts 2023, 14:11
Andis Atvars

Es jūs neesmu nolīdzis par padomu devēju, par ko man būtu vai nebūtu jākaunas. Un jūs nav pilnvarojusi arī latviešu tauta rakstīt ko tās vārdā. Kas attiecās uz jūsu pieņemto iesauku saitā, tad ko jūs cenšaties tā slēpt, ritīgi latvisku uzvārdu “suķis” vai nelatviskos uzvārdus ar izskaņām “-sons”, “- mans” , “ – skis”, “- evs”, “- ovs”… Ja vēl par iesaukām, tad arī tās par cilvēku daudz ko pasaka – tās tiek izvēlētas tādas, kāds cilvēks gribētu, lai viņu citi par tādu uzskatītu, bet kāds viņš nav. 

“… cītība uzsverot mistisko latvietību. “ (C)

Par mistisko latvietību nesapratu un ja saprotiet pats, tad uzrakstiet gan smalkākiem burtiņiem.

“… politiski angažēto melu nepieciešamību patiesās izcelsmes slēpšanai.”(C)

Sodu par manis apmelošanu izvēlieties pats. Lai kas arī jums ienāks prātā, tas pie jums notiks.

“… pārgudros garos palagus izlaidīsim lasītāju nokausēšanai (C)

Tomēr tik traki ir pēc covid žīžas, ka pēc pāris rindkopu izlasīšanas “datoriņš “ uzkaras?

“… uzdosim šim okupantu ideoloģijas pārstāvim tikai pāris jautājumus lasītāju  skaidrībai.”(C)

Kas, jūs no Latvijas politiskās kūts, ka rakstiet daudzskaitlī, lai nebūtu jauzņemas personiska atbildība?

Kas attiecās uz man uzdodamajiem :) jautājumiem, tad noteikti atveriet tādu tēmu, jo tā varētu sanākt diezgan pagara.

 

25.marts 2023, 15:58
DŽA

Atvar, tā arī neesi atbildējis uz vienkāršo jautājumu- esi pārstājis dirsā pisties, jebšu nē? Turpini to nelāgo ieradumu?

25.marts 2023, 19:40 (25.marts 2023, 19:43 - labots)

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:44

Jaunākās diskusijas