Ukrainas bēgļi

DŽA

Kristap, tu esi bezsmadzeņu radījums. Nekā personīga, vien fakta konstatācija. 

13.februāris 2023, 11:24
Kristaps

DŽA, Tu esi aita. "obey n comply"ers, vai ne? Support the current thing, vai ne? Drīzāk izskatās, ka smadzenes nav Tev - tik smuki dūdo propagandai līdzi... kā papagailis. 

13.februāris 2023, 17:26
DŽA

Viens jautājums. Kam, tieši kuram, es "dūdoju" līdzi? Atbildi. Un, vēlams, bez kaut kādiem nevajadzīgiem bla- bla "sorosīti/ globālisti/ liberāļi/ brīvmūrnieki" un tml. murgi. Un, argumentē sevis teikto- citējot manis rakstīto. Bet, nē, tu to nevarēsi. 

14.februāris 2023, 15:13 (14.februāris 2023, 15:26 - labots)
Ulvis

Pimkārt Ukraiņu bēgļiem nav nekas ,jādara jo viņi iemācījušies valodu iejutīšies Latvijā un  palidzēt viņiem utt...                                                                           Viņi jau paliks tik ilgi līdz varēs atgriezties savās mājās Ukrainā.

 

17.februāris 2023, 22:03
Jelena Sergejeva

Sveiks Dža, nebija laika izlasīt visus jaunumus, daudz darba, bet jautrība laikam nebeidzas. Prieks, ka Pērle atgriezusies.Mārcis tak nemainīsies. Jūs varat kaut apd... ies, bet viņš būs savā pozīcijā, vai pozā. 

18.februāris 2023, 3:10
Jelena Sergejeva

Ulvi... Es strādāju lielā dāņu uzņēmumā, kur jau divus gadus strādā ukraiņi, kuri vienīgi ko var tas ir Latvijāja sasveicināties latviski. Tāds pats jautājums Dža. Vācijā būtu iespējams strādāt nezinot minimālo valsts valodas eksāmena līmenī? Man ir prieks, ka ukraiņi jūt mūsu atbalstu, jo var pienākt analoga situācija. Un tad "Ina na perodovije". 

18.februāris 2023, 3:30 (18.februāris 2023, 5:57 - labots)
DŽA

Hi, Jelena. Nē, Vācijā, bez vācu valodas darbu nedabūt. Normālu, cilvēka cienīgu darbu. Fabrikās pie konveijera, iespējams. Bet ir spēcīga atbalstu sistēma. Bēgļiem tiek pilnībā apmaksāts dzīvoklis, vācu valodas kursi, mēnešbiļete, reizi gadā atvaļinājuma nauda (!!!) un 420 € mēnesī uztura nauda (katrai personai). Plus pārtikas sadales punkti- ņem cik gribi! Gaļa, vistiņas, zivis, augļi un dārzeņi. Ņem cik vēlies, nav limita!  Salīdzinājumam- mana alga uz rokas, ir 1900 €, dzīvokļa izmaksas 900 €. Pārtika dārga, sabiedriskais transports ārkārtīgi dārgs. Bēgļi dzīvo cepuri kuldami. 

18.februāris 2023, 11:12
Jelena Sergejeva

Čau Dža... situācija ir diezgan līdzīga. Man par veselības aprūpi ir jāmaksā zvērīga nauda, bet bēgļiem ne. Es atbalstu visus palīdzības iespējas variantus Ukrainas bēgļiem, bet nav godīgi pret savu tautu. Es nodarbināja divas ukrainietes, viena dzīvo pie manis, otrā kojās.Kā Tev šķiet, ir atšķirība vai nav? Atšķirība ir tikai ērtībās un nekas vairāk. Es no meitenes neprasu ne centa, bet otrai apmaksā darba vieta.Lūk tāda ir mūsu šižioloģija. 

19.februāris 2023, 2:25
DŽA

Hi, Jelena! Vācijā gan bišķin labāk- arī savējiem ir spēcīga sociālās aizsardzības sistēma. Mana sieviņa atbrauca pie manis uz pastāvīgu dzīvi, ģimenes apvienošana. Mums nav ārzemnieku/ auslanderu statusa- EU pilsoņi, ar visām tām pašām tiesībām, kā fričiem. Bet, sieviņai vācu valodas kursus Vācija apmaksā. Un vēl pabalsts ap 250€ mēnesī, jo uzskata, ka mana alga ģimenei nav pietiekoša. Redz, arī par savējiem Fričlande rūpējas. Mazāk, kā par bēgļiem, bet tomēr. Saku paldies!

19.februāris 2023, 11:47
DŽA

Jelena, par bēgļiem. Visi nav vienādi. Ukraiņi tiešām ir kara bēgļi, viņiem ir jāpalīdz. Bet te ir vēl muslimi, viņu zemēs kara nav, bet skaitās pie "bēgļiem". Invazīva suga. Tos nu gan- ārā!

19.februāris 2023, 11:52
Raimonds Grīnfelds

Gandrīz visam ko Aivars ir uzrakstījis var piekrist. Un vēl par ukraiņiem Latvijā,,lielākā daļa pie pirmās iespējas atgriezīsies atpakaļ savā valstī. Patiesība ir tāda, ka ukraiņiem ir grūti iedzīvoties Eiropā, kur nu vēl Latvijā, kur pat Rīga ar saviem graustiem atgadina drīzāk kadu ukrainas mazpilsētu, itseviski lielo pilsētu, itseviski no Kijevas!

Latvijas trakie patrioti, visticamāk pirms paša kara nav bijuši Ukrainā un ir tikai dzirdējuši šausmīgus stāstus par ukrainu!

Bet,,,ukraiņu sievietes tur spēja apmeklēt katru mēnesi skaistuma salonus (un tie nav saloni, kā lielā daļā Rīgas pat bez dušas), ārsta vizītes, mēnešiem tur arī gaidīt nevajadzēja,,,pēdējos piecos gados,,ap Kijevu un Kijevā, Odesā, Ļvova utt,,,,veseli jauno māju rajoni tapa, kur atšķirībā no mūsu bieži vien nosacitajiem rajoniem,,,jaunceltnes ātri vien ir apdzīvotas,,,jāsaka viens,,ukraiņi ir aktīvāki, nekā laiska eiropa, arī letini,,,

Bet Latvijā,,normālai ekonomikai,,vajadzētu stipri vairāk iedzīvotājus,,,

23.februāris 2023, 14:29
Aivars

 Lai nu kā būtu, Raimond, Latvijai NEKĀDUS migrantus nevajag !!!

23.februāris 2023, 15:32
DŽA

Raimond, es tev nepiekritīšu. Esmu bijis Ukrainā, jā, skaistas pilsētas- Kijeva, Odesa, Lvova. Bet Rīga ir skaistāka. Grausti? Padlaiku guļamrajoni. Bet Grīziņkalns, Āgenskalns, Torņakalns, Čiekurkalns (kalnainā pilsēta mana Rīga)- unikāla koka apbūve, tādu nekur nav. Centrs- Jūgendstils, Vīnē ir, citur nē. Vecrīga- to var pārspēt vien Tallinas vecpilsēta. Un parki! Rīga ir ļoti zaļa pilsēta. Pērle!

Aivar, mordoras fašisti ir sākuši karu. Ukraina aizstāv arī mūs. Un mums ir jāpalīdz cik vien varam. Ieskaitot bēgļu (ne MIGRANTU!) uzņemšanu. Tas ir mūsu pienākums. 

23.februāris 2023, 17:08
Aivars

Jā, es tā arī rakstu - mums MIGRANTUS nevajag, kamēr viņi ir bēgļi, lai te dzīvo !!!!

24.februāris 2023, 0:06
Jelena Sergejeva

Aivar... Lai cik tas nebūtu smieklīgi, bet bēgļi latviešu valodu ir iemācījušies labāk par mūsu vietējiem.Mani var neņemt vērā, es tāpat knapi rakstu. 

25.februāris 2023, 0:08
Aivars

Cita morāle viņiem...

25.februāris 2023, 12:24
Kristaps

Sorry, Džā, ja esi tik naivs... Šis ir AsV un krievu proxy karš. Nevaru tev acis atvērt, ja pats tās spītīgi turi ciet. Ej, izglītojies, nets ir liels. Palasi tv3 jaunākās ziņas, latvieši netaisās pat šito divpilsoņa pārvaldīto štatu aizstāvēt. bla bla bla. saproti, tāds nopotētais paklausīgas kā tu... neviens arguments tev nederēs. jo tu esi melnbalts. Ukraina mums pat nav kaimiņos, bet pēkšņi slāvu bratani tev mīļi...

Karoče - dziedi tik tālāk līdzi kolektīvajiem rietumiem, ja nav ko darīt, pārlasi pats savus komentārus, okei? 

Vēl labāk - mauc uz ukriju savus bratanus aizstāvēt. 

26.februāris 2023, 9:56
Kristaps

Sorry, Džā, ja esi tik naivs... Šis ir AsV un krievu proxy karš. Nevaru tev acis atvērt, ja pats tās spītīgi turi ciet. Ej, izglītojies, nets ir liels. Palasi tv3 jaunākās ziņas, latvieši netaisās pat šito divpilsoņa pārvaldīto štatu aizstāvēt. bla bla bla. saproti, tāds nopotētais paklausīgas kā tu... neviens arguments tev nederēs. jo tu esi melnbalts. Ukraina mums pat nav kaimiņos, bet pēkšņi slāvu bratani tev mīļi...

Karoče - dziedi tik tālāk līdzi kolektīvajiem rietumiem, ja nav ko darīt, pārlasi pats savus komentārus, okei? 

Vēl labāk - mauc uz ukriju savus bratanus aizstāvēt. 

26.februāris 2023, 9:57
Kristaps

Par Ukrainas bēgļiem. Ukraina ir mūsu kaimiņš. Demokrātisks un, visādi citādi jauks un godīgs

Rekā Dža dirsh, korumpētāko valsti Eiropā par mūsu kaimiņu uzdod. Tad jau arī Z koreja mums kaimiņos, ne, ģeogrāf?

 

 

26.februāris 2023, 9:58
Kristaps

Vēl Dža dirsh, ka ukri mūsu brāļi. nerunā visu vārdā, okei, slāviņ?

26.februāris 2023, 9:59

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas