Pašmāju mūziķi xrobertsl un st4rface izlaiž SKANDALOZU dziesmu ''Sākums Un Beigas''

Mareks

Jauno gadu aktīvi uzsākuši vairāki pašmāju mūziķi. Viens no tiem ir st4rface, kurš kopā ar reperi xrobertsl ir izlaiduši kopīgu skaņdarbu - ''Sākums Un Beigas''. Jaunais skaņdarbs ir pieejams visās vadošajās digitālajās mūzikas straumēšanas platformās un arī YouTube.

St4rface ir 20 gadus vecs mūziķis, kurš nāk no Valmieras, taču dzīvo jau vairākus gadus Rīgā. Viņš ir pazīstams ar tādiem skaņdarbiem kā ''Pilsētas Gaismas'', ''Man Nevajag Vēl Vienu Piedod'', ''Vēl, Vēl'' un arī citiem. Viņš ir iepriekš sadarbojies arī ar tādiem talantīgiem māksliniekiem kā Trench Mafia Locco, Br1xzy un citiem.

Pērnais gads st4rface bija ražens. Tas bija viņa debijas gads Latvijas mūzikā, taču samērā veiksmīgs. Iekš YouTube platformas vairāk kā 350 tūkstoši skatījumu, bet Spotify - virs 120 tūkstošiem klausījumu. Viņa daiļrade bieži vien ir dzirdama arī Latvijas radio stacijās.

Lai gan st4rface biežāk rada pankroka stila mūziku, šī dziesma vairāk ir melodiskā hip-hopa žanrā. ''Sākums Un Beigas'' ir dziesma par to kā katrs sākums ir kā jaunas beigas un otrādāk. Protams, ka dziesmā tiek runāts arī par neveiksmīgām attiecībām.

Tikmēr xrobertsl labāk pazīstams ir ar savu mūzikas video dziesmai ''Vaska Muzejs'', kam YouTube platformā piecu gadu laikā ir virs 78 tūkstošiem skatījumu. Viņa mūzikai ir vairāki miljoni kopīgo klausījumu visu šo gadu laikā un viņš Latvijas hip-hopa scēnas veterāns, kurš ar mūziku nodarbojas vairāk kā 8 gadus.

Ir labi zināms, ka st4rface viens no lielākajiem elkiem Latvijas mūzikā ir tieši xrobertsl jau no sākta gala, tāpēc šī sadarbībā mūziķim nozīmē daudz. Noteikti ir patīkami radīt dziesmu kopā ar mūziķi, kurš agrāk bijis kā motivācijas avots. Dziesma ierakstīta ''EDR Ieraksti'' mūzikas studijā, taču par tās apstrādi parūpējies ir latviešu reperis Punkts Uz I, kurš pārstāv repa apvienību Kreisais Krasts.

Piedāvājam noklausīties st4rface un xrobertsl kopīgo dziesmu ar nosaukumu ''Sākums Un Beigas''. Dziesma pieejama arī Spotify, Apple Music un visur citur. YouTube versija pieeja nedaudz zemāk.

17.janvāris 2022, 17:22
Mela

Skandalozi !

 

 

17.janvāris 2022, 17:37 (17.janvāris 2022, 17:41 - labots)
Mela

Varat mēģināt arī relīzīti aizsūtīt uz Jelgavas ziņas.

18.janvāris 2022, 0:06
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Kas ir skandalozi? Tas "skaņdarbs" nav klausāms...sūdu es saucu par sūdu...

18.janvāris 2022, 18:34
Mela

Tas bija sarkasms.

Bet vispār bīts ir labs un otrajā daļā repojošais reperis izklausās ok.

 Beerdrinker, domāju, ka esi no paaudzes, kura nesaprot šo stilu. 

19.janvāris 2022, 7:36
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Jā, Mela, tā laikam tas būs. Ja vervelēšana kaut kādu gaudu pavadījumā, ir stils, tad, patiešām to nesaprotu. Un, starp citu, bez klasiskās mūzikas un rokmūzikas, klausos arī "noise industrial", piemēram "Brighter Death Now", un atzīstu to par lielisku mūziku. Arī nav mana paaudze, bet laba mūzika. Bet šitie biiti, repi, hop hipi, hausi un pārējās monotonaas gaudas- tas vienkārši ir nožēlojami. Tā nav mūzika. 

19.janvāris 2022, 18:57
Jelena Sergejeva

Labi, katram savs. Es pat neklausos šādus. Nav jēga kādu apdirst. Cilvēks ir centies un tādēļ vien, lai veicas. 

23.janvāris 2022, 10:27
Jelena Sergejeva

Drinker, kādas domas par Dead Can Dance? Ne visi šo saprot. Mūzika ir ne visiem sagremojama. 

23.janvāris 2022, 10:31
Mela

Sveicināti Jeļena, piekrītu Jums. Lai visiem jaunajiem censoņiem veicas.

Beerdrinker, man kas tāds, piemēram, Nine Inch Nails patika tīņu gados, bet tagad vairāk velk uz mierīgo un harmonisko.

Man pēdējā laika radusies interese par derībām mūzikā. Vai kāds šeit piedalās derībās (likmēs), piemēram, par to, kas uzvarēs Supernovā vai Eirovīzijā?

23.janvāris 2022, 10:44
Jelena Sergejeva

Mela... Ja būtu no kā izvēlēties. Mani pārsteidza, ka Catatonia dabūja otro vietu, dažus gadus atpakaļ. Šoreiz es pat neizteikšos. Pietiek jau ar Bermudu divstūri. Ja vēlas izgāzties, tad uz priekšu. 

23.janvāris 2022, 11:15
Jelena Sergejeva

 Par likmēm runājot. Pēc manām domām varētu uzvarēt Aminata. Meitenei laba balss, bet tas nav mans. Šoreiz izvēle ir 0.

23.janvāris 2022, 11:19
Jelena Sergejeva

Mela... Prieks, ka kāds atceras tādu blici, kā Nine Inch Nails. Vispār viņi bija no 90 to gadu sākuma,man pat oriģinālā kasete ir palikusi, tikai nav kur atskaņot. 

23.janvāris 2022, 11:30
Henrijzs

Kāpēc vispār jāklausās tajā, ko saka tādi sabiedrības atkritumi kā tas beerdrinkers? Nav tādas mūzikas, kas nav mūzika. Tas ka tev tur kaut kas nepatīk ir tava problēma, jebkura žanra mūzika var būt kvalitatīva, izdomas bagāta un rūpīgi izstrādāta. Tā pati hausmūzika var būt gan bagāta aranžērijā gan ar nozīmi vai stāstu un nekā nožēlojama tur nav. Lai iemācītos to radīt daudzi trenējas gadiem. Šie cilvēki vismaz kautko dara ar savu dzīvi, kamēr tu tupi internetā un apdirs cilvēkus kuri atšķirībā no tevis kautko prot. Gan jau tu pats nemaz nevarētu to iemācīties, un ja esi vecs tad tev uz šīs zemes nemaz nav atlicis pietiekami daudz laika, lai to iemācītos. Riebjas lasīt ka visādi salašņas, kuriem pašiem no mūzikas nav skaidrs nekas, tikai kaut kādas ļoti subjektīvas domas, raksta riebeklibas un apdirš cilvēkus kuri smagi strādā un trenējas. Vari man pārmest kāpēc pats esmu šeit komentāros ja gribi, man ir brīvdiena un man ir šodien tiesības neko nedarīt un atpūsties. 

 

25.janvāris 2022, 23:00 (25.janvāris 2022, 23:02 - labots)
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Henrzijs apdirsās. Bet  kamdēļ man to zināt,  hernzij? Tev, atšķirībā no manis, pat vārda nav, vien pogoņala labskaniiga- herznijs. Vāks. Kā revi, puisīt, sauc? Tavs vārds ir hernzens, vai kā? Idiota gabal, mans vārds ir Rodžers Špakovskis! Bet tu, henzeen, esi mentāli apdalīts skunkss, nekas vairāk. 

26.janvāris 2022, 21:09
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Jā,  esmu no tās paaudzes, kad cilvēkiem vēl vārdi bija. Vairs vārdu jums nav. xroberts un st4face... divi bezvārda idioti. Un par to mūziku- atļaušos saukt par mūziku Bēthovenu vai  vismaz Judas Priest. Bet jūsu nožēlojamā gaudošana, nekādā vīzē nesaucas par mūziku. 

26.janvāris 2022, 21:26
Henrijzs

Jā, un es esmu ASV aizsardzības sekretārs Roberts Maknamara kurš izšķaidīja Vjetnamu uzlidojumos un piepelnījās uz līķu rēķina. Vārds man ir Henrijs, taču kāds ir mans uzvārds nevienam nav nekādas darīšanas. Nav ko līst manā personīgajā dzīvē. Šeit ir internets un savu vārdu un uzvārdu man nav pa visurieni jāizmētā.

 

Kas attiecas uz mūziku, savu es jau pateicu. Visu veidu mūzikai ir ļoti tuva radniecība vienai ar otru. Instrumenti, darba ētika utt arī ir ļoti dažāda un var tikt pielietota ļoti dažādos veidos un novest pie visdažādākajiem rezultātiem. Mūzika nāk dažādās formās. Nepatīk, neklausies, tava problēma. Taču nav jānāk pie cilvēkiem kuri ar kautko nodarbojas un visticamāk ir gadiem smagi strādājuši un trenējušies un tad jāizlādē uz viņiem savu zampu. Ej un vem kur citur. Varbūt tā vietā lai būtu rupjš internetā aizej un izdari kautko arī pats? Varbūt pats pamēģini pamācīties ko vairāk par mūziku? Varbūt nevis apdirs mūziku bet paskaties kādus video par to kā tā top un kā to būvē? Skaņas dizains? Mūzikas teorija? Instrumentācija? Vai arī padari ko pa visam citu? Pafotografē?

 

Un starp citu noklausījos to dziesmu. Nav nekāds augstākā līmeņa skaņdarbs, taču neko sliktu netaisos teikt. Puiši zina ko dara un ko viņiem uzlabot, var redzēt ka izpratne par darbu viņiem ir. Tikai nekādu gaudošanu gan es tur nedzirdu. Domāju, ka tas ko kaimiņu suns dara augām naktīm ir gaudošana taču neko tamlīdzīgu es tur nemanīju. Saklausīju dziesmas tekstu, atsevišķus vārdus. Dīvaini gan.

 

Un nākamreiz kad zākā kādu par idiota gabalu par to vien, ka viņš pateica ka nevajag izkārnīties uz cilvēkiem kuri kautko prot darīt, iesaku padomāt divreiz. Kas zina, varbūt tur sēž kāds kuram ir augstākā izglītība un kurš varbūt pat strādā prestižā darbavietā. Tas tā, nākotnei. Tā var arī izrauties uz tā, ko es saucu par lielu ak vai. Tagad gaidu nākošo agresīvo komentāru no tevis. Man vēl trīs brīvdienas ir. Palasīšu un pauzjautrināšos kā kautkādas agresīvs tips tur kautko ņemas.

28.janvāris 2022, 19:46 (28.janvāris 2022, 19:47 - labots)
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Hernzeen, mūzika ir skaņa, bet ne katra skaņa ir mūzika. Lai tu saprastu- kaķa pirdiens ir skaņa, bet mūzika nav.

28.janvāris 2022, 19:59
Tenis Ritenis

Kaķiem sanāk tik skaļi pirdieni?

28.janvāris 2022, 23:04
Jelena Sergejeva

Henrij, lai mūziku apdirstu, no sākuma ir jābūt mūzikai,tāpēc es šoreiz neizsakos. Katrs kaut ko mēģina, lai veicas nākotnē. 

29.janvāris 2022, 22:56

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas