Deep Purple jaunais albums ir klāt.

Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

27. novembrī klajā nāca Deep Purple 22.studijas albums "Turning to Crime". Dubultalbums. Grupas sastāvs klasiskais- Ian Gillan, Roger Glover un Ian Paice. John Lord (viņš ir sen pametis šosauli) un Ritchie Blackmore vietā attiecīgi Don Airey un Steve Morse- ne mazāk leģendāri mūziķi. Albums sastāv no 50-to, 60-to un 70-to gadu dziesmu koverversijām. Pārsvarā mazpazīstamu, vai, drīzāk, sen aizmirstu dziedātāju darbi, bet ir arī Fleetwood Mac, Cream un Bob Dylan dziesmu versijas.

Instrumentālais skanējums deeppurpliskais- uzrazīt var pateikt- tie ir Deep Purple. Neatkārtojamais skanējums.

Bet vokāls... Jā, Jans Gilans- viens no spēcīgākajiem frontmaniem Pasaules rokmūzikā! ...nebija atpazīstams... Sākumā mani pārņēma zināma neizpratne, angliski rakstāma kā "wtf". Plate bojāta? Platen špīlers uzkāries? Kas, pie vella, notiek? Skanēja tā, it kā ātrums būtu 2× samazināts, kā magnetofona lentai 19. ātrumu pārslēdzot uz 9.

Sapratu- absolūti novatorisks eksperiments. Gilana vokāls tika izgriezts, saspiests, tad, kaut kādā veidā izstiepts un atpakaļ iestellēts. Saglabājot šķietamo bremzēšanas efektu. Es to plati, jā LP, nopirku trīs dienas pēc klajā nākšanas, aš 30€ maksāja (CD noteikti krietni lētāks), un, ziniet, nenožēloju. Patīkams pārsteigums visiem, kuriem Deep Purple sirdij mīļš ir. Rekomendēju, jums patiks.

8.decembris 2021, 14:48
Jelena Sergejeva

Nevarētu gan teikt, ka CD ir īpaši lētāks. 20€ Randomā. 

13.decembris 2021, 12:21

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:36

Jaunākās diskusijas