vai zeme 0.5 m virs dolomīta ir piemērota mājas būvei?

Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Lieta tāda. Es mantoju gabalu zemes  ezera krastā.Visā zemes teritorijā 0,5 m dziļumā ir dolomīts.Varbūt kāds  no tām lietām saprot vai ir pieredze un ir uzcēlis māju uz tādas zemes?Vēlos pamazām (ir doma tāda) celt nelielu  māju,bet nezinu dolomīts 0,5 m dziļumā tas ir pluss vai mīnuss?Tas samazina vai palielina izmaksas?Ar profesionāļiem nēsmu runājis ,bet no pieredzes zinu ,ka viņi mēdz melot tā kā viņiem ir izdevīgi tāpēc vēršos šeit pēc padoma pirmām kārtām . Ja kādam ir māja kura būvēta uz līdzīgas zemes ūdens tuvumā būšu priecīgs uzklausīt jūsu pieredzi.un tt.Māju tuvumā citu  nav.

30.novembris 2020, 22:31
Roberts

Uz dolomīta nedrīkst neko būvēt, tas Eiropas savienībā ir aizliegts ar likumu. Dolomīts jāizved laukā uz bīstamo atkritumu izgāztuvi

1.decembris 2020, 7:46
Toto

Lētāk būs kalt pamatus 1.3m dziļumā, kā to paredz likumdošana... Par augsnes nestspējas mērījumiem sanāks daudz vairāk maksāt. Patiesībā tev pamati nav vajdzīgi, jo visa zeme viens vienīgs dabas veidots pamats. Nokasi augsni un miers.

1.decembris 2020, 11:34
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

roberts nu  tas tāds joks,bet piekrītu eiropas savienības  likumi ir pilni stulbuma. Tajā vietā vecajos laikos ir dzīvojuši mani senči,ir vecie mājas pamati un aka darba kārtībā.Vecajos laikos cilvēki  mācēja  atrast labu vietu,bet kā ir mūsdienās tas mani interesē.Gribās dzirdēt tādu kuram jau māja uz tādas zemes uzbūvēta.Un būvējis pats nevis pircis gatavu.

1.decembris 2020, 13:22
Toto

Tad aizej uz vietējo būvvaldi un paprasi tur. Zobus interneta komentārtos neārstē!

2.decembris 2020, 12:50
īpaši stulbs

Sāc tik būvēt! Un pēc tam izstāsti, kā Tev gāja! :)

2.decembris 2020, 14:54
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Jāpakonsultējas ar tautu vispirms.Līdz būvēšanai vēl ilgi.Celtnieki jāatrod kuri bez alus pudeles  rokās strādā . Man viens Jūrmalā celtniecības specu ieteica. Izrādijās riktīgs  specss alkoholu nelieto,bet spricējas.Atradu sprici zem terases dēļiem . Bija  jautri.Tagad katrs pāķis grib lielāku algu kā valsts prezidentam,bet gala rezultāts mēdz būt ļoti bēdīgs. Kvalitāte klibo.Sāku domāt uz to,ka labāk jāpērk māja  jau gatava. Izmaitāšu citādi nervus .Papīru jebļa tur ar kosmiska.Jātirgo tik  lauksaimniecības tehnika nost un miers.

2.decembris 2020, 20:21 (2.decembris 2020, 21:36 - labots)
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

toto nez ko man tajā buvvaldē meklēt? Dos man baigos padomus? Uz turieni jāiet papīrus kārtot nevis konsultēties par dolomītu.Tur neviens tolkom lāpstu redzējis pat nav,bet man būs baigais konsultants. Es jau teicu,ka gribu konsultēties ar tādu kurš pats cēlis māju un saskāries ar šo problēmu. To ko zina  būvvaldē par dolomītu zem zemes tas man neinteresē.

2.decembris 2020, 21:47
Roberts

Es ieteiktu atlaizīt kādai deputātei, pusstunda riebuma un sliktas dūšas, bet pēc tam atlikušo mūžu bez problēmām

2.decembris 2020, 23:35
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Daudzi varbūt tā dara, bet  es varu ari patīkamākā un  likumīgā ceļā naudu noelnīt. Miljonārs nēsmu,bet nevaru  sūdzēties.Tagad tādi laiki.Vienam otram ir jālaiza lai būtu uz zaļa zara. Biznesā ari tā... ņepomažiš ņepojediš.Neviens jau ar varu nespiež to darīt.Gateros darbaspēks vienmēr ir pieprasīts  kur ar  mēneša algu  pietiks paēst vienu reizi  pieklājīgā krogā  un viss.

3.decembris 2020, 13:11
Evalds Malahovskis

     Zem manas dolomīts sākas 0,7 m dziļumā. Uzcēlu,2 stāvi. Nevienam neku neprasīju. 

dod telefonu, visu izstāstīšu.

4.decembris 2020, 9:56
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

 nolēmu to senču zemi tomēr  neapbūvēt.Tā mājas būvēšana ir baigā papīru jebļa.Painteresējos un pārgāja  jebkāda vēlēšanās. Būs vieglāk nopirkt kādā vientuļā Latvijas nostūrī.Nervi  tomēr dārgāki.

4.decembris 2020, 14:40

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas