Nākošnedēļ tiks atvērti sabiedriskie baseini

Alegers

Kaut valdība to ļāva darīt jau no 12. maija, beseini vēl ir ciet. Tos, kā man šodien telefoniski teica viena Rīgas baseina vadītāja, sāks atvērt no pirmdienas, 18. maija. Kāpēc bija nepieciešama tāda iešūpošanās? Neesot bijis izstrādātu kritēriju, kā baseinos uzvesties to apmeklētājiem. Beidzot tie esot izstrādāti. Un viens no lēmumiem esot neatvērt saunas, kuras lielākoties ir gandrīz katrā baseinā. Savāds lēmums, ja neteiktu vairāk.

1) saunās gaisa temperatūra ir no 60 līdz 90 grādiem C. Šis koronvīruss, kā atzīst daudzi tā pētnieki, iet bojā pie gaisa temperatūras jau virs 30 grādiem (daži pētnieki raksta - virs 50 grādiem). Tātad, varam secināt, ka saunās vīruss vienkārši neizdzīvo, un tās faktiski būtu labs papildus izsargāšanās instrumets pret to.

2) pēc peldes baseinā (vai pirms tās), ir tik labi veselībai sasildīties saunā. Un ja šī iespēja tiek liegta, tad tieši otrādi - ir iespēja "noķert" kādu respiratoru saslimšanu, jo pēc peldes organisms ir atdzisis.

Tātad ko mēs varam secināt? Vai nu šo lēmumu pieņēmēji, maigi izsakoties, ir stulbeņi, vai tas tiek darīts apzināti, lai būtu vairāk saslimušo.....

16.maijs 2020, 14:35 (16.maijs 2020, 14:39 - labots)
Roberts

Varēs iet čurāt

20.maijs 2020, 22:39

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas