Ekonomika būs jāglābj pašiem

Normunds Grostiņš

Valstīs, kur bija padomju laika prettuberkulozes pote БЦЖ прививка, mirstība ir līdz 60 reizes zemāka nekā Rietumeiropā. Austrumvācijā precīzi pa agrāko VDR robežu mirstība vairākkārt zemāka nekā Rietumvācijā. Portugālē maza, Spānijā liela. Viss labi redzams uz kartes. Padomju laiku pote mūs glābj no epidēmijas, bet ekonomika jāglābj pašiem.

Situācija ir nopietna un diemžēl valdība jau nespēj adekvāti risināt krīzes ekonomiskās sekas, kas ir un būs ļoti nopietnas. Te nederēs tagadējais ekonomikas ministrs ar tūrisma bakalaura izglītību un pieredzi dārzeņu bāzē. Ministra jāvada profesionālim, ekonomistsm - optimāli ar doktora grādu un 10 gadu sekmīgas vadības pieredzi. Diemžēl 13.Saeima mums nopietnus speciālistus nepiedāvās un, kad tauta drīz pa īstam sajutīs tās “darba” rezultātus, tā tiks atlaista. Tad būs iespēja īstenot jaunu, efektīvu Latvijas ekonomikas attīstības stratēģiju.

Savukaik, 1992. izvirzīju priekšlikumu organizēt brīvostas, ko tālāk virzīju caur valsts pārvaldes sistēmu līdz oficiālai īstenošanai 1997. gadā. Šis instruments radīja tūkstošiem darba vietu un miljonus budžeta ienākumos. Tik mazu valsti kā Latvija var pacelt un sakārtot ātri. Tikai pie varas jābūt, nevis dumjiem zagļiem, bet cilvēkiem ar atbilstošu izglītību un atbilstošām vērtībām. Tāpēc esmu ierosinājis Saeimas atlaišanu un deputātu skaita samazināšanu no 100 uz 50 (tas ir Satversmes labojums). Šie likumprojekti ir parakstāmi www.latvija.lv/pv Kad tos atbalstīs 155 000 vēlētāju, atbilstoši likumam 1-2 mēnešu laikā notiks referendums.

19.aprīlis 2020, 14:07
Johns Doo

Nobalsos, Atlaidiisi un ko taalaak? 2 meeneshus pakuulsies pa apli un atkal tie pashi seedees kur seez gadu desmitiem :))) kameer nebuus ko piedaavaat labaaku visam tam nav jeegas :((((

19.aprīlis 2020, 18:32
Vests

Beidz brēkāt,uztaisi revolūciju,iecel sevi par dižo Vadoni un miers mājās.Ko te velti muti dzisināt.Tāpat visi sen vīlušies.

19.aprīlis 2020, 23:31
Andis Saulītis

Sapuvusī latvija. Valsts neliekas ne zinis Redzot kā visas jomas uzņēmējdarbības uz papīra maksā minimālu algu. Visi kas izstudējuši bakalaurus, maģistrus par lielu naudu ņemtu pat kredītā. Tāpat figu tupi sēdi par minimālo, bērnu atļauties nevari, sapuvušu blokmāju dzīvokli kredītā nevar atļauties, auto ar josta jāsavelk lai sagrabinātu vecākam par 10 gadi. Nu pilnīga mēslu izgāztuve jauniešiem. VERGOTAVA.  KAUT IZPUTĒTU LATVIJA PĒC KORONA VĪRUSA. 

21.aprīlis 2020, 14:44
Elisa Meijere

Tur autoram, protams taisnība, nevar ekonomikas, vai finansu vai jebkurš cits ielikts posteni pa draugam, pa blatam, vai tāpēc, ka viņs peld pa straumei ar pārējiem.  Izvēlei ir jābūt citiem kritērijiem. Zatleru ielika zoodārzā, kopš tiem laikiem nekas nav mainījies. Lavents bija augstā postenī, tagad ir prezidents, bet no viņa tāpat nekāda jēga, neko zīmīgu nav izdarījis, izteikta viduvējība, nerunāsim par Vējoni. Tāpat Rinkevičs ar saviem melniem sarakstiem un uzskatiem izdzenāja krievus no Jūrmalas, patīk kādam vai nē, bet Latvija no viņa lēmumiem ekonomiski zaudēja. Viens ir komppetence otrs ir godīgums un saimnieciskums. Godprātīgs cilvēks nevar strādāt tajā čusku midzenī. Visa saema un ministru kabinets ir alkatīgi rausēji, kas pirmkārt domā par sevi, nevis sabiedrību. Cik nav izzagts no eu fondiem, par to naudu Latviju varēja ar zeltu noklāt. Nodokļus vairums nemaksā, jo nav caurspīdības un motivācijas.

Airbaltic Gausam Ir miljonu alga, kas ir noziegums uz tāda nabadzīgas tautas fona. Algām šādos valsts uzņemumos jābūt limitētām. Cik reāli izmaksāja bibliotēka un jaunais tilts un cik aizgāja shēmās pa kabatām. Cik reāli izmaksās Rail Baltic, un vai tas jebkad dzīvē atmaksāsies. Pompozs projekts bezjēdzīgs un dārgs, krīz es laikos Mums nodokļu maksātājiem  ar saviem nodokļiem būs tās sliedes jāuztur, jāmaina, jāveic to apkope. Kādu lomu visopār visā šajā globālajā piegājienā var spēlēt viens ekonomikas ministrs. Valdībā ir jābūt komandai ar kopējām nostādnēm un mērķiem strādāt tautai nevis tautai jāstrādā viņiem.

22.aprīlis 2020, 12:25

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:21

Jaunākās diskusijas