Cik nozīmīga Latvijai ir pāvesta Franciska vizīte?

nra.lv

Ko no tās varam iegūt?

29.jūnijs 2018, 10:06
Voldis Prancāns

Ņemot vērā Saeimas atbalstu, varam "iegūt" vairāk reliģijas atkarīgo, sazombēto, paverdzināto dvēseļu.

2.jūlijs 2018, 21:27
Aldis Auziņš

Pāvests ir figūra, bez kuras pasaule šodien nepastāvētu

5.jūlijs 2018, 20:59
Raitis Ozols

Pasaule var pastāvēt bez pāvesta, bet Vatikāns droši vien ne.

5.jūlijs 2018, 23:13
Inara Timbare

varu bez viņa vizītes iztikt!....

6.jūlijs 2018, 20:34
Žanis Vieplis

Lai brauc atpakaļ no kurienes atbraucis

8.jūlijs 2018, 22:37
Elijah

Cilvēks no neticības iegūst daudz - ell;i sevī, elli ap sevi un elli natūrā. Tā ka, bija VĒRTS censties, un, ja no elles dzimis, ir vērts TAJĀ atgriezties.

10.jūlijs 2018, 3:01
Ēvalds Lācis

Manuprāt, pāvests ir visai simpātisks cilvēks un būtu jauki viņu uzņemt Latvijā arī, ja viņš nebūtu Romas bīskaps un katoļu baznīcas galva.

10.jūlijs 2018, 10:48
Tautas balss

Pāvestam nebūt nav jābūt visai simpātiskam, lai būtu Romas bīskaps un katoļu baznīcas galva, jo amatā ievēl ne jau aiz simpātijām, bet gan pēc padarītā lietderības.Bez tam, grūti saprotams, kas ar frāzi ''būtu jauki uzņemt'' ir domāts pateikt, jo vai ir iespējams ''nejaukas uzņemšanas'' variants?

10.jūlijs 2018, 11:02
Ēvalds Lācis

Būt simpātiskam jau arī ir lietderīgi. Par provi, Jēzus Kristus, pāvesta reliģijas dibinātājs, spriežot pēc aprakstiem, ir bijis visai simpātisks. Ar frāzi "būtu jauki uzņemt" ir domāts, ka simpātiskums ir vispārīgi jāatbalsta, tai skaitā valstiskā līmenī, un ir pareizi uzaicināt ciemos simpātiskus cilvēkus pat, ja to apciemojums nenes tūlītējus labumus. 

10.jūlijs 2018, 12:20
Tautas balss

Tu nelasi Bībeli, bet gudrs ar to nelielās. Bībele par Jēzu Kristu saka : Viņam nebija nekāda izskata, nedz arī kāda skaistuma, lai mēs to ar labpatiku uzlūkotu; tur nebija arī nekā ārēji redzama, lai mēs viņā būtu atraduši ko patīkamu. Taisni otrādi, viņš bija (...) tā nicināts, ka mēs viņu ne par ko neturējām.

10.jūlijs 2018, 12:34
Tautas balss

Bez tam, tavi spriedelējumi par ''simpātisku cilvēku ciemos aicināšanu'' un ''tūlītējiem labumiem'' par veselo saprātu nu gan neliecina. LABUMS no Dieva nāk, ne no cilvēkiem, un pāvēsts , kā Dieva sūtnis, var par šādu labumu LIECINĀT, nevis to dot.

10.jūlijs 2018, 12:40
Ēvalds Lācis

Bet, gudrais bībeles lasītāj, izlasi taču to, ko pats iecitēji. tUr nav teikts, ka Jēzus Kristus nebūtu bijis simpātisks, bet gan, ka viņš nebija ārēji skaistulis. Arī pāvests nav fotomodelis. Bet skaists ķermenis nebūt nav tas pats, kas simpātiskums, gluži otrādi - simpātiskumu rada laba sirds. 

Savukārt par labumu, kas nāk no dieva - viena lieta ir, ka labums nāk, bet cita - ka cilvēkam tas jāatpazīst. Nu un, saskaroties ar simpātiskiem cilvēkiem, mēs iemācāmies novērtēt viņu labās sirdis.

10.jūlijs 2018, 12:50
Tautas balss

Neesmu gan sevi par gudru saucis, bet gudrs gan zina,ka Bībele ir Svētie Raksti, un Tā LIECINA, ka nelgam ir nelgas valoda un nelgas saprašana. Un ja pat Jēzus sevi par LABU nesauc, tad KUR gan ir tās (melu un muļķibas pilnās) LABĀS sirdis, ko kādam būtu JĀVĒRTĒ? It kā Pastarās Tiesas nebūtu, kas VISU un VISUS izvērtēs gan pēc ATBILSTĪBAS un gan pēc SATURA?

10.jūlijs 2018, 14:23 (10.jūlijs 2018, 15:22 - labots)
Simons Bikse

Iztaikumu un viedoklis par tiem:
Apgalvojums: "Pāvests ir figūra, bez kuras pasaule šodien nepastāvētu"
--
Realitāte:
Pasaules pastāvēšanas fakts (ti, ka pastāv vai nepastāv) nekādā veidā nav saistīts ar pāvestu.
Tas kāda ir šī brīža pasaule ap mums, protams, ir ietekmēta, bet to pašu var teikt par Hitleru.
====


Apgalvojums: "Cilvēks no neticības iegūst daudz - ell;i sevī, elli ap sevi un elli natūrā. Tā ka, bija VĒRTS censties, un, ja no elles dzimis, ir vērts TAJĀ atgriezties."
Realitāte: Neticīgam nav elles (pat pēc bībelē apgalvotā), tās konstrukts pat kristīgajā reliģijā nemaz nav no pašas ticības pirmsākumiem. Arī apgalvojumi "no elles dzimis", "elle natūrā" neiztur pašu kristiešu loģiku, cilvēks vienmēr dzimst neticīgs un nevainīgs, tāpat elles lāsts netiek piedēvāts augiem un dzīvniekiem.

JK/JK/JK
End is near, pope brings us rapture - repent, repent!!

10.jūlijs 2018, 18:05
Itamārs Toledano

to Simonas Bikse

Elle NATŪRĀ ir elle Simonas biksēs, un elles lāsts nav biksēm, bet gan tikai pašai Simonas ellei (kas biksēs) saistošs.

10.jūlijs 2018, 21:08
Ligita Petrusēviča

Nu atbrauks - patērēs mūsu naudu? Un kāds Latvijai no tā ieguvums? Nekāds!

11.jūlijs 2018, 20:23
Lilita Tautvida

Vai tad ir bijis kāds ieguvums no iepriekšējās pāvesta vizītes?

11.jūlijs 2018, 22:43
Elijah

Un KĀDU ieguvumu jūs no KĀ gaidāt? Vai nezināt, ka dzīves iznākumā tikai VIENS ieguvums?

Vizītes nenotiek kāda ieguvuma pēc, bet gan, lai kāds pie prāta nāktu un apjēgtu, KAM dzīvo še virs zemes. Jo dažādi ir ļaudis un dažādas ir viņu atziņas. Kā nākt pie prāta, citus neuzklausot?

Daudzu bedre ir pietiekami dziļa, lai pašus aprītu, tā ka, ir vērts acis pret debesīm pacelt!

12.jūlijs 2018, 14:36
Mārcis Logins

Ja jau brauca Dalailama, tad brauc arī pāvests. Domāju, ka sakars ar ticību Dievam te ir visai formāls un šīs personas brauc savas PR kampaņas ietvaros.

13.jūlijs 2018, 13:52

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:13

Jaunākās diskusijas