Valodas zineshana ir liela bagatiba.
Latviešu angliskošana
Cepieties un gudrejaties cik velaties.Pasi ielidam ES un NATO. Un tagad to sauc par globalizesanos.Un ja ta ies ka tagad,kad pasi latviesi iznicina latviskumu visados veidos,pec 50 gadiem vai maz vispar pastaves Latvija ka valsts.Jau ta mums nekas nav palicis pari.Mezi izpardoti,zeme izpardota.Fabrikas un rupnicas izpardotas.Pasi sava zeme vairs neesam saimnieki.Luk jums reala Latvija bez iluzijam.Tapat ka visas mazas tautinas,ari mes kadreiz pazudisim lielo un vareno tautu kopa.
...palasīju rakstu un komentus ...vāks! Kur,jūs redzat pārangliskošanu? Kur? "Feis kontrol" vai pārkrievošana "jedrjona koreņ" Pirmais ir tas pats svešvārds,kas KANTORIS, otrais arī svešvards jau sliktakā nozīmē,neko nepadarīsi,50 gadi kultūrošanas . Bet neviens,dzirdiet,neviens nepateica, ka latviešu valoda tiek piecūkāta ar tiešajiem tulkojumiem no krievu valodas(laikam visi manejie tautieši te komentē...raksta autors ķerts,tas neskaitās!) ķipa-gada griezumā,atslēgas vards(kr .val.-kļučevoje slova u.t.t. nav nekāda sakara ar atslēgām ,jāzin ari tā valoda, no kuras jūs te tulkojat)kronis visam ir SASAUKUMS!!! ...latviešu valodā sasauc lopus no ganībām uz dzirdīšanu,tā tad,kas ir deputāti?...pareizi ,lopi un viņus tas apmierina... jūs jautāsiet,ko tad valodnieki un valodas centrs? ...acīm redzot ,tie arī tur jau visi no jaunā sasaukuma... No vis augstākajam tribīnēm un no kastes(tv) soc. tīkliem gāžās samazgu latviešu valoda un visi tik lepni,ka vemt gribās...ja tu necienīsi savu valodu, neviens necienīs ne tevi ,ne tavu valodu! Paskaties uz igauņiem,leišiem,kā no citas pasaules! Mans klases biedrs Ludzā,centas man iestāstīt ,ka tā krieviem būs vieglak iemācīties runāt latviski!!! Es viņam ieteicu ,kā kādreiz diezgam labam draugam ,nemocīties ar "sobačij jazik" un turpmāk runāt krieviski... Starp citu,jaunais saeimas SASAUKUMS tiešām kaut kāds lopisks sanācis!!! un vēl-tiem krieviem kas saka "jegļīte" pasakiet lai viņi pasaka kaut vai: eposs ...ticiet man ,viņi neteiks jeposs ,lai nu kā bet savu valodu viņi ciena,ne tā,kā viena daļa mūsu tautas!!!
Man izskatās, ka tehnoloģija dzen uz priekšu valodu adaptāciju. Piemēram, lielakā daļa profesionālo programmu un apmacību video ir angļu valodā. Līdz ar to jaunieši (jaunie speciālisti) darba vietās daudz sāk adaptēt angļu valodu. + lielakā daļa populārās mūzikas un filmas ir angļu valodā.
Mums vienkārš vairāk jāpievērš uzmanība latviešu valodas tulkojumiem tehnoloģijā. Domāju tā ir atslēga, lai valoda attīstītos un neizmirtu.
Nevar salīdzināt PSRS okupācijas varas uzspiesto rusifikāciju ar mūsdienās brīvprātīgo angļu valodas apgūšanu. Tās ir divas pilnīgi dažādas lietas. Padomju Latvijā krievu valoda valsts un pašvaldību iestādēs jau dominēja pār latviešu valodu, bet ar angļu valodu tā nenotiek un nekad arī nenotiks, jo ļaunie cionisti un sorosisti kaļ baisus cilvēces kontroles plānus tikai autora pārkarsušajā prātiņā. Man nepatīk, ja latvieši bez vajadzības lieto anglicismus (piemēram, kapacitāte, runājot par spējām) vai citus svešvārdus, ja to pašu var pateikt latviski. Bet man nav iebildumu, un tas ir pat slavējami, ja katrs latvietis bez dzimtās apgūs arī angļu valodu, kas viņam ļaus sazināties teju visā pasaulē, lasīt grāmatas un skatīties filmas oriģinālvalodā.
Informācija: attiecībā uz latviešu iztaisīšanos par krieviem Rainis lietoja apzīmējumu " spaļu krievi"
Lai arī valodas ir jāzina,par sliktu tas nebūs nevienam,tomēr Aivara pārdomas un bažas par šo angliskošanu ir pilnīgi pamatotas.Piekrītu pilnīgi.