Cik bieži ar jums atsakās runāt valsts valodā?

Itamārs Toledano

Ak, jā!ĻOTI komiski, ja kādi krievi Latvijā meklē DZIMTO valodu. Dzimtā krievu valoda ir jāmeklē tās DZIMTENĒ, nevis Latvijā.

28.janvāris 2018, 19:41
Briedis

Man visvairāk fascinē tie kas ir Latvijas pilsoņi, bet nemaz nesaprot savas valsts valodu. Tādiem kadriem vajadzētu atņemt pilsonību.. Kā vienmēr visi gudri pieprasīt, zin savas tiesības, bet pienākumus kam jāzin, kaimiņu Andrim ? 

 

29.janvāris 2018, 0:57
Arbuzs

Ar mani vienmēr runā latviešu valodā. 

2.februāris 2018, 18:33
Ksenija Ignatjeva

Es nekad neesmu iespringusi par shito tematu.kā jautā,tā atbildu.priekskam bojat sev nervus.

2.februāris 2018, 19:26
Itamārs Toledano

Kas te ko ''iespring'' un kas te ko nervus bendēt? Krievijā lai runā un atbild krieviski, Latvijā - latviski.Katrai valodai, kā jau minēju, sava valsts un sava dzimtene.Ja kādam gribas krieviski runāt, lūk, - Varenplašā GAIDA rokas un kājas atšāvusi! Var aut kājas un vienreiz doties ATPAKAĻ, kur krievzemes āres, gdje rōģina-maķ (tvaja) žģjōt.

4.februāris 2018, 12:53
Una Zepa

  Ta ir smaga problēma it īpaši Latgalē un Rīgā. No dzīves,jau pasen,  biju Daugavpilī vedu bērnu pie ārsta , jautāju kur bērnu klīnika, atbild krievu valodā es nezinu. Absurds. Vairākiem jautāju vienīgā atbilde es nezinu. tad es iegāju zobārstu poliklīnikā, piegāju pie reģistratūras jautāju, atkal kur bērnu poliklīnika , atkal atbilde es nezinu. Nu man pacietības mērs zuda, saku kāda vella pēc Jūs šeit strādājat, ka nesaprotat latviešu valodu. Cik gudra iegāju tik gudra izgāju. Beidzot sastapu latviešu sievieti, visu izstāstīja kā nokļūt. Paldies viņai par atsaucību. Bet nu pēc tā visa man bija viela pārdomām. Ka iesāc runāt latviešu valodā, vienkārši ignorē Tevi. Sen, sen bija laiks saprast, kurā valstī viņi dzīvo!!

4.februāris 2018, 21:33
Aelita Ruskule

Maija un ko māki tu?

7.februāris 2018, 20:32
Itamārs Toledano

to Russ Kule

Tvaju maķ!

11.februāris 2018, 8:07
Maija

Nu nerunās viņi. Palasiet šodienas diskusiju Ušakova lapā feisbukā. Tur ik katrā otrajā komentārā latvieši tik saukti par fašistiem utt. Pie tam tiem cilvēkiem ir nevis krievu uzvārdi, bet gan citu tautību.

14.februāris 2018, 20:10
Elijah

Fašisti ir krievi.Ne jau latvieši ved karu Sīrijā jeb Ukrainā, neba latvieši nogalē simiem un tūkstošiem nevainīgu iedzīvotāju, neba latvieši musina uz karu un neba latvieši ar saved naidā visu pasauli.SLEPKAVĀM allaž vajag kādu GRĒKĀZI, un tā nu krievi par fašistiem sauc tautu, kuru paši centās no zemes virsas iznīdēt, savus 100 000 uz Sibīriju aizdzenot. Ne jau latviešu valodu tie ar tankiem ieradās mācīties. bet gan naidu un postu atnesa, un tā tas turpinās joprojām.

15.februāris 2018, 10:16
Skaidrite Cukurs

Ir tikai viens cels- latvieshiem runat latviski....jautat latviski..atbildet latviski.. Ar to panaksim daudz.

17.februāris 2018, 21:43
Kristija Eivinja

kada startiba,,,ka tbild,,,un nebija ta, ka PSRS laika nebija latviešu skolu, un nemacija latvijas valodu.Piedzimu PSRS laikā, un jau sāku iet  bērnu darza ar latviešu valodas grupiņa, tas bijis 1984 gads,un runaju brīvi.

Kāpēc...laiž miglu accīs, lai tauta stridetos savā starpā, un nedomātu par isto situāciju Valsti, kurā, ja tev nav vecums, veselība, tad tu neesi vadzīgs.Tak visi maksa nodokļus, kuri iziet garu ceļu līdz tiem mērķiem, kam domati,,,bet ceļš tik garš un vairāki miljoni pazūd kabatās,,,a noteiktiem mērķiem ne tiek izmantoti, pilnā, pietiekošā apmērā,

Ta tad visas šīs runas, disputi, domāti lai tauta nepiesarņotu prātus ar realu situāciju LV gan ekonomikas ziņā, gan ka nodrošina iedzīvotajus, pensionārus.

KAS NOTIEK AR MŪSU BĒRNIEM, viniem vel bus jaatmaksa LV parāds,to naudiņu, kura tika kabatiņās..tiem, kuri saceļ mājas...

20.februāris 2018, 0:16
Daniils Lisovskis

Manā dzimta valoda ir krievu, bet es vienmēr iesāku runāt vispirms latviešu valoda. Jā es redzu, kā cilvēks arī ir krievuvalodīgs, tad protams es runāšu krieviski. Ar latviešiem runā tikai latviešu, bet krieviem - krievu. Neredzu nekādu problēmu, bet ir par dažiem krieviem, kuri uztver ka viņi ir tādi baigī malači, tavu nacistu valodu neprotu... 

sorry par kļūdām.

20.februāris 2018, 2:28
Gunta Kovasi

nav  slikti zinaat  vairaakas  valodas.  tas  dzivee  dod  daudz priekshrocibu.reanimacijas  nodalaa  guleeja puisis  no  Igaunijas,kursh  bija  atbraucis  pastradat  buvniecibaa  Rigaa,nezinot  krievu  valodu. vinam  kliedza  krieviski  ,lai paiet  malaa-diemzeel  iznaakums meenesis  komaa  reanimacijas  nodalaa. var  jau  runat kada  valodaa  gribi,tikai  zinaat  dereetu  vairaakas.pietiek  ar  savu,ja taalaak  par  savas  maajas  vartiniem  neesi  ieplaanojis  iet.

11.marts 2018, 14:04
Ainars Broks

Jebkurš sevi cienošs sveštautiets,kurš ir dzimis audzis Latvijā zinās valsts valodu,nezin tikai Debeloīdi un miskastes žurkas.

14.marts 2018, 21:48
Maija Verdina

 Pilnigi piekritu Kaspara Namsona k/ga komentaram...Lai stresotu par to kada valoda man kads atbild...nu ne...ir daudz svarigaku lietu..

Veiksmi Jums Latviesi...macities citu tautu valodu...jo Jus tacu velaties celot ,vai ne???

 

15.marts 2018, 21:06
Irena  Iren

Runāsim visi latviski!

17.marts 2018, 17:04
Valija Burtina

Rīgas veikalā uzrunājot pārdevēju, viņa atbildēja 2X krievu valodā, kaut gan vaicāto labi saprata. Kāpēc tā notika- nav ne jausmas, varbūt tāda "ietiepība", ka redz , saprotu, bet nerunāšu valsts valodā.

20.marts 2018, 23:46
Elisa Meijere

Daudz ir krievu paziņu, visi runā latviski, es personīgi nezinu nevienu, kas nerunātu, nesaprastu. Daži incedenti ir gadījušies. Vienreiz Stokmanā viena pircēja nekaunīgi lika kasierei pāriet uz krievu valodu, jo viņa lūk esot krieviete., kaut gan nebija iebraucēja un latviski saprata. Vēl bija gadījums, kad krieviete ar lielu vilka suni  bez saites jūrmalā atpūtās, suns rēja un traucēja apkārtējos. Sieviete- krieviete uz latviskiem aizrādījumiem demonstratīvi atbildēja krieviski un latviešus sūtijā tālāk, lai meklējot citu vietu sev kur atpūsties. Tad gan smiekli sanāca, par šādu bezkaunību. Bet tādu par laimi nav daudz. Nesen biju Ēģiptē, tur visi nēģeri runā krieviski, respektīvi viss apkalpojošais personāls, viesnīcās, veikalos, viņi tiek speciāli apmācīti, jo tūristi galvenokārt krieviskirunājošie. Arī Berlīnē , Dubajā vairākos veikalos, viesnīcās, krievu personāls. Daudzkur krieviem pielāgojas, ne aiz lielām simpātijām, bet lai celtu biznesa rādītājus. Par Latvijas krieviem gan to nevarētu teikt, runā, raksta, studē latviski, māk arī angliski sevišķi izglītotie.

31.marts 2018, 17:02
Svetlana  Oliņa

Ar mani vienmēr cilvēki runā tādā vaodā, kādu es pati tajā brīdī lietoju, un es daru tāpat! (Un vienmēr tā darīšu!) Valodas ziņā man nekad nekādu problēmu nav bijis! Visas "valodas problēmas" ir mākslīgi radītas. (Un man nekad nav bijis vēlmes runāt latviski ar latvieti, kurš latviski runā slikti, t.i. lietojot vārdus "vot", "koroče", "davai", "besījos un izbesijos" un vēl desmitiem pretīgu vārdu, kurus pat krievi nelieto!)

3.aprīlis 2018, 23:11

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas