Aicinājums nesveikt sievietes 8. martā saceļ viedokļu vētru internetā

tautaruna.lv 8.marts 2023, 9:05
 
Pixabay.com
Šodien Latvijā un citviet pasaulē tiek atzīmēta starptautiskā Sieviešu diena. Taču Ukrainas kara kontekstā ir arī pretējs viedoklis par šīs dienas atzīmēšanu.

"Vīrieši, kungi, zēni un citi - noziedojiet paredzēto ziedu summu Ukrainas cīņai pret agresoru, kas ir pēctecis PSRS ievazātajai tradīcijai sveikt sievietes. Un dāviniet ziedus savas dzīves sievietēm vienkārši tāpat un bez aicinājuma vai īpaša iemesla," šis aicinājums, kas izskanēja tviterī, raisījis diskusiju:

"Grūti oponēt priekšlikumam , bet par ievazātu tradīciju nepiekritīšu. Šis ir stabili ārpus Eiropas pasākums arī. Esmu novērojis;"

"Hey! Šie svētki netika radīti padomijā. Sociālismā gan, tas gan";

"Nav brīnums, ka mans dzīvesbiedrs nesveic mani 8.martā, jo izaudzis ar ieborētu apziņu, ka tie "ir krieveņu svētki". Paldies skaistajām sievietēm, daudzas no jums ir tik iedvesmojošas!"

"Ziemassvetkus ari cancel, davanas var dāvināt kuru katru dienu";

"Tādu atrunu, ka kāds neziedo Ukrainai, jo jādāvina ziedus, neesmu dzirdējusi. Tie, kas grib, tie gan dāvina ziedus sievietēm, gan ziedo Ukrainai. Tie, kas skopuļi, ne sveic, ne ziedo";

"Man vēsturi mācīja burvīga skolotāja, es zinu ļoti daudzus sīkumus un datumus, kuri manā galvā ir iegravēti mūžam, pat ja tie nav tik svarīgi. Nekad mūžā viņa mums nestāstīja par novītušām tulpēm un to “iegrūšanu sievietēm” stāstot par 8.martu";

"Kaut gan saknes 8.03. nav padomijā, tomēr tam mūsdienās, šķiet, ir tik padomiska piegarša, ka citādāk es neuztveru šos "svētkus" kā vien vecu tantiņu savstarpēju apdāvināšanos un vīriešu īpatnēju uzmanības izpausmi, un viss tas ir padomiska šķebīguma piesātināts".

.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:28

Jaunākās diskusijas