Martiņa Sirmā restorānā kukaiņi netiek celti galdā, bet saldētas skudras gan var dabūt nogaršot, ja kāds to vēlas.
Ja ar klientiem sākas saruna par kukaiņu lietošanu pārtikā un viņiem rodas interese par šo tēmu, tad no saldētavas paņemu burciņu, un ar pinceti izvelku saldētu skudru un piedāvāju nogaršot,
stāsta M. Sirmais.
Kā garšo saldēta skudra?
Mārtiņs teic, ka forši. Esot viegli skābena garša. Restorānā esot pieejamas arī bērzu sulas sīrups, kurā ir skudras.
To vāra sīrupa fabrika Līgatnē, kur saimnieks vienreiz eksperimenta nolūkā nolēma atstāt bērzu sulā sakritušās skudras un izvārīt sīrupu. Ziniet, tas sīrups ar skudrām ir daudz garšīgāks. Tajā ir patīkams skābumiņš,
atklāj M.Sirmais.
Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram kanālā.
Komentē 3
Kā ar tarakāniem un blaktīm? Zaļie nav vēl iestūmuši?
Sirmajam atbild Liepiņš-«skudras ir saldumiņš»mežoņiem!!!Nu tiem amazones džungļu-tuviem tautieišiem
Gluži kā bauru sētās iedzītiem latviešiem
gluži kā vārsmās tie vairojās lēni savā maizītē un restorāni tik sapņos rādās...
Mārtiņš jau zem vaļu ribām
gozējās ar savu miesu kārno
brokatīs būs kafija ar mafiju
pusdienās tie cāļi bēguļi
vakariņās vissi pretinieki
Ak Dievs rītu neredzēt ne nieka...