Mārtiņa Sirmā restorānā var dabūt saldētas skudras

tautaruna.lv 11.marts 2023, 12:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Populārais pavārs Mārtiņš Sirmais pats nav gatavs ikdienā lietot kukaiņus, taču neizlēdz iespēju, ka kādreiz nākotnē kukaiņi varētu būt kā būtiska pārtikas sastāvdaļa, vēstīts Jura Vaidakova rakstā “Restorānā kukaiņus galdā necels” žurnālā “Kas Jauns”.

Martiņa Sirmā restorānā kukaiņi netiek celti galdā, bet saldētas skudras gan var dabūt nogaršot, ja kāds to vēlas.

Ja ar klientiem sākas saruna par kukaiņu lietošanu pārtikā un viņiem rodas interese par šo tēmu, tad no saldētavas paņemu burciņu, un ar pinceti izvelku saldētu skudru un piedāvāju nogaršot,

stāsta M. Sirmais.

Kā garšo saldēta skudra?

Mārtiņs teic, ka forši. Esot viegli skābena garša. Restorānā esot pieejamas arī bērzu sulas sīrups, kurā ir skudras.

To vāra sīrupa fabrika Līgatnē, kur saimnieks vienreiz eksperimenta nolūkā nolēma atstāt bērzu sulā sakritušās skudras un izvārīt sīrupu. Ziniet, tas sīrups ar skudrām ir daudz garšīgāks. Tajā ir patīkams skābumiņš,

atklāj M.Sirmais.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 3

 
Anonīms
 

Kā ar tarakāniem un blaktīm? Zaļie nav vēl iestūmuši?

11.marts 2023, 18:40 Atbildēt

Sirmajam atbild Liepiņš-«skudras ir saldumiņš»mežoņiem!!!Nu tiem amazones džungļu-tuviem tautieišiem

Gluži kā bauru sētās iedzītiem latviešiem

gluži kā vārsmās tie vairojās lēni savā maizītē un restorāni tik sapņos rādās...

11.marts 2023, 20:26 Atbildēt

Mārtiņš jau zem vaļu ribām

gozējās ar savu miesu kārno

brokatīs būs kafija ar mafiju

pusdienās tie cāļi bēguļi

vakariņās vissi pretinieki

Ak Dievs rītu neredzēt ne nieka...

11.marts 2023, 21:13 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas