Latviešu astrologs brīdina par VID deklarācijām

tautaruna.lv 1.marts 2023, 9:20
 
Emīls Desjatņikovs/F64
Astronumerologa Kristapa Baņķa ierakstā mikroblogošanas vietnē teikts, ka nodokļu jautājumus ar Valsts Ieņēmumu dienestu nevajadzētu risināt līdz 4.martam.
AstroVip ierakstā teikts, ka ieteicams visus VID dokumentus kārtot, sākot no 10.marta. Ja vajag ātrāk, tad sākot no 8.marta.

"Ja par visām varītēm vajag ātrāk, tad 8.marts, bet datums par 30% sliktāks par 10.03. nodokļu jautājumiem, lai arī Superdiena! 1-4.marts - noteikti Nē!" teikts ierakstā.

Kā ziņots, no trešdienas, 1.marta, iedzīvotāji var iesniegt gada ienākumu deklarācijas par 2022.gadu.

Iedzīvotāji, kuriem deklarācija ir jāiesniedz obligāti, var to izdarīt trīs mēnešu laikā - līdz 1.jūnijam, bet brīvprātīgi, attaisnoto izdevumu atgūšanai, to var darīt trīs gadu garumā.

VID aicina deklarāciju iesniegt elektroniski, Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS), jo tajā automātiski ielasās visi VID rīcībā jau esošie dati un aprēķinās maksājamās summas.

VID arī aicina nesniegt deklarācijas tieši marta pirmajās dienās, jo gadījumā, ja sistēmai vienlaicīgi cenšas pieslēgties pārmēru liels lietotāju skaits, tā var darboties lēnāk vai uz laiku nebūt pieejama.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas