Slavenā kuģa kopija "Titāniks II" nav sācis kursēt ieplānotajā laikā; kas notics?

tautaruna.lv 19.februāris 2023, 18:45
 
unsplash.com
Vai tu būtu gatavs doties braucienā ar "Titāniku", ja zinātu, ka brauciens beigsies lamīgi? Tuvākā vai tālākā nākotnē to būs iespējams izdarīt. Miljardierim Klaivam Palmeram no Austrālijas ir grandiozi plāni. Viņa uzņēmums "Blue Star Line" būvē slavenā "Titānika" repliku, vēsta "Daily Star".

Kā ziņo mediji, tad Klaivs bija paredzējis, ka viņa "Titāniks II" sāks kursēt jau 2022. gadā, taču plāni nav piepildījušies.

Pirms desmit gadiem, 2013. gadā, miljardieris paziņoja, ka viņa uzņēmums būvēs kuģi un tas būs uz mata tiesu tāds pats, kā slavenais "Titāniks".

Šo gadu laikā, būvējot iespaidīgo kuģi, uzņēmums ir saskāries ar nevienu vien problēmu, sākot no finansiālām likstām, beidzot ar dažādam tehniskām nebūšanām, kas visas vienkopus ir aizkavējušas kuģa došanos ceļā. Šobrīd nav zināms, kad tas uzsāks ceļu, jaunais datums nav noteikts.

Lai godinātu oriģinālo kuģi, "Titāniks II" kursēs pa to pašu maršrutu, kur slavenais laineris, kas savā pirmajā reisā starp Sauthemptonu un Ņujorku ietriecās aisbergā. Protams, uz jaunā "Titānika II" atradīsies daudz modernākas drošības funkcijas un navigācijas tehnoloģijas, salīdzinot ar 1912. gada kuģi.

Tiek ziņots, ka jaunā "Titānika II" klājs izskatīsies tieši tāpat, kā vecajam, tas būs teju identisks. Interesanti, ka arī uz jaunā kuģa pasažieri tiks iedalīti trīs kategorijās - pirmā klase, otrā klase un trešā klase.

Tiek lēsts, ka "Titāniks II" spēs vienlaicīgi pārvadāt aptuveni 2400 pasažierus un 900 apkalpes locekļus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:50

Jaunākās diskusijas