Kāds ciems Latvijā sarūpējis fantastiski skaistu fotostūrīti Valentīndienā

tautaruna.lv 14.februāris 2023, 18:30
 
Pixabay
Svētā Valentīna diena jeb Visu mīlētāju diena, sarunvalodā bieži Valentīna diena, ir mīlestības svētki, kas katru gadu daudzās valstīs tiek svinēti 14. februārī.

Tiek uzskatīts, ka Svētais Valentīns ir visu mīlētāju aizbildnis jeb patrons. Katru februāri Svētā Valentīna dienā mīlētāji daudzās valstīs dāvina cits citam saldumus, ziedus un citus mīļus niekus.

Valentīna dienas izcelsmes vēsture, kā arī ziņas par pašu Svēto Valentīnu ir visai neskaidras un neprecīzas, tomēr zināms, ka šī diena apvieno gan Senās Romas, gan kristīgās pasaules tradīcijas, vēsta LETA.

Katoļu baznīca atzīst vismaz trīs svētos mocekļus, kas pazīstami ar Valentīna vārdu.

Arī domas par to, kāpēc Valentīna diena jāsvin tieši februārī, dalās. Vēsturnieki apgalvo, ka tas saistāms ar priestera Valentīna nāvi aptuveni mūsu ēras 270.gadā. Citi savukārt apliecina, ka kristīgā baznīca nolēmusi šos svētkus pasludināt tieši februārī, mēģinot piešķirt kristīgu garu pagāniskajam "Lupercalia" festivālam, kas noticis šajā laikā.

Svinēt vai nesvinēt Valentīdienu - Latvijas iedzīvotāju domas dalās. Taču pat šo svētku skeptiķi, iespējams, atzīs - skaisti rotājumi un dekori pilsētvidē uzlabo omu.

Piemēram, Gulbenes novada Lejasciems parūpējies par romatisku fotostūrīti Valentīndienas noskaņās.

Andris Skaistkalns

Andris Skaistkalns

Andris Skaistkalns

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:18

Jaunākās diskusijas