Pilsētas, kas piedāvā visromantiskāko Valentīndienu

tautaruna.lv 13.februāris 2023, 19:30
 
pixabay.com
Portugāles galvaspilsēta Lisabona ir ieņēmusi pirmo vie-tu Eiropas romantiskāko pilsētu reitingā. Šī ir vislabākā izvēle, kur nosvinēt mīlestības svētkus, secina unian.net.

Svētā Valentīna dienas priekšvakarā, kas katru gadu tiek atzīmēta 14. februārī, ir noskaidrotas Eiropas romantiskākās galvaspilsētas.

Lai izveidotu reitingu, Eiropas jahtu čarterreisu kompānija „Catamaran Charter Croatia” izpētīja katru Eiropas galvaspilsētu un analizēja „Trip Advisor” datus par romantisko restorānu un viesnīcu skaitu uz miljonu cilvēku katrā pilsētā, raksta „The Lifestyle Daily”.

Saskaņā ar šo pētījumu Lisabona Portugālē Eiropas romantiskāko galvaspilsētu reitingā ieņem pirmo vietu. Pilsētā, kur dzīvo gandrīz 546 000 cilvēku, ir pieejami 588 romantiski restorāni jeb 1077 restorāni uz vienu miljonu cilvēku, kā arī 152 romantiskas viesnīcas jeb 278 viesnīcas uz miljonu cilvēku. Tādējādi Lisabonā ir visaugstākā restorānu un viesnīcu attiecība uz vienu miljonu iedzīvotāju.

Monako, kur dzīvo nepilni 37 000 iedzīvotāju, ir atzīta par otro romantiskāko galvaspilsētu Eiropā. Tajā ir 54 romantiski restorāni un sešas romantiskas viesnīcas. Tādējādi uz miljonu cilvēku ir 1472 romantiski restorāni un 164 viesnīcas. Taču Parīze Francijā, ko daudzi uzskata par romantiskāko pilsētu pasaulē, šajā reitingā ieņem tikai trešo vietu. Pilsētā, kur ir aptuveni 2,1 miljons iedzīvotāju, ir 1387 romantiski restorāni un 542 romantiskas viesnīcas. Tas atbilst 648 restorāniem un 253 viesnīcām uz miljonu cilvēku.

10 romantiskākās galvaspilsētas Eiropā

1. Lisabona (Portugāle). 2. Monako (Monako). 3. Parīze (Francija). 4. Sanmarīno (Sanmarīno). 5. Roma (Itālija). 6. Andora la Velja (Andora). 7. Amsterdama (Nīderlande). 8. Atēnas (Grieķija). 9. Prāga (Čehija). 10. Reikjavīka (Islande). "Fakts, ka mazākās pilsētās ir tik daudz romantisku restorānu un viesnīcu, parāda, cik lielu labumu galvaspilsētas var gūt no romantiskas atpūtas galamērķa. Eiropas valstis uzplaukst brīvdienu laikā, it īpaši, ja runa ir par Valentīna dienu." šajā pētījumā ir interesanti redzēt, kuras galvaspilsētas izceļas tieši gada romantiskākajā dienā,” komentēja Catamaran Charter Croatia.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas