Cepiens "Twitter": no kā vegānam adīt zeķes?

tautaruna.lv 13.februāris 2023, 20:30
 
pixabay.com
Tiem, kuri ikdienā nesaskaras ar vegāniem un nezina viņu filozofijas pamatus, īstu šoku izraisījis kādas rokdarbnieces jautājums: no kādas dzijas uzadīt vegānam zeķes - aitas vilna nesaskan ar vegānu dzīves uzskatiem.

Ilze raksta: "Šorīt uzzināju, ka vegāni arī aitas vilnu zeķēs nevar izmantot. Grūši…" Šo ierakstu viņa publicējusi pie citas autores ieraksta, kurai vegāns ir pasūtījis adītas zeķes, bet izvēlētā dzija, kuras sastāvā nav vilnas, nav īsti piemērota.

Komentētāji patiesi brīnās: "Diezgan jocīgi, jo aitas jau necieš no tā, ka tiek cirptas. Tieši otrādi." "Bet vilnu iegūstot, aita nemirst!" "Khmm… mani šī ziņa pārsteidza. Nesagatavotu. Vai es izsmeju? Nē, es no sirds brīnos. Tā vietā, lai izmantotu resursu kas nesviedrē un nepiedirš dabu… Bet katram jau savas skrūvītes." "Visu cieņu vegāniem, bet aita ir jācērp, ja rūp viņas komforts un dzīve. Šī, izskatās, ka grib iztapt kādam vegānam, kam šīberis izmucis."

Starp komentētājiem ir arī zinātāji: "Te komentāri tādi, it kā neviens nekad neko nebūtu dzirdējis par vegānismu. Jā, daudzi vegāni nepērk ādas priekšmetus, nevalkā zīdu un vilnu, nelieto medu un neizmanto segas vai jakas, kas pildītas ar dūnām. Jā, par to var diskutēt, bet vai vajag izsmiet?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:04

Jaunākās diskusijas