Jurģis Liepnieks: Tas sūdagabals ir jājauc nost!

tautaruna.lv 24.janvāris 2023, 4:30
 
Dmitrijs Suļžics/f64
Jurģis Liepnieks, saistībā ar "Stūra māju" un Okupācijas muzeju savā "Twitter" kontā ir izteicies nepārprotami un skaidri.

Līdz ar ēkas arkārtīgi slikto tehnisko stāvokli ir pieņemts lēmums bijušo čekas namu jeb "Stūra māju" pārtraukt ekspluatēt šā gada 1.martā. Pagaidām "Stūra mājas" nelielu daļu aizņem Okupācijas muzeja ekspozīcija par čekas noziegumiem pret Latvijas cilvēkiem.

Jurģis Liepnieks: "Es uzskatu, ka kļūdas ir jālabo! Jāatzīst un jālabo pat ja tas ir dārgi. Tas pilnīgais sūdagabals ko sauc par okupācijas muzeja piebūvi ir jājauc nost, bet stūra mājā IR jābūt muzejam. (Un bija brīnišķīga ideja (neatceros kam) to nokrāsot melnu) tad stūra māja arī no ārpuses kļūtu par mākslas objektu, pieminekli, kas katru dienu mums atgādinātu, ko mēs esam apņēmušies nekad nepieļaut. Atmiņu politika, cita starpā, ir nacionālās drošības jautājums!"

Reinis: "Melnās stūra mājas idejas autors bija mākslinieks Kristaps Ģelzis.Tā ir/bija spēcīga ideja,turklāt tā neizraisītu pilsēttelpā negatīvu sajūtu,bet gan būtu kā spilgts mākslas objekts Un jā-muzejs stūra mājā ir adekvāta ideja."

Ulla: "Mums ir gana daudz vēstures, lai būtu muzejs gan Stūra mājā, gan tagadējā okupācijas muzejā. Melnu varētu nokrāsot tad, kad katra otrā māja Rīgā neatgādinās par mūsu vēsturi. Nabadzības un PSRS mantojuma paliekas Rīgā ir kliedzošas."

Ingakt: "Okupācijas muzeja ekspozīcija pēc rekonstrukcijas ir iespaidīga. To vajag saglabāt. Un mani pārsteidza, ka tas ir privāts muzejs, nevis Valsts. Stūra māja melnā krāsā arī ir ļoti laba ideja."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:49

Jaunākās diskusijas