Kāds liepājnieks par saviem oficiāli atzinis 22 bērnus

Portāls nra.lv 11.janvāris 2023, 19:05
 
Pixabay.com
Aizvadītais 2022. gads Liepājā nav izcēlies ar lielu nodaļā reģistrēto jaundzimušo skaitu. Tie bija 630 mazuļi, attiecīgi 326 zēni un 304 meitenes, portālam liepajnieks.lv stātīja Dienvidkurzemes novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Iveta Juškeviča.

219 gadījumos izdarīta atzīme par paternitātes atzīšanu, kad mazulis dzimis nereģistrētā laulībā. Paternitātes atzīšana nozīmē, ka vīrietis uzņemas visas vecāku tiesības un pienākumus, tai skaitā arī uzturēšanas pienākumu.

Sievietēm, kuru bērns vai bērni nav dzimuši reģistrētā laulībā, ir divas iespējas, lai bērna dzimšanas reģistrā būtu ieraksts par tēvu.

Pirmā visvienkāršākā - bērna tēvs brīvprātīgi atzīst paternitāti, tas notiek, kad bērna tēvs un māte dzimtsarakstu nodaļā iesniedz kopīgu pieteikumu.

Otrs variants, ja nav iespējams bērna paternitāti noteikt brīvprātīgi, bērna mātei ir iespēja vērsties tiesā ar prasību paternitātes noteikšanai tiesas ceļā.

Kuplākais bērnu pulciņš ir kādai liepājniecei, kurai ir 12 pašas bērni. Savukārt viens liepājnieks par saviem oficiāli atzinis 22 bērnus. Tiesa, šie bērni dzimuši dažādām sievietēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas