Japāņu meitenes brīnišķīgā apņemšanās – atbalstīsim viņu!

tautaruna.lv 7.janvāris 2023, 19:00
 
pixabay.com
Japānietei Naomi Jadžima ar „Twitter” vārdu "Lāsma" ir mērķis iemācīties latviešu valodu. To viņa dara, izmantojot dziesmas latviešu valodā.

Lāsma latviešu valodā raksta (saglabāta pareizrakstība): „Sveiki! Mani sauc Lāsma. Es esmu Japāniete. Es mācos latviešu valodu Japānā! Man patīk latviešu mūzika ,kultūra, ēdiens un Latvijas daba. Mans sapnis ir Japānā nest latviešu kultūru caur latviešu valodu un japāņu valodu. Tādēļ es sāku šo twitter! Ļoti patīkami!”

Nākamajā ierakstā Lāsma atzīstas, ka latviešu valodu mācās caur dziesmām: „Tikai nesaki nevienam”. Tas dziesma ir kā mana valoda izrunas mācībgrāmata. No šis dziesmas es iemācījos daudz izrunas. Tā dziesmā ir daudz grūta izruna un mūzika ir ātri, tādēļ es varu daudz mācīties. Es vēl nemāku runāt ar labu izrunu, bet turpināšu mācīties valodu caur dziesmas!” „Es vēl nemāku runāt un rakstīt labi latviski, bet es cenšos to apgūt.”

Komentētāji ļoti atzinīgi vērtē Lāsmas centienus: „Latviešiem ir daudz kopīga ar japāņiem. Tautas būvniecībā ēkas ar slīpiem jumtiem, kas novada lietu, dzīvesziņa, kas respektē dabu, izkoptas ainavas un dievības, kas godā dabas parādības un visu dzīvo!”

„Sveika un prieks iepazīties! Domāju Tev būtu interesanti sazināties ar Masaki Nakagawa no Kobe-shi, viņš arī apgūst latviešu valodu un dzied latviešu dziesnas :)” „Paldies, viņš ir mans draugs!”

„Sveika! Prieks Tevi satikt virtuāli! Tu jau tagad raksti labā latviešu valodā. Lai veicas, un varbūt kādreiz uz tikšanos Latvijā!”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas