Rekords apdraudēts! Meteorologs pavēsta ko būtisku par laikapstākļiem brīvdienās

tautaruna.lv 10.novembris 2022, 12:15
 
F64
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter pavēstījis jaunumus par nedēļas nogalē prognozēto gaisa temperatūru.
Kā raksta Trallis, siltuma rekordi gaidāmi visā Latvijā, dažviet apdraudēts arī mēneša rekords.

"GFS prognozētā 850 hPa temperatūras novirze sestdienas rītā. 1,5 kilometru augstumā gaisa temperatūra sasniegs +12..+14°, tādēļ siltuma rekordi gaidāmi visā Latvijā. Dažviet, piemēram, Alūksnes un Mērsraga meteostacijā, apdraudēts arī mēneša rekords (attiecīgi +13,1° un +15,5°)," teikts ierakstā.

Jau vēstīts, ka līdz šīs nedēļas beigām Latvijā saglabāsies rekordaugsta gaisa temperatūra, nākamnedēļ tā pazemināsies, prognozēja sinoptiķi.

Lāčplēša dienā nedaudz pastiprināsies dienvidrietumu vējš, Kurzemē gaidāmas brāzmas līdz 14-19 metriem sekundē. Gaidāmas apmākušās debesis, vietām mazliet līs. Gan dienā, gan vakarā gaisa temperatūra būs +10..+13 grādi.

Sestdien termometra stabiņš pakāpsies vēl par vienu vai diviem grādiem augstāk, līdz ar to tiks pārspēti novembra otrās dekādes siltuma rekordi. Nav gaidāmi lieli nokrišņi.

Sākot ar svētdienu, Latvijā ieplūdīs sausāks gaiss un laiks kļūs saulaināks. Svētdiena vēl būs silta, nākamnedēļ gaisa temperatūra pazemināsies un vietām austrumu novados noslīdēs nedaudz zem nulles. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā gaidāma zemāka par +10 grādiem, vien Kurzemē tā dažkārt var sasniegt šo robežu. Nedēļas sākumā pūtīs lēns vējš, pēc tam nedaudz pastiprināsies dienvidu vējš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas