Zinātnieki atklāj neparastu veidu, kā uzlabot pašsajūtu un garastāvokli

tautaruna.lv 6.novembris 2022, 16:30
 
unsplash.com
Covid-19, karš Ukrainā, personīgās problēmas darbā un ģimenē - tas viss atstāj negatīvu iespaidu uz mūsu mentālo veselību. Svarīgi ir ikdienā parūpētie ne tikai par fizisko veselību, bet arī garīgo veselību. To var veikt dažādi sākot no labas rutīnas ieviešanas un beidzot arī tādu pārtikas produktu ēšanu, kas var uzlabot garastāvokli.

Portāls "Eat This, Not That" ziņo, ka ir viens pavisam neparasts veids, kā ātri uzlabot garastāvokli.

Lai justos lamīgi, mums ir jāatrod lietas, kas mums patīk. Jaunā pētījumā atklāts, ka mājās gatavots ēdiens ir ne tikai veselīgāks, bet spēj uzlabot arī garastāvokli.

Austrālijā "Edith Cowan University" tika veikts pētījums, kurā pierādījās, ka mājās gatavota maltīte spēj uzlabot garastāvokli. Pētījumā piedalījās 657 dalībnieki. Viņi katru dienu, septiņas nedēļas no vietas, mājās gatavoja maltītes. Pierādījās tas, ka tās personas, kas ievēroja šādu striktu režīmu, pēc neliela laika perioda jutās daudz apmierinātākas ar savu dzīvi jeb laimīgākas.

Uzlabojās ne tikai dalībnieku vispārējais noskaņojums, bet arī gandarījums par to, ka ir uzlabojušās viņu kulinārās prasmes. Visi pētījuma dalībnieki atzina, ka gatavojot ēdienu mājās, būtiski uzlabojās arī viņu ēšanas paradumi. Maltītes kļuva daudz veselīgākas, tādējādi uzlabojās arī viņu veselības stāvoklis un pašsajūta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:44

Jaunākās diskusijas