Zinātnieki atklāj pārsteidzošu faktu par alu

tautaruna.lv 1.oktobris 2022, 15:20
 
unsplash.com
Zinātnieki veikuši jaunu pētījumu par alu. Tajā noskaidrots, ka šis dzēriens var atstāt pozitīvu iespaidu uz veselību, vēstīts "The Sun".

Zinātnieki veica pētījumu, kurā piedalījās teju 25 000 cilvēku, kas vecāki par 60 gadiem.

Tika analizēti viņu alus dzeršanas paradumi un kā šis dzēriens ietekmējis viņu veselību.

Atklājās, ka tiem cilvēkiem, kuri regulāri, mazos daudzumus, dzer alu, pastāv mazāks demences risks. Jeb demences risks pazeminās par 38%.

Zinātnieki apgalvo, ka šāds neliels alus patēriņš, var sniegt labumu sirdij, kā rezultātā var samazināties demences risks.

Pētniece Luīze Mūtone no Jaundienvidvelses Universitātes Austrālijā atzīst: "Izdzerot 40 gramus [alus] dienā, pastāv mazāks demences risks, ja salīdzina to ar atteikšanos [no alus] visa mūža garumā."

“Rezultāti parādīja, ka cilvēkiem, kuri nekad nav lietojuši alkoholu, bija lielāka iespēja saslimt ar demenci nekā tiem, kuri to lietoja. Šie rezultāti atbilst iepriekš veiktajiem pētījumiem par šo tēmu, kas arī parādīja, ka liels alkohola patēriņš, kā arī nedzeršana, var būt saistīts ar lielāku demences risku," norāda Sāra Imarisio, Lielbritānijas Alcheimera pētījumu vadītāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 2

 
Anonīms
 

Patojoties uz šo atklājumu alu vajadzētu tirgot aptiekās kā zāles,bet es domāju ka nav nozīmes alkohola veidam vai tas ir alus šnabis viskijs utt,bet jālieto mazās devās un visi būs veseli un laimīgi

3.oktobris 2022, 0:30 Atbildēt

Sarkanvīns sausais un pussausais baltvīns nav sliktāks par alu. Reizēm pat daudz veselīgāki un stimulē asinsriti un paceļ tonusu. TIKAI AR MĒRU!!!

3.oktobris 2022, 22:47 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas