Kas notiks ar ķermeni, ja mēnesi nelietosit alkoholu?

tautaruna.lv 30.septembris 2022, 17:25
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Ja alkohols dzīvē ir kļuvis pārāk biežs viesis, atteikšanās no tā būs lēmums, kas prasīs konkrētu attieksmi un gribasspēku. Bet, tiklīdz jūs zināsit, pie kā tas novedīs, būs daudz vieglāk pieņemt lēmumu, raksta rus.jauns.lv.
No alkohola atkarīgajam pirmās trīs dienas pēc atteikšanās ir īsts pārbaudījums.

Labā ziņa ir tā, ka 72 stundas pēc tam, kad cilvēks ir izdzēris pēdējo alkoholisko dzērienu, ķermenis sāk savu ceļu uz atveseļošanos. Tālāk būs vieglāk.

Pēc trīs līdz četru nedēļu pilnīgas atturēšanās no organisma tiek izvadītas pēdējās alkohola paliekas. Paaugstinās libido, sāk atgriezties interese par intīmo dzīvi. Atjaunojas garšas kārpiņas un oža.

Uz ādas pazūd kairinājumi un izsitumi, sejas krāsa kļūst veselīga, un āda, pateicoties ūdens-sāls līdzsvara atjaunošanai, sāk mirdzēt.

Vissvarīgākais ir tas, ka pirmā atturības mēneša beigās alkohols "atstāj" smadzenes. Un tas ir milzīgs sasniegums. Galu galā tieši smadzenes prasa nākamo devu. Smadzenes jums pavēl "uzpildīt degvielu". Kad alkohols ir pilnībā izvadīts no smadzenēm, jūs esat praktiski brīvs. Galvenais nesākt no jauna.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas