Rīdzinieki pikti par Torņkalna dzelzceļa pieturvietā notiekošo [papildināta šodien 14:20]

tautaruna.lv 22.septembris 2022, 18:30
 
Valdis Gavars
Pagājušajā nedēļā ar lielu pompu - svinīgā gaisotnē ar banketu, klātesot būvniekiem, būvtehnikai un pašam Satiksmes ministram tika ielikts pamatakmens Atgāzes dzelzceļa pieturvietas būvniecības uzsākšanai. Tagad pasākumā laikā izraktās tranšejas ir izlīdzinātas un būvniecības tehnika ar visiem būvniekiem pazuduši kā nebijuši.

Torņakalna iedzīvotāji ir neizpratnē un gan par svinīgo pasākumu, gan jaunākajiem notikumiem izsakās sociālajos medijos.

Torņakalna attīstības biedrības vadītājs Valdis Gavars 12.septembrī publicējis ierakstu savā FB kontā: „Torņakalns, jaunās Atgāzenes stacijas pamatakmens /būvniecības uzsākšana. Jaunā stacija savu darbu uzsāks 2023.gada sākumā! Stacijas izmaksas tuvu miljonam!”

Uz šo ziņu reaģējuši vietējie iedzīvotāji: Anna raksta: Vai tā būdiņa attēlā ir tā plānotā Atgāzenes “stacija” kas izmaksās miljonu??

Raitis piebilst: „Kapēc no tā šovu jātaisa? Tā, it kā personīgos līdzekļus būtu ieguldījuši!

Par Valsts naudu būvē, un par Valsts naudu sev reklāmas taisa. Fui!”

Daudzi komentētāji bija apmierināti, vairākiem bija šaubas, citi izteica sašutumu.

Interesantākais notika šonedēļ, kad atkal ir publicēti foto no jaunās stacijas būvniecības vietas. Valdis Gavars raksta: „Īsumā par priekšvēlēšanu laikā notikušiem pasākumiem. Pirms pāris dienām (12.09l) Torņakalna un Bieriņu apkaimes pāršalca forša ziņa. Te taps jauna dzelzceļa stacija. Atgāzenes staciju pārvietos tuvāk Bērnu slimnīcai. Būvdarbu atklāšanas pasākums ar orķestri, svinīgām runām, medijiem, uzkodām un atbildīgā ministra partijas PR filmētājiem. Ar pasākuma ierakstu dalījās.... Uz pasākuma laiku bija savestas jaunā perona konstrukcijas, daudz darba tehnikas un strādnieki. Svinīgi, orķestra pavadībā, sākti rakšanas darbi. Nākošajās dienās nekas no būvdarbiem redzami netika veikts. Nu jau arī svinīgi izraktie metri aizlīdzināti...............”

Par to, kāpēc ir pārtraukti darbi Atgāzenes pieturvietas būvniecībā, Satiksmes ministrs Tālis Linkaits Torņakalna attīstības biedrības vadītājam ir atbildējis, ka pasākuma laikā būvatļauja bija saņemta tikai kabeļa pārvietošanai. Tālāk ministrs raksta: "Tur jau secīgi visi soļi pēc kārtas. Padara vienu darbu, tad ķeras pie nākamā. Nav jau nekāds mega objekts, līdz 2023.gada beigām uzbūvēs. Iespējams pat, ka līdz vasarai."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:03

Jaunākās diskusijas