Covid-19 tuvojas: vai latvieši atraduši jaunu brīnumlīdzekli?

tautaruna.lv 5.septembris 2022, 7:00
 
F64
Raizējoties par rudenī gaidāmo jauno koronavīrusa vilni, cilvēki atkal un atkal lūko alternatīvas un pat brīnumlīdzekļus, kā izvairīties no saslimšanas ar bīstamo “kovidu”. Un tieši šogad īpaši locīts tējas sēnes jeb kombuča dzēriena vārds, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Mūsdienas jau par pārtikas produktu dēvētās kombučas izcelsme meklējama Ķīnā pat pārsimt gadu pirms Kristus dzimšanas. Tomēr tieši šogad šo seno dziru Latvijā kā brīnumieroci cīņai ar Covid izvilka Jūras medicīnas centra ārste Gunta Vīlere.

Pēc saceltās ažiotāžas Veselības inspekcija ne tikai atspēkoja ārstes sacīto, bet arī lūdza medicīnas jomas pārstāvi izvairīties no tāda personiskā viedokļa paušanas publiskajā telpā, kas varētu maldināt sabiedrību un pacientus. Citiem vārdiem sakot, ārste nodarbojās ar dezinformāciju.

Komentē Sergejs Akuličs, Zāļu valsts aģentūras direktora vietnieks:

"Uzreiz gribu pateikt, ka brīnumlīdzekļu pret COVID-19 saslimšanu diemžēl nav. Būtu jauki, ja būtu. Ļoti daudz alternatīvās medicīnas piekritēju akcentē uzmanību, ka tieši viņu piedāvātais vai atbalstītais, vai lolotais brīnumlīdzeklis lieliski palīdz profilaksei vai ārstēšanai. Viena no ziņām, kas tīmeklī ik pa laikam parādās ir par tējas sēni. Zinātnisko pierādījumu par to, ka tā palīdzētu pret COVID-19 profilaksei vai ārstēšanai, diemžēl nav."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas