+35 grādi! Latvijai prognozē ekstremālus laika apstākļus

tautaruna.lv 17.augusts 2022, 11:30
 
Kaspars Krafts/F64
Meteorologs Jānis Trallis dalījies ar jaunāko prognozi par laika apstākļiem Latvijā, kas liecina, ka tuvākajā laikā gaidāms ekstremāli karsts laiks.
Atsaucoties uz GFS prognozi, Trallis raksta, ka ekstremāli karsts laiks gaidāms visā Latvijā laikā no 26. līdz 31.augustam.

"Jaunākā GFS prognoze rāda +30..+35 grādus visā Latvijā, izņemot vietām piekrastē, 26.-31.augustā. Citas prognozes nav tik ekstrēmas, bet, šķiet, visi modeļi paredz siltu vai karstu laiku."

Nedēļas beigās gan meteorologs prognozē, ka karstums atkāpsies, taču, kā noprotams, uz īsu laiku.

"GFS šobrīd prognozē, ka nedēļas beigās kļūs nedaudz vēsāks un daudzviet īslaicīgi līs, bet nākamnedēļ pastiprināsies anticiklons un gaisa temperatūra atkal var pārsniegt +30 grādus. Acīmredzot augusts kļūs par šīs vasaras siltāko mēnesi."

Kā vēstīts, šonedēļ Latvijā saglabāsies karsts laiks, taču lokāli iespējams arī lietus un pat pērkona negaiss, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Dienās gaiss iesils pārsvarā līdz +27…+32 grādiem, savukārt naktīs termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā nenoslīdēs zemāk par +15 grādu atzīmi. Līdz ar mainīgu mākoņu daudzumu, lokāli būs arī novērojams ne tikai īslaicīgs lietus, bet iespējams arī pērkona negaiss.

Tikai svētdien ir gaidāms nu jau vēsāks laiks - dienā austrumu rajonos termometra stabiņš pakāpsies līdz +26 grādu atzīmei, bet rietumu rajonos pieturēsies vien pie +20 grādu atzīmes, prognozē LVĢMC.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas