Sociologi izpētījuši, kurā randiņā parasti ir pirmais skūpsts un kurā - pirmais sekss

tautaruna.lv 14.augusts 2022, 22:55
 
Pixabay.com
Daudzi cilvēki tic mīlestībai no pirmā acu uzmetiena. Varbūt kādam tiešām izdodas tik ātri iemīlēties, taču sociologi ir atklājuši, ka patiesu dziļu jūtu attīstībai nepieciešami 14 randiņi, vēsta "Medikforum".

Populārā iepazīšanās vietne "seekingarrangement.com" veica aptauju, kurā piedalījās 100 000 lietotāji no Apvienotās Karalistes, lai noteiktu, cik ilgā laikā cilvēkiem rodas spēcīgas jūtas pret kādu personu. Aptauja parādīja, ka vidējais randiņu skaits vairumam cilvēku ar jauno simpātiju ir vismaz divas reizes nedēļā. Un frāze "Es tevi mīlu" parasti izskan pēc septiņām nedēļām, tas ir, aptuveni 14. randiņā.

Lai partneri skūpstītos pirmo reizi, ir nepieciešami divi randiņi, bet pirmais intīmais kontakts, saskaņā ar statistiku, notiek ceturtajā randiņā vai divas nedēļas pēc viņu tikšanās.

Pēc sešiem randiņiem (trīs nedēļām) partneri lielākoties nolemj viens otru iepazīstināt ar saviem draugiem, un vēl pēc sešiem randiņiem (kopumā sešām nedēļām) jauneklis tiek iepazīstināts ar meitenes vecākiem un otrādi. Ja pāris pabijis 60 randiņos vai satiekas jau 30 nedēļas, tad viņi parasti sāk dzīvot zem viena jumta.

"Protams, visas attiecības attīstās dažādi, bet aptaujas laikā iegūtie rezultāti man šķiet tuvu realitātei," komentē 23 gadus vecā vietnes lietotāja Lija Stepa. "Neviena no mums, meitenēm, neielēks gultā ar puisi pirmajā randiņā. Visticamāk, mēs pat nebūsim gatavi viņu skūpstīt, bet pēc četriem randiņiem vīrieti var labi iepazīt. Ja ir "īstā ķīmija", var viņu iepazīstināt ar draugiem."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas