Atklāj, ko nepieciešams pievienot kafijai, lai zaudētu svaru

tautaruna.lv 22.augusts 2022, 0:30
 
pexels.com
Lai zaudētu lieko svaru, nepieciešams ieturēt sabalansētas maltītes un sportot. Svarīgs ir arī vielmaiņas ātrums. Izrādās, ka viens kafijas veids var palīdzēt "iekustināt" vielmaiņu, kā rezultātā, iespējams, zaudēt arī svaru, vēsta "Eat This, Not That".

Diemžēl ne visiem cilvēkiem vielmaiņa darbojas vienlīdz labi. Dažiem tā "strādā" labāk, citiem - sliktāk.

Ja vielmaiņa strādā "ļoti lēni", tas var veicināt svara pieaugumu.

Lai gan vielmaiņa, paliekot vecākiem, var palēlināties, ir, iespējams, risināt šo problēmu un atkal to "iekustināt". Vielmaiņas ātrumu var uzlabot gan fiziskās aktivitātes, labs miegs, veselīga pārtika un pat kafija!

Ja esat kaislīgs kafijas cienītājs un vēlaties zaudēt svaru, eksperti iesaka dzert kafiju, kurai ir pievienots klāt beztauku piens.

Liza Janga, uztura speciāliste min: "Vislabākais, ko pievienot kafijai, lai zaudētu svaru, ir beztauku piens. Tas satur daudz olbaltumvielas, ir bagāts ar dažādām uzturvielām un kalciju."

Beztauku piens, kas pazīstams arī kā vājpiens, nodrošina organismu ar tiem pašiem proteīniem, vitamīniem un minerālvielām kā pilnpiens, tikai satur mazāk kaloriju.

Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts "American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism", patērējot pārtiku un dzērienus ar augstu olbaltumvielu saturu, tie var palīdzēt veicināt labu vielmaiņas darbību. Arī kalcijs atstāj pozitīvu iespaidu uz vielmaiņu. Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts žurnālā "Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism", diēta, kura satur pietiekami lielu daudzumu kalcija, veicina svara zudumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:26

Jaunākās diskusijas