Latvieši Pamirā: T-krekls ar sirpi, āmuru un zvaigzni izraisa gandrīz fizisku nelabumu

tautaruna.lv 10.augusts 2022, 16:15
 
Pixabay.com
Latvijas kalnā kāpēji pirmdien bija tikuši līdz Ošai, Kirgizstānas otrajai lielākajai pilsētai. Otrdienas rītā viņi devās uz Avicennas (Ļeņina) smailes bāzes nometni, kur aklimatizēsies pirms došanās uz Mindžaras ielejas nekāptajām virsotnēm.

Portāls NRA jau rakstīja, ka svētdien divi Latvijas alpīnisti - Valdis Puriņš un Oļegs Siļins no alpīnistu kluba "Traverss" - devās iekarot Pamira kalnus - uzkāpt virsotnēs, kurās neviens nekad nav bijis.

Oļegam tā ir septītā, bet Valdim piektā tikšanās ar "Ļeņinu". 7134m augstā virsotne no Tadžikistānas puses pārdēvēta Persiešu/tadžiku zinātnieka un ārsta Avicennas vārdā, stāsta V. Puriņš.

"Kirgizststānā jūtos savādāk, nekā pirms gada. Savādāk ir tieši tas, ka nekas nav savadāk, lai gan ir sācies karš," ar savām sajūtām sociālajā vietnē "Facebook" dalās Valdis Puriņš.

Pēc Latvijas un Gruzijas ir neparasti neredzēt ielās Ukrainas karogus. Savādi ir klausīties ielās krievu popmūziku, busa šofera Ļeņina smailes bāzes nometnes t-krekls ar sirpi, āmuru un zvaigzni izraisa gandrīz fizisku nelabumu. Domāju, ka Kirgizstānā gribētu biežāk dzirdēt kirgīzu, nevis krievu valodu. Domāju par to, kur ir robežas starp valodas lietošanu un maigo varu, Dostojevski un t.s. “krievu pasauli”, indivīda un kolektīvo atbildību. Un robežām, kuras var vai nevar novilkt starp politiku un darbu, kalnā kāpšanu un karu. Un vai iespējama pozīcija- par karu tagad nerunāsim.

Un saprotu, ka individuālās un līdz ar to taisnīgās un humānās atbildības robežas sen ir pazaudētas un nebūs vairs atrodamas ilgi pēc kara beigām. Un visa krievu tauta, tai skaitā mani krievu draugi, kuri neieredz savu prezidentu, maksās, paciešot šķībus skatienus no Eiropas valstu iedzīvotājiem, vīzu ierobežojumus un dzīves līmeņa pazemināšanās un krievu kultūras atcelšanu, jo Krievija ir nogalinājusi tūkstošus Ukrainas iedzīvotāju. Mēs, kopā ar visu Eiropu, maksāsim ar kosmiskiem gāzes rēķiniem, jo mums nepietiek drosmes atbalstīt Ukrainu ar militāru spēku.
Bet lūdzu pats sevi neaizmirst, ka Ukraiņi maksā ar savu bērnu, sieviešu, vecīšu un karavīru dzīvībām par to, lai nebūtu jāmirst mums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas