Atklāj, kurš pārtikas produkts palīdz pret matu izkrišanu

tautaruna.lv 7.augusts 2022, 20:20
 
pexels.com
Matu izkrišanai var būt daudz dažādu iemeslu - stress, neveselīgs dzīvesveids, ģenētika, uzturvielu trūkums, slīmības. Lai arī kāds būtu iemesls, vienojošs faktors ir tāds, ka šis process nav patīkams.

Portāls "Eat This, Not That" ziņo, ka ir viens pārtikas produkts, kuru ēdot, iespējams, samazināt matu izkrišanas intensitāti.

Eksperti norāda, ja mati izkrīt uzturvielu trūkuma dēļ, tas ir visvieglākais veids, kā risināt problēmu.

Uzutura speciāliste Lorēna Manakere atklāj, ka viens no labākajiem produktiem, kuru ēst, lai novērstu matu izkrišanu, ir olas. Īpaši olu dzeltenums.

Olas satur dažādas barības vielas un vitamīnus, kas var palīdzēt veicināt un paātrināt matu augšanas procesus. "Olas ir dabisks biotīna avots," saka speciāliste. Biotīns ir B vitamīna paveids. Viena ola satur aptuveni 10 mikrogramus biotīna, kas ir aptuveni 33% no dienā ieteicamās devas.

"Lai gan nav daudz datu, kas liecinātu, ka biotīns īpaši novērš matu izkrišanu, ir daži dati, kas liecina, ka šīs uzturvielas trūkums ir saistīts ar neveselīgu matu augšanu. Tātad biotīna pārtikas produktu, piemēram, olu, ēšana var palīdzēt jūsu matiem augt veselīgiem," pauž Manakera.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:57

Jaunākās diskusijas