Atklāj, kas veicina tauku uzkrāšanos uz vēdera

tautaruna.lv 22.jūlijs 2022, 1:30
 
pexels.com
Ja vēlaties zaudēt svaru, dietologi iesaka izvairīties no pārmērīga cukura patēriņa. Dažāda veida saldinātāji var veicināt ne tikai svara pieaugumu, bet arī citas veselības problēmas. Eksperti nosauc, kurš saldinātājs ir viskaitīgākais vidukļa apkārtmēram, vēstīts portālā "Eat This, Not That".

Dietologi izceļ, lai zaudētu vidukļa apkārtmēru, nepieciešams no uztura izslēgt rafinēto cukuru.

Rafinēts cukurs ir tieši tas pats baltais cukurs.

Saskaņā ar Klīvlendas klīnikas veiktajiem pētījumiem, baltais cukurs ir kalorijām bagāts, bet tajā paša laikā uzturvielu ziņā ir pielīdzināms nullei. Tas nozīmē to, ka lietojot šo saldinātāju, jūs uzņemat tikai kalorijas, bet neko citu, kā rezultātā vidukļa apkārtmērs pieaugs.

Amerikas Sirds Asociācija iesaka, dienas laikā sievietēm un bērniem ieteicams ierobežot cukura patēriņu līdz 25 gramiem, vīriešiem - 36 gramiem. Kā izrādas, tad vidēji Amerikā iedzīvotāji dienas laikā patērē aptuveni 77 gramus cukura.

"Jo vairāk jūs patērējat nevajadzīgo cukuru, jo lielāka iespēja iegūt vēdera taukus. Vēdera tauki veicina lielāku aptaukošanās risku," vēsta Klīvlendas klīnika.

Lai samazinātu uzņemtā cukura daudzumu, eksperti iesaka ikdienā izvairīties no saldinātiem dzērieniem un citiem saldumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas