Kara dēļ ukraiņi novecos par 10-15 gadiem ātrāk nekā miera laikā

tautaruna.lv 11.jūlijs 2022, 16:25
 
Pixabay
Ukrainas Aizsardzības ministrija brīdinājusi, ka kara laikā cilvēki var saskarties ne tikai ar emocionālu izdegšanu, bet arī ievērojami “novecot” ilgstoša stresa dēļ.

Pēc Ukrainas veselības ministra Viktora Ļaško teiktā, karš ar Krieviju ir visvairāk atspoguļotais karš cilvēces vēsturē. Ukraiņi praktiski visus militāros notikumus vēro tiešraidē, kas ietekmē katra cilvēka psiholoģisko stāvokli.

“Pēc provizoriskiem aprēķiniem un pētījumiem, ko jau veikuši vadošie zinātnieki, šāda ilgtermiņa ietekme uz cilvēku psihoemocionālo stāvokli noved pie tā, ka viņi bioloģiski noveco par 10-15 gadiem. Tas ir, četrdesmitgadnieki sāks slimot ar slimībām, kas parasti bija raksturīgas sešdesmitgadniekiem,” viņš teica.

Viktors Ļaško brīdināja, ka pēc gada vai diviem Ukrainā būs vairāk onkoloģisko un sirds un asinsvadu slimību gadījumu, jo īpaši infarktu un insultu.

Pēc Ukrainas Veselības ministrijas prognozēm, aptuveni 15 miljoniem ukraiņu kara dēļ būs nepieciešams psiholoģisks atbalsts, no tiem 3 līdz 4 miljoniem būs nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:42

Jaunākās diskusijas