Jaunais Covid vilnis: šis simptoms, visticamāk, parādīsies vakcinētajiem

tautaruna.lv 29.jūlijs 2022, 5:00
 
F64
Daudzas valstis jau piedzīvo kārtējo Covid vilni, un tas vēl nav sasniedzis maksimumu. Līdz šim saslimstības pieaugums nav izraisījis augstu mirstības līmeni, taču hospitalizāciju skaits nepārtraukti pieaug. Liels vakcināciju skaits neapšaubāmi palīdz apturēt pašreizējo vilni, taču pilnībā vakcinētiem cilvēkiem joprojām var parādīties simptomi, vēsta MedikForum.

Ir Covid simptoms, kas biežāk sastopams pilnībā vakcinētiem cilvēkiem.

"Cilvēki, kuri tika vakcinēti un kuriem pēc tam bija pozitīvs COVID-19 tests, biežāk ziņoja par šķaudīšanu kā simptomu, salīdzinot ar tiem, kuri nebija vakcinēti.

Tātad, ja esat vakcinējies un sākat daudz šķaudīt bez iemesla, jums jāveic Covid tests , īpaši, ja dzīvojat vai strādājat tādu cilvēku tuvumā, kuriem ir lielāks slimības risks," stāsta ģimenes ārste Irina Andrejeva.

Viņa arī piebilda: "Slimības gadījumu skaita pieaugums pasaulē galvenokārt ir saistīts ar COVID Omicron BA.5 paveidu, kas pašlaik ir dominējošs. Šis variants ir īpaši "labs", izvairoties no imūnsistēmas un izraisot cilvēku atkārtotu inficēšanos, neskatoties uz vakcīnām un dabisko imunitāti."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:40

Jaunākās diskusijas